Prima pagină » Chiastolith

Chiastolith

de Cristiana
5 minutes Citeste
Chiastolith - Cristale naturale - Pietre semipretioase

CHIASTOLITH

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Aspectul distinctiv al Chiastolithului este dat de crucea care se regaseste in centrul pietrei; cel mai adesea este de dimensiuni mici si este un cristal rulat.

Alte denumiri: Andaluzit; Piatra Crucii

Tarile de provenienta (unde se gaseste): CHILE, RUSIA, SPANIA, AUSTRALIA

Compozitia chimica: Al2SiO5

Duritate: 6,5-7,5 (din 10)

Culoare: maro-cenusiu, trandafiriu, cenusiu, maro-roscat, verde oliv

Baze de cristalizare: ortorombic

Cuvinte cheie: protectie, echilibru, calm, armonie

Chakre: plexul solar(3), inima(4)

 

Denumire:

Numele Chiastolithului este derivat din cuvantul de origine greceasca „chiastos”, cuvant care inseamnă „cruciform”, „marcat in semn de cruce” sau „transversal”. Chiastolithul are atat polaritate masculina, cat si polaritate feminina, fiind astfel un cristal ce poate echilibra Yin si Yang. Planeta care guverneaza piatra de Chiastolith este Pamantul.

 

Introducere:

Piatra de Chiastolith poate fi considerata a fi un partener care te va ghida catre o viata fantastica. Contribuie la intelegerea perioadelor de dificultati si te va indruma spre o cale mai buna mai tarziu in viata. In fata adversitatilor vietii, atunci cand lumea se gandeste la clipele de bucurie care au fost candva, piatra de Chiastolith poate fi cea mai inspirata alegere. Cristalul acesta are un puternic rol protector.

 

Faptul ca piatra de Chiastolith prezinta o cruce neagra pe un fundal maro este un aspect neobisnuit in randul cristalelor. Inca din cele mai stravechi timpuri aceasta piatra a fost asociata prin prisma crucii ca simbol al lui Dumnezeu. Se considera ca aceasta cruce va proteja purtatorul pietrei de ghinion. De asemenea, in antichitate era utilizata pentru a indeparta blestemele. Pe de alta parte, in China antica acest cristal era folosit pentru a reprezenta cele patru puncte cardinale.

 

Insemnatate:

Menirea cristalului de Chiastolith este de a actiona sub forma unui scut de protectie si de a oferi un sentiment de siguranta. Te va proteja de energiile negative si in acelasi timp previne secatuirea energiei personale. De asemenea vorbim despre un cristal al echilibrului. Insemnatatea pietrei de Chiastolith este de amuleta, avand proprietati de intarire a dorintei interioare. Se crede ca aceasta piatra are puterea de a spori puterea mentala si de a te ajuta sa depasesti orice obstacol vei intampina. De asemenea, menirea acestui cristal este de a oferi anumite informatii care sa contribuie la succes si la implinirea obiectivelor. Aceasta piatra are inclusiv o energie spirituala destul de puternica.

 

Chiastolithul este faimos pentru faptul ca poate inlocui energia negativa cu energie pozitiva, aducand astfel stabilitate si pace. Este un cristal care detine o proprietate de aparare mai buna decat cea de atac. In plus, acest cristal contribuie la vindecarea energiilor discordante. Atunci cand primesti mai multe informatii de la o multime de persoane sau cand lucrezi intr-un mediu cu relatii interumane complexe aceasta piatra este de mare ajutor.

 

Alte proprietati ale Chiastolithului se refera la sprijinul pe care il ofera referitor la invatare, la studiu, cu precadere in privinta oamenilor si in privinta vietii umane. Datorita simbolului crucii, se crede ca aceasta piatra contribuie la intelegerea vietii umane si a mortii. Este indicata pentru cei care simt ca au pierdut scopul vietii prin intelegerea profunda a motivelor pentru care traiesti si a celor pentru care urmeaza sa mori.

 

Chiastolithul ofera puterea de a face fata schimbarilor, schimbari care uneori pot aduce incertitudine si frica. Prin puterea de protectie in fata energiilor negative, Chiastolithul este ideala atunci cand calatoresti pentru a te proteja de energiile de pe taramurile straine tie. La locul de munca acest cristal poate aduce creativitate, calm si productivitate sporita. In planul relatiilor, acest cristal va aduce armonie, serenitate si pace la tine acasa si in relatiile tale. Contribuie inclusiv la ascutirea simturilor, dar si la promovarea abilitatilor innascute. In plan spiritual Chiastolithul este un cristal ce sustine calatoriile extracorporale.

 

Varietatea de Andaluzit verde este considerata a fi o piatra a echilibrului si care contribuie la purificarea inimii. Prin urmare blocajele emotionale vor fi eliberate, dar si blocajele de la nivelul chackrelor pot fi indepartate cu ajutorul acestei pietre. Este o varietate de Chiastolith extrem de utila pentru cristaloterapie si pentru terapia psihologica.

 

Proprietati vindecatoare:

Contribuie la regasirea echilibrului la nivelul organismului si la functiile creierului. Chiastolithul este un cristal care are efecte tamaduitoare pentru paralizie sau pentru scleroza multipla, dar si pentru probleme medicale cauzate de reumatism sau de artrita. Sprijina sanatatea structurala a oaselor si a tesuturilor. De asemenea, contribuie la tratarea gutei si la reglarea circulatiei sanguine. Tot in cadrul efectelor vindecatoare, Chiastolithul este recomandat si pentru stimularea lactatiei. Este un sprijin pentru starile de oboseala si are o contributie importanta in ameliorarea aciditatii in organism. Poate fi pozitionat acolo unde este nevoie sau poate fi purtat la nivelul gatului.

 

Pentru cine este recomandat cristalul de Chiastolith?

Piatra de Chiastolith este preferata de cei care conduc si indruma oameni, asa cum este cazul profesorilor sau al preotilor. De asemenea, printre cei care apeleaza frecvent la aceasta piatra se numara si antreprenorii, dar si terapeutii. Chiastolithul este indicat si pentru cei care calatoresc. Din perspectiva zodiacului, piatra de Chiastolith este recomandata pentru nativii din Fecioara si Balanta. Tot din perspectiva momentului in care s-au nascut, cristalul de Chiastolith este indicat pentru cei care isi serbeaza ziua de nastere in lunile septembrie si octombrie.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult