Prima pagină » Prasiolit

Prasiolit

de Cristiana
6 minutes Citeste
Prasiolit - Cristale naturale - Pietre semipretioase

PRASIOLIT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cristal cu aspect vitros, transparent, uneori translucid; poate fi gasit si cu aspect opac.

Alte denumiri: Vermarin, Praziolit

Tarile de provenienta (unde se gaseste): BRAZILIA, STATELE UNITE ALE AMERICII, SRI LANKA, MADAGASCAR, FINLANDA, RUSIA, NAMIBIA, MAREA BRITANIE, POLONIA, CANADA

Compozitia chimica: SiO2

Duritate: 7 (din 10)

Culoare: verde in diferite nuante

Baze de cristalizare: trigonal

Cuvinte cheie: trezirea inimii, conectarea sinelui inferior cu sinele superior, legatura profunda cu natura

Chakre: plex solar(3), inima(4), al treilea ochi(6), chackra coroana(7)

 

Denumire:

Numele cristalului de Prasiolit are legatura cu nuantele de verde pe care le are acesta si provine din cuvintele de origine greaca „prason” care semnifica „praz” si „lithos” care se traduce prin „piatra”, traducerea acestui cristal fiind astfel „piatra de culoarea prazului”. Piatra de Prasiolit este guvernata de Luna si de planeta Jupiter, iar polaritatea acestei pietre este atat Yin, cat si Yang.

 

Introducere:

Piatra de Prasiolit incurajeaza unicitatea si splendoarea sinelui in loc sa alegi o personalitate obisnuita si sigura. Aceasta piatra este incarcata cu foarte mult curaj astfel incat atunci cand ai alaturi vibratiile acestei pietre nici macar o provocare nu va parea prea mare si nici una dintre probleme nu va parea prea dificila. In plus, aceasta piatra te invata cum sa te bazezi pe tine insati. Chiar daca uneori avem nevoie de alte persoane in viata noastra, piatra de Prasiolit te va invata ca trebuie in primul rand sa te bazezi pe propria ta persoana.

 

Energiile pietrei de Prasiolit iti vor intari mintea si te vor ajuta in exprimarea emotiilor. Vei primi sprijin de asemenea pentru a avea curajul si increderea de a-ti exprima parerea sau sentimentele intr-un mod cat mai eficient. Mai mult, piatra de Prasiolit ajuta la descoperirea viziunii interioare si la stimularea creativitatii astfel incat sa poti sa explorezi imaginatia. Cu ajutorul acestui cristal nu vei putea sa ramai in limitele unei gandiri obisnuite si vei primi curajul de a realiza intregul potential de a face ceva diferit, ceva unic. Astfel vei primi motivatia de a fi creativ in procesul de gandire, in activitatea lucrativa si in luarea decizilor. Nu in ultimul rand vorbim despre un cristal care va construi o punte de legatura intre fizic si spiritual, generand astfel o conexiune puternica cu sinele tau superior. Vei beneficia de o intarire a emotiilor, a mintii si a puterii de vointa.

 

Insemnatate:

Piatra de Prasiolit este una a prosperitatii care atrage bunastare, noroc si abundenta in viata ta. De asemenea contribuie la manifestarea in realitate a obiectivelor tale si asigura un flux continuu al norocului. Este un cristal ale carui energii te ajuta in a-ti pastra motivatia la cote ridicate atunci cand lucrezi la proiecte noi. Menirea acestui cristal este aceea de a te ajuta sa iti eliberezi mintea astfel incat sa gasesti foarte usor oportunitatile care sa te indrepte spre sursele tale de venit. Astfel vorbim despre un cristal extrem de eficient pentru a indeparta ceata la nivel mental astfel incat mintea sa fie foarte limpede.

 

Prasiolitul ajuta la aprinderea sentimentului de iubire in tine, iar daca ai fost singur pentru un timp indelungat vei reaprinde dorinta de a fi din nou prezent la intalniri romantice sau de a fi din nou intr-o relatie romantica. Acest cristal contribuie la recastigarea increderii de sine si va indeparta frica sau grijile care se regasesc in inima ta. Mai mult, vei fi incarcat cu fericire si energie plina de voie buna astfel incat sa atragi doar cele mai bune energii de iubire. Energiile negative de la nivelul inimii si de la nivel mental vor fi curatate cu ajutorul acestui cristal, iar acest lucru este foarte important pentru a avea relatii puternice de dragoste prin faptul ca emotiile si gandurile negative afecteaza relatiile de cuplu.

 

Vibratiile Prasiolitului te invata sa fii doar prezent in momentul de acum si astfel sa realizezi conexiuni mai puternice cu oamenii. Vei fi incurajat(a) sa fii tu insuti si sa permiti celor din jurul tau sa te cunoasca in toata autenticitatea ta. Iar atunci cand faci acest lucru iti vei lua o mare greutate de pe umeri. De asemenea vei putea sa beneficiezi de un calm foarte intens in privinta emotiilor explozive si vei remarca faptul ca starile de furie sau de lupta nu vor mai aparea. Chiar si rabdarea sau intelegerea sunt aspecte care vor fi imbunatatite astfel incat intotdeauna sa poti vedea lucrurile dintr-o alta perspectiva.

 

Piatra de Prasiolit sustine acceptarea de sine si chiar iubirea de sine. Aceasta piatra te invata sa faci ceea ce stii si ceea ce poti tu mai bine si niciodata sa nu uiti de faptul ca esti o fiinta cu emotii, mai ales atunci cand sunt multe persoane care se bazeaza pe sprijinul tau. Vei primi indrumare pentru exprimarea emotiilor si te vei putea concentra pe acele lucruri care conteaza din perspectiva sufletului tau. Chiar si abilitatile intuitive sunt sustinute de energia pietrei de Prasiolit. Tot in plan spiritual discutam despre un cristal care ajuta la curatarea aurei si la alinierea si activarea tuturor chackrelor. In plus, contribuie eficient si la lucrarile de vindecare shamanice. Este un cristal foarte bun si pentru meditatie, fiind chiar un sustinator al comunicarii cu fiintele din dimensiunile superioare.

 

Proprietati vindecatoare:

In privinta proprietatilor vindecatoare la nivelul organismului fizic piatra de Prasiolit contribuie la curatarea intregului organism de toate tipurile de elemente toxice. De asemenea este foarte util in tratarea tumorilor, a ulcerelor sau a diferitelor tipuri de blocaje. Contribuie inclusiv la neutralizarea acidului la stomac si este o piatra recomandata pentru cresterea absorbtiei nutrientilor la nivelul organismului. Piatra de Prasiolit sustine inclusiv sistemul imunitar.

 

Sugestii de intretinere:

Pentru curatarea pietrei de Prasiolit se recomanda curatirea acesteia o data pe luna sau de fiecare data cand se considera a fi necesar, iar pentru curatare se plaseaza piatra sub jet de apa calduta. Ulterior pentru a incarca piatra de Prasiolit se lasa acest cristal sub razele Soarelui in primele ore ale zilei sau seara inainte de apus. De asemenea se poate incarca piatra de Prasiolit si noaptea la lumina Lunii. Este recomandata evitarea expunerii indelungate la razele Soarelui, in sens contrar existand riscul ca acesta sa isi schimbe culoarea.

 

Pentru cine este recomandat cristalul de Prasiolit?

Zodiile care pot beneficia de energia si vibratiile cristalului de Prasiolit sunt Balanta, Scorpion si Capricorn, iar din punct de vedere al influentei numerologice vorbim despre cei nascuti sub influenta numerelor 4 si 7. De asemenea piatra de Prasiolit este recomandata si unor anumite profesii, iar dintre acestea putem aminti manageri, oameni de afaceri, dar si cei care activeaza in domeniul activitatilor spirituale sau ale bioenergiei. In plus energia pietrei de Prasiolit poate aduce o multime de beneficii si persoanelor implicate in cadrul activitatilor umanitare sau caritabile.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult