Prima pagină » Gaspeit

Gaspeit

de Cristiana
6 minutes Citeste
Gaspeit - Cristale naturale - Pietre semipretioase

GASPEIT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Sub aspect de agregate cristaline rombice, cu concretiuni nodulare (botryoidale), masive

Alte denumiri:

Tarile de provenienta (unde se gaseste): CANADA, AUSTRALIA DE VEST, TASMANIA

Compozitia chimica: (Ni,Fe,Mg)CO3

Duritate: 4 – 4,5 (din 10)

Culoare: culoarea marului verde, cu tenta mai deschisa sau mai inchisa

Baze de cristalizare: trigonal

Cuvinte cheie: sentimente de siguranta, constientizare, comunicare spirituala

Chakre: plexul solar(3), chackra inimii(4)

 

Denumire:

Denumirea cristalului de Gaspeit a fost data dupa numele locului unde a fost pentru prima data descoperita si descrisa, si anume Peninsula Gaspe, Quebec, Canada. In trecut a fost o piatra utilizata de aborigenii din Australia de Vest pentru a experimenta viziuni pe durata somnului, dar si pentru a beneficia de proprietatile vindecatoare ale cristalului de Gaspeit. Piatra de Gaspeit se afla sub guvernarea planetei Pamant.

 

Introducere:

Cristalul de Gaspeit este foarte util pentru acele situatii in care a intervenit o schimbare a locuintei care nu era pregatita sau pentru acele situatii in care datorita obligatiilor cu job-ul trebuie sa lasi in urma familia sau prietenii. Aceasta piatra va face mai usoara tranzitia si va sustine pastrarea legaturilor cu persoanele dragi. Cu ajutorul cristalului de Gaspeit vei beneficia de tot ceea ce este mai bun din ambele lumi, atat din perspectiva succesului la locul de munca, a relatiilor de iubire si a prieteniilor durabile, cat si pentru valorificarea momentelor linistite si pentru imbunatatirea conexiunii cu natura. In plan energetic vorbim despre o piatra care contribuie pentru a utiliza mult mai eficient energia si pentru a apela la energia proprie cu mai multa incredere. De asemenea, piatra de Gaspeit este recomandata si pentru acele momente cand ai de traversat intr-un mod sigur anumite locuri ce par a fi periculoase sau intunecate si nu iti doresti sa iti faci simtita prezenta. Piatra de Gaspeit aduce intelepciune la nivel mental si la nivelul inimii, contribuind astfel la balanta emotionala.

 

Insemnatate:

Cu ajutorul pietrelor de Gaspeit vei primi sprijin pentru a renunta la atasamentul legat de lucruri si obiecte, fiind extrem de utile in a contracara comportamentele care au tendinta de a acumula obiecte si lucruri. Contribuie la gasirea sentimentelor de siguranta si in acelasi timp incurajeaza renunatarea la experientele trecutului si la acele posesiuni care nu mai sunt de folos in momentul prezent. Poate de asemenea sa ofere sprijin pentru a primi mai multe iubire si pentru a experimenta mai profund sentimentele de fericire si abundenta pe toate planurile.

 

In alte privinte, piatra de Gaspeit este excelenta pentru a trezi si a vindeca copilul interior, copil interior care foarte adesea se manifesta prin sentimentele de epuizare si de stres, sentimente care nu par a avea vreun motiv real. Este un cristal foarte util pentru meditatie, iar atunci cand este purtat contribuie la gasirea rapida a sentimentelor de serenitate si de acceptare atunci cand ne aflam in mijlocul unor framantari. Sustine de asemenea intelegerea unei situatii si este un puternic sprijin pentru a face pasii urmatori si a apela la ajutor din partea altor persoane in loc sa ai sentimentul ca orice actiune trebuie intreprinsa de unul singur. Mai mult, contribuie la imbunatatirea abilitatii de a clarifica si de a indeparta confuzia emotionala din viata ta.

 

In plan mental cristalul de Gaspeit contribuie la expansiunea constiintei astfel incat sa devii constient(a) de modul in care trebuie sa traiesti zi de zi in lume. Este foarte utila pentru a recupera energia care a fost prinsa in posesiunile materiale excesive si ajuta la eliberarea atasamentului fata de obiecte si lucruri. Folosind acest cristal poti sa descoperi situatii si lucruri care inainte erau tratate superficial. In plus cu ajutorul energiei cristalului de Gaspeit vei primi sprijin pentru a te alinia mai bine la modul in care iti doresti sa iti traiesti viata in loc sa iti dai voie sa aluneci din nou in vechile obiceiuri care pot sa nu iti fie utile.

 

La  nivel spiritual piatra de Gaspeit este foarte utila pentru vindecarea sinelui. Ajuta la renuntarea la acele lucruri care nu mai sunt utile si prin vibratia spirituala foarte inalta a pietrei de Gaspeit vei descoperi o imbunatatire a comunicarii spirituale, dar si un sprijin pentru a intra in legatura cu celelalte lumi. Energia cristalului de Gaspeit aduce in viata ta o energie care sa te ancoreze din punct de vedere spiritual astfel incat vei fi incurajat(a) sa traiesti viata in lumea fizica, insa dintr-o perspectiva spirituala. Cu alte cuvinte acest cristal ancoreaza spiritul la nivelul corpului fizic si aduce energie in forma fizica a corpului. Tocmai din acest punct de vedere este un sprijin important in procesul de manifestare. Tot la nivel de manifestare, piatra de Gaspeit este recomandat si pentru a atrage abundenta si a aduce mai multe sincronicitati in viata in domeniul financiar.

 

Gaspeitul este un cristal care relationeaza cu chackra plexului solar si cu chackra inimii. Cu ajutorul pietrei de Gaspeit folosita la nivelul chackrei plexului solar vei putea aduce empatie in viata ta si vei putea imbunatati abilitatile transcendentale, dar in acelasi timp iti vei deschide si abilitatile de clarviziune. Poate fi folosita inclusiv pentru momentul in care o adevarata cauza a unei boli sau afectiuni medicale trebuie gasita. In privinta chackrei inimii, piatra de Gaspeit ajuta la regasirea echilibrului dupa o situatie de furie, gelozie sau blamare din partea celorlalti. Cu ajutorul cristalului de Gaspeit vei avea mai multa compasiune pentru tine insuti si pentru ceilalti, si vei imbunatati abilitatile innascute de vindecare. Amplasat la nivelul chackrei inimii, Gaspeitul contribuie la regenerarea tesuturilor.

 

Proprietati vindecatoare:

Cristalul de Gaspeit este recomandat pentru o mare varietate de proprietati vindecatoare. La nivel fizic vorbim astfel de un aport important in ameliorarea simptomelor datorate bolilor cardiovasculare sau a atacului de cord. Este un puternic sustinator al sistemului imunitar. Piatra de Gaspeit contribuie la activarea vezicii biliare pentru a incuraja producerea de bila la nivelul organismului astfel incat sa reduca grasimea de la nivelul intestinelor. In plus sustine oxigenarea sangelui pentru a reduce oboseala si lipsa de somn. Contribuie inclusiv la imbunatatirea metabolismului. Nu in ultimul rand printre proprietatile tamaduitoare ale cristalului de Gaspeit se numara si vindecarea problemelor plamanilor, probleme precum astmul, bronsita sau alergiile care au legatura cu plantele si cu polenul. Amelioreaza simptomele diabetului prin faptul ca sprijina nivelul optim de insulina si poate astfel sa contribuie la recuperarea energetica in urma simptomelor specifice diabetului. Alte efecte vindecatoare ale pietrei de Gaspeit se refera la suportul oferit in imbunatatirea starii de sanatate a sistemului digestiv si a stomacului. Este un cristal recomandat si pentru tratarea racelilor, a gripei sau a sinuzitei. Din perspectiva stresului este foarte folositor atat pentru stresul emotional, cat si pentru stresul de ordin psihologic.

 

Pentru cine este recomandat Gaspeitul?

Din perspectiva semnelor zodiacului, piatra de Gaspeit este recomandata pentru cei nascuti sub semnul Fecioara, iar din punct de vedere numerologic este un cristal recomandat pentru cei aflati sub influenta numarului 1.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult