Prima pagină » Cum alegem ce carti de tarot sa cumparam?

Cum alegem ce carti de tarot sa cumparam?

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Cum alegem ce cărți de tarot să cumpărăm

Cum alegem ce cărți de tarot să cumpărăm?

Cărțile de tarot sunt astăzi regăsite într-o foarte mare varietate de modele și tipuri. Dacă până în urmă cu câteva decenii cărțile de tarot erau disponibile în varianta lor clasică, originală, astăzi aceasta pot fi găsite într-o mare diversitate de modele. Tocmai din acest motiv alegerea cărților de tarot poate fi o provocare foarte mare pentru acele persoane dornice să înceapă să citească în cărțile de tarot și care sunt în căutarea unui pachet de astfel de cărți.

Astăzi regăsim varianta unor pachete de cărți abstracte, comice, erotice sau chiar inspirate dintr-o lume fantastică, SF. Simbolistica Arcanelor regăsite în cărțile de tarot este foarte importantă pentru a face o citire corectă în cărți, fapt pentru care alegerea pachetului de cărți trebuie să fie făcută astfel încât să existe o înțelegere facilă a simbolisticii arcanelor.

Repere în alegerea pachetului de cărți de tarot
Alegerea pachetului de cărți trebuie să pornească inclusiv de la relația pe care o are persoana aflată în postura ghicitorului sau a cititorului în cărți cu pachetul de cărți de tarot. Compatibilitatea dintre ghicitor și pachetul de cărți trebuie să fie una foarte mare. Din acest motiv nu există neapărat o rețetă sau un drum de urmat atunci când vine vorba despre alegerea pachetului de cărți de tarot.

Totuși ne putem folosi de anumite repere atunci când vine vorba despre alegerea unui pachet de cărți de tarot. În ceea ce urmează sunt amintite aceste repere pe care oricine dorește să facă primii pași în citirea tarotului le poate folosi pentru a cumpăra un pachet de cărți din domeniul tarotului.

Cum alegem ce cărți de tarot să cumpărăm 1Optează pentru varianta originară sau clasică a tarotului
Chiar dacă este greu de definit și de stabilit care dintre variantele pachetelor de cărți din domeniul tarotului este cea originară sau autentică, trebuie spus că atunci când alegi să cumperi un pachet de cărți foarte apropiat de una dintre variantele disponibile încă din primii ani de la apariția cărților de tarot în curțile nobiliare din Italia, te apropii de folosirea unor cărți având o simbolistică ușor de înțeles.

Variantele de cărți de tarot apărute în secolele XIV și XV nu au un singur autor, iar pentru a discuta despre imagini standardizate pe aceste cărți, a fost necesară apariția tiparului. Ulterior a apărut și comercializarea seturilor de cărți de tarot. Simbolurile actuale ale cărților de tarot clasice, considerate autentice, au rezultat în urma folosirii succesive a diferitelor variante apărute în primele decenii de utilizare a cărților de tarot. Cu toate că aceste cărți a căror simbolistică este preluată în linii mari din cărțile originare de tarot, trebuie spus că există păreri care afirmă că inclusiv anumite sensuri ale arcanelor au suferit modificări de-a lungul timpului.

Ține cont de imaginile reprezentate pe cărțile de tarot
În multe situații cărțile de tarot sunt asociate cu puterile oculte, fapt pentru care în alegerea cărților de tarot se poate avea în vedere inclusiv imaginile care sunt prezente pe fiecare dintre pachetele de cărți. Puterea cărților de tarot nu stă în imaginile care sunt regăsite pe fiecare dintre cele 78 de cărți ale pachetului de cărți, însă este important de punctat faptul că mentalul aceluia care citește cărțile și mentalul persoanei pentru care se face citirea cărților poate aduce o anumită energie cărților respective.

Din acest motiv uneori atunci când pachetul de cărți este format din imagini cu reprezentări care pot duce cu gândul la forțe malefice sau la sentimentul unor reprezentări lugubre, poate să existe o încărcătură energetică deloc potrivită pentru starea necesară în timpul citirii cărților de tarot. Este important ca în timpul citirii cărților atitudinea mentală să fie calmă, detașată și cât se poate de relaxată, iar pachetul de cărți folosit pentru citirea tarotului să contribuie la menținerea unei astfel de atitudini mentale. Cărțile pe care le alegem nu trebuie să aducă sentimente de tenebrozitate sau de forțe malefice.

Cum alegem ce cărți de tarot să cumpărăm 2Permite tarotului să te aleagă pe tine
Un alt mod prin care poți alege pachetul de cărți de tarot potrivit pentru tine este acela de a permite cărților să te aleagă pe tine. Se spune că nu există coincidențe atunci când alegem un obiect în posesia căruia urmează să intrăm și că de fapt respectivul obiect ne alege pe noi. În acest sens poți arunca o privire asupra cărților de tarot și să te lași să simți care dintre pachetele de cărți de tarot te îndeamnă să le alegi. Totuși, pentru începători poate fi de mare ajutor să evite acele pachete de cărți de tarot care aduc un grad foarte ridicat de abstractizare și de stilizare pentru simbolurile din arcanele cărților de tarot. Reprezentările scenice ale fiecărei cărți de tarot sunt extrem de importante pentru ca ghicitorul în cărți să poată interpreta cât mai în detaliu citirea cărților.

Alegerea temei sau a reprezentărilor scenice
Există diferite seturi tematice pentru seturile de cărți de tarot, fie că vorbim despre o singură temă pentru întreg pachetul de cărți, fie că regăsim mai multe seturi de teme pentru reprezentările și simbolurile cărților. Există teme care folosesc animale, personaje din filme sau chiar imagini cu notă erotică. Tema cărților de tarot trebuie să fie foarte ușor de „citit” și de înțeles, urmând ca atunci când este afișată o carte, ghicitorul să poată spune „povestea” din spatele cărții respective. Reprezentările scenice nu sunt relevante din punct de vedere al valorii artistice sau al modului în care sunt realizate, importantă fiind înțelegerea simbolisticii fiecărei cărți.

O altă categorie a cărților de tarot este aceea care are ca temă reprezentarea Arcanelor prin intermediul unor imagini care caută să imite la nivel stilistic opera anumitor pictori celebri. Această temă este mai degrabă recomandată pentru cunoscători și pentru cei avansați în ale citirii simbolurilor tarotului. Temele cu grad ridicat de abstractizare sunt o altă opțiune în alegerea cărților de tarot în funcție de modul de reprezentare. Aceste teme pot fi foarte utile mai ales pentru acele persoane care doresc să folosească citirea pentru autocunoaștere. În rândul acestor pachete de cărți de tarot amintim pachetul Rider-Waite, Illuminati, Pictorial Key sau Radiant Rider-Waite.

Asigură-te că este un pachet de cărți de tarot
Un alt sfat util pentru acele persoane interesate de achiziționarea unui pachet de cărți de tarot este acela de a avea în vedere să verifice dacă este vorba despre un astfel de pachet de cărți. Nu toate cărțile folosite pentru citirea spirituală sunt cărți de tarot. Spre exemplu avem și cărțile oracol, acestea fiind diferite de cărțile tarot. Numărul cărților de tarot este de 78, iar atunci când acest număr se regăsește în cadrul pachetului de cărți, poți avea siguranța unei alegeri corecte.

Remarci finale
Acestea sunt principalele aspecte care te pot ajuta să faci alegerea unui pachet de cărți de tarot în momentul în care vrei să achiziționezi un astfel de pachet de cărți. Indiferent dacă este primul set de cărți de tarot pe care dorești să îl cumperi sau dacă vrei să achiziționezi un pachet de cărți de tarot pentru a înlocui un pachet de cărți de tarot folosit anterior, poți alege din oferta magazinului StoneMania diferite astfel de seturi de cărți tarot.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult