Prima pagină » Lemn pietrificat

Lemn pietrificat

de Cristiana
6 minutes Citeste
Lemn Pietrificat - Cristale naturale - Pietre semipretioase

LEMN PIETRIFICAT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Prezinta structura originala a lemnului, structura caracteristica arborilor cu existenta inelelor de crestere si a tesuturilor vegetale

Alte denumiri: Lemn Agatizat

Tarile de provenienta (unde se gaseste): AUSTRALIA, GERMANIA, NOUA ZEELANDA, REPUBLICA CEHA, BOLIVIA, JAPONIA, STATELE UNITE ALE AMERICII

Compozitia chimica: Pe durata procesului de transformare a lemnului se inlocuieste structura celulara a lemnului precum lignina si celuloza cu minerale de Calcedonie (Agat sau Jasp).

Duritate: 7 – 7,5 (din 10)

Culoare: nuante de maro, cafeniu, gri, bej

Baze de cristalizare: trigonal

Cuvinte cheie: dezvoltare continua, pace interioara, organims viguros, amintirea vietilor anterioare

Chakre: radacina(1), chackra sacrala(2), plexul solar(3), chackra inimii(4), al treilea ochi(6)

 

Denumire:

Denumirea de „pietrificat” provine de la termenul de origine greaca „petro” care semnifica „piatra” sau „roca”. Numele de Lemn Pietrificat provine de la procesul de transformare a substantelor vegetale din structura lemnului prin inlocuirea acestora cu diferite minerale. Cu alte cuvinte vorbim despre un lemn care este transformat in piatra, despre un lemn fosilizat in urma unor procese ce au loc la adancimi foarte mari in subteran unde datorita lipsei de oxigen procesele de descompunere nu au loc, dar in schimb sunt favorizate procesele de infiltrare si de curgere a apei cu un continut ridicat de minerale in cadrul structurii vegetale a lemnului. Acest proces dureaza milioane de ani si in final rezulta transformarea in piatra a lemnului. Datorita procesului de formare aceasta piatra este guvernata de Pamant, iar polaritatea pe care o are Lemnul Pietrificat este Yin.

 

Introducere:

Cu ajutorul Lemnului Pietrificat poti sa iti stabilesti radacinile profunde chiar si atunci cand esti plin de frica, panica sau anxietate. Energia acestei pietre te va ajuta sa te ancorezi si sa te stabilizezi ca urmare a calmului pe care il transmite. Energiile Pamantului care se regasesc in aceasta piatra vor ajuta la calmarea nervilor si la eliberarea fricilor, inlocuind acestea cu sentimente de siguranta, stabilitate si bunastare. Lemnul Pietrificat este de asemenea ideal pentru meditatie datorita faptului ca te va indruma sa descoperi ce este important si ce nu este important. Mai mult, vei primi indrumarea de a inceta sa mai fii obsedat(a) de acele lucruri pe care nu le poti controla, amintindu-ti sa accepti lucrurile exact asa cum sunt si sa nu mai depui efort inutil pentru lucrurile care nu au valoare.

 

Lemnul Pietrificat contribuie la conectarea chackrei radacina cu chackra celui de-al treilea ochi si astfel vei experimenta o crestere la nivelul constientizarii si al determinarii. Este foarte benefic sa apelezi la un Lemn Pietrificat atunci cand nu esti sigur cum sa te descurci intr-o anumita situatie dificila. Energiile Lemnului Pietrificat iti vor oferi stabilitate si ajutor in a recunoaste care sunt cele mai bune solutii pentru problemele cu care te confrunti. Astfel vei primi putere si curaj pentru a gasi rezolvarea problemelor cu multa determinare. De asemenea Lemnul Pietrificat aduce beneficii si acelor persoane care sunt nerabdatoare in a astepta rezultatele muncii lor in sensul in care vei primi asumarea faptului ca transformarea interioara are loc in timp si trebuie sa astepti ca acest lucru sa se intample treptat.

 

Insemnatate:

Lemnul Pietrificat este considerat a fi o piatra a succesului in domeniul afacerilor. De asemenea contribuie la favorizarea fluxului energetic si la atragerea norocului, fiind inclusiv o piatra care elimina lenea, lentoarea. Faciliteaza eliberarea de sentimente negative si de energia de care nu mai este nevoie in corp, contribuind inclusiv la crearea unei stari pozitive pentru a atrage energie buna. Datorita faptului ca vorbim despre o fosila, Lemnul Pietrificat este incarcat cu energia arborilor de acum milioane de ani, energie care ajuta la recastigarea vitalitatii. Este o piatra indicata pentru acele situatii in care iti doresti sa atragi putere pentru atingerea obiectivelor. Acestea energie care provine de la Lemn Pietrificat te va ajuta sa treci cu bine prin viata.

 

Alte proprietati cu care este inzestrata piatra de Lemn se refera la intarirea mentalului. Oamenii credeau ca este de mare ajutor sa ai o minte dreapta si robusta asemenea unui copac. Lemnul Pietrificat este utilizat si pentru imbunatatirea rabdarii atunci cand vine vorba despre a indura diferite tipuri de daune. In consecinta vei primi o energie in plus pentru a nu renunta prea usor si pentru a ajunge astfel sa atingi succesul.

 

Prin utilizarea Lemnului Pietrificat se poate accesa trecutul, exact prin urmarirea inelelor arborilor. Daca exista traume pe care vrei sa le depasesti sau obiceiuri din trecut pe care vrei sa le schimbi si sa le imbunatatesti, atunci Lemnul Pietrificat este o alegere foarte inspirata. Acest lucru se datoreaza faptului ca Lemnul Pietrificat vindeca energia trecutului si te repozitioneaza corect in prezent. Cu alte cuvinte cu ajutorul acestei pietre vei putea sa iti rearanjezi baza de la care pornesti astfel incat sa te poti deplasa inainte pe directia corecta. Este o piatra ideala pentru a construi un viitor stralucit.

 

Piatra de Lemn sau Lemnul Pietrificat simbolizeaza de asemenea transformarea, fiind astfel o piatra ideala pentru a te ajuta sa devii persoana care iti doresti. Astfel vei primi sprijin pentru atingerea viselor, obiectivelor, mai ales in privinta banilor si a finantelor. Promoveaza inclusiv disciplina si vointa proprie. In privinta relatiilor Lemnul Pietrificat iti va reaminti de faptul ca in iubire este intotdeauna vorba despre curaj si despre asumarea riscurilor. Astfel nu vei mai avea teama de a te implica intr-o relatie din pricina fricilor de a nu fi ranit. Mai mult, la nivelul relatiilor Lemnul Pietrificat aduce multa distractie, voie buna si energie pozitiva.

 

Proprietati vindecatoare:

Din perspectiva proprietatilor vindecatoare Lemnul Pietrificat are beneficii importante asupra sistemului osos, dar ajuta si pentru regasirea stralucirii parului. De asemenea contribuie in tratarea osteoporozei, artritei sau pentru ameliorarea in cazul bolii Alzheimer. Este utilizat si pentru tratarea problemelor dentare, dar se recomanda inclusiv in cazul refacerii celulelor afectate de poluarea chimica sau radioactiva.

 

Sugestii de intretinere:

In vederea ingrijirii Lemnului Pietrificat se recomanda purificarea acestuia sub un jet de apa calduta dupa fiecare utilizare a acestuia. Ulterior trebuie ca Lemnul Pietrificat sa fie incarcat la lumina solara in cel mult o ora dupa purificare.

 

Pentru cine este recomandat Lemnul Pietrificat?

Din perspectiva semnelor zodiacale Lemnul Pietrificat este recomandat a fi folosit de catre nativii din toate zodiile, dar mai ales de catre cei din zodia Leu. Referitor la luna de nastere este o piatra recomandata pentru cei nascuti in luna decembrie, iar din punct de vedere numerologic vorbim despre o piatra indicata pentru nativii aflati sub influenta numarului 77. Datorita proprietatilor sale, Lemnul Pietrificat are un aport important de beneficii pentru profesii precum lideri sau conducatori. Alte profesii care pot beneficia de Lemnul Pietrificat sunt atletii sau sportivii, dar si cei care practica artizanatul sau mestesuguri.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

1 comentariu

Henry Stehniov 8 aprilie 2023 - 11:00

As avea două bucăți lemn pietrificat de vînzare,găsite de mine cînd săpăm in beci .Ca și caracteristici 7kg ,50cm lungime 10/10 aproximativ.culoare maro și foarte dure.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult