Prima pagină » Cromdiopsid

Cromdiopsid

de Cristiana
5 minutes Citeste
Cromdiopsid - Cristale naturale - Pietre semipretioase

CROMDIOPSID

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cel mai des se regaseste sub forma unor cristale prismatice scurte, dar poate fi gasit si sub aspect de coloana, granular sau masiv.

Alte denumiri:

Tarile de provenienta (unde se gaseste): CANADA, ITALIA, AUSTRIA, RUSIA, PAKISTAN, AFRICA DE SUD, BRAZILIA, SRI LANKA, INDIA

Compozitia chimica: MgCa[Si2O6]

Duritate: 5,5-6,5 (din 10)

Culoare: verde, albastru, galben, maroniu,negru, gri, alb

Baze de cristalizare: monoclinic

Cuvinte cheie: conexiune cu Pamantul, deschiderea inimii, vindecare, echilibru, perceptie subtila

Chakre: inima(4), radacina(1), steaua pamantului(sub talpi)

 

Denumire:

Cromdiopsidul este o varietate a Diopsidului, numele cristalului de Diopsid a fost dat de catre mineralogul de origine franceza Rene Just Hauy in anul 1806 si provine din alaturarea a doi termeni de origine greaca, si anume termenul „dis” insemnand „doi” si termenul „opsis” care semnifica „aspect” sau „felul in care arata ceva anume”. Pentru denumirea Cromdiopsidului la cei doi termeni din limba greaca a fost adaugat si termenul de „crom”, aceasta fiind varietatea de Diopsid verde. Polaritatea acestui cristal este Yin, iar planeta care guverneaza acest cristal este Mercur.

 

Introducere:

Culoarea verde a pietrei de Cromdiopsid semnifica o afectiune profunda si tocmai de aceea este recomandata spre a fi folosita pentru a imbunatati relatiile romantice sau relatiile interumane. Semnificatia pietrei de Cromdiopsid este si atractivitatea, aceasta piatra fiind ideala pentru a atrage afectiunea la adresa ta. Este recomandata pentru cei care au nevoie de popularitate si de fani. Cromdiopsidul este inclusiv o piatra a iubirii de sine si pentru imbunatatirea increderii de sine. Este un cristal care poate sa te reincarce cu iubirea fata de sine si fata de toti cei din jurul tau. Piatra de Cromdiopsid contribuie la stabilirea unei conexiuni a inimii cu Pamantul prin culoarea sa verde.

 

Insemnatate:

Energia cristalului de Cromdiopsid este una delicata si care ofera sprijin astfel incat fiecare dintre noi sa devina constient de talentele si darurile cu care suntem inzestrati nativ si de care de multe ori nu suntem siguri sau constienti. Piatra de Cromdiopsid te va motiva sa treci la actiune atunci cand este necesar sa o faci si va aduce mai mult curaj pentru a sustine lucrurile in care crezi cu adevarat. Cromdiopsidul simbolizeaza oportunitatile. Se spune ca aceasta piatra contribuie la indeplinirea dorintelor inca din cele mai vechi timpuri. Este recunoscuta ca fiind o piatra care are un aport de energie acolo unde este necesar, dar aduce si energie. Sustine o mentalitate puternica pentru a reusi in atingerea viselor si transformarea acestora in realitate.

 

Menirea cristalului de Cromdiopsid este de a echilibra energia celui care detine aceasta piatra. Se spune ca aceasta piatra detoxifica energiile negative precum stresul si tristetea, contribuind astfel la reintoarecerea la starea energetica initiala. Piatra de Cromdiopsid este folosita si pentru a intelege moralitatea sau virtutile astfel incat sa actionam intotdeauna din punct de vedere al moralitatii. Acest cristal poate sa te ajuta sa gasesti propriile raspunsuri si este indicata a fi folosita atunci cand apar probleme in gasirea raspunsurilor.

 

Cromdiopsidul a fost utilizat intens pentru a spori viziunea creativa si constientizarea. Se crede ca aceasta piatra semipretioasa este capabila sa aduca un plus la nivel intelectual si sa incurajeze dorinta de a invata. Conform credintelor metafizice, acest cristal a fost utilizat pentru a ajuta la eliminarea agresivitatii si a incapatanarii in favoarea cresterii iubirii si angajamentului. Cromdiopsidul este conectat cu chackra inimii. In plan mental piatra de Cromdiopsid contribuie la claritatea mintii si la intelegerea circumstantelor complexe care se pot ivi adesea. Poate sa aduca mai multa pasiune in ceea ce faci si intotdeauna este recomandat a folosi Cromdiopsid in cazul afacerilor. Vei fi mai intens motivat sa faci mai mult si astfel vei atrage mai multa abundenta si prosperitate ca urmare a initiativei proprii.

 

Proprietati vindecatoare:

Cei care folosesc piatra de Cromdiopsid pentru proprietatile sale vindecatoare o pot folosi in cazul durerilor de cap, pentru reglarea presiunii sangelui si a tensiunii arteriale sau pentru a accelera recuperarea dupa o boala, dar si pentru a oferi sprijin acelor persoane care sufera de diferite dependente. Tot din punct de vedere al proprietatilor vindecatoare, piatra de Cromdiopsid contribuie la echilibrarea hormonala si la intarirea plamanilor. Poate contribui de asemenea la functionarea optima a inimii si la tratarea diferitelor probleme aparute la nivelul inimii. Are rolul de a restabili alcalinitatea organismului, dar si de sustine sistemul circulator. Este un cristal cu beneficii majore in cazul spasmelor musculare.

 

Sugestii de intretinere:

Pentru a intretine piatra de Cromdiopsid este recomandat a se evita folosirea de produse chimice care pot fi dure cu cristalul si pot produce efecte adverse asupra sa. Cea mai buna varianta pentru a curata piatra de Cromdiopsid este prin folosirea unui sapun si a apei caldute. Se indeparteaza praful printr-o carpa moale, dar si urmele de degete sau alte urme.

 

Pentru cine este recomandat Cromdiopsidul?

Piatra de Cromdiopsid este asociata cu semnele zodiacale ale Pestilor, Gemenilor, Balantei si Fecioarei. Din punct de vedere al lunii de nastere, acest cristal este recomandat pentru cei nascuti in luna martie. Influenta numerologica sub care se afla Cromdiopsidul este data de numerele 4 si 9. Din perspectiva profesiilor, aceasta piatra este recomandata in special acelor persoane care se adreseaza publicului, indiferent daca ne referim la oratori, profesori, actori, elevi sau studenti, dar si pentru cei din domeniul comunicarii, amintind aici jurnalistii sau scriitorii.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult