Prima pagină » Diamant

Diamant

de Cristiana
5 minutes Citeste
Diamant - Cristale naturale - Pietre semipretioase

DIAMANT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Se prezinta sub forma de pietre pretioase mici, care sunt transparente in momentul in care sunt taiate si ulterior prelucrate

Alte denumiri:

Tarile de provenienta (unde se gaseste): STATELE UNITE ALE AMERICII, AUSTRALIA, BRAZILIA, INDIA, RUSIA, AFRICA

Compozitia chimica: C

Duritate: 10 (din 10)

Culoare: incolor in stare pura, galben, albastru, maro, roz

Baze de cristalizare: cubic

Cuvinte cheie: intensitate, stralucire, suveranitate

Chakre: inima(4), al treilea ochi(6), coroana(7) si eterice(de la 8 la 14, deasupra capului)

 

Denumire:

Numele de Diamant provine din termenul din limba greaca „adamas” care semnifica „de neinvins” sau „inexpugnabil”. Diamantul este singurul cristal compus dintr-un singur element, Carbonul, si are cea mai mare duritate, reprezentand un etalon in ceea ce priveste duritatea mineralelor. Pentru formarea Diamantului Carbonul cristalizeaza la peste 160 de km in interiorul scoartei terestre la presiuni si temperaturi extrem de ridicate. Ulterior ajung la suprafata (sau aproape de suprafata) in urma eruptiilor vulcanice. Se spune ca Diamantul a fost descoperit cu peste 3000 de ani in urma in India. Piatra de Diamant este sub dominatia planetei Venus.

 

Introducere:

Diamantul este simbolul puritatii datorita luminii de un alb pura pe care o emana. Aceasta lumina alba de o foarte mare puritate contribuie la organizarea vietii intr-un tot unitar in care fiecare aspect este integrat coerent in ansamblul vietii. Considerata a fi o piatra a perfectiunii, Diamantul simbolizeaza integritatea, invincibilitatea, prosperitatea, luxul si abundenta. Datorita duritatii sale Diamantul  a fost apreciat si folosit inca din cele mai vechi timpuri ca si talisman pentru a proteja luptatorii si razboinicii in timpul razboielor.

 

Insemnatate:

Diamantul este un puternic sustinator al relatiilor prin faptul ca aduce dragoste si multa claritate in fiecare parteneriat. Tot in ceea ce priveste relatiile, cristalul de Diamant semnifica de asemenea angajamentul si fidelitatea. Insemnatatea pietrelor de Diamant are stransa legatura si cu bogatia sau cu abundenta. Prin urmare vorbim si despre o piatra de manifestare in atragerea abundentei, cu precadere a bogatiei. Se considera ca dimensiunea Diamantului influenteaza nivelul de bogatie cu urmeaza a fi atins.

 

Din perspectiva energetica piatra de Diamant este un puternic amplificator al energiei. Prin energia foarte puternica pe care o detine, acest cristal poate ajuta la cresterea energetica a tuturor acelora care intra in contact cu acest cristal. Din acest punct de vedere cristalul de Diamant confera putere si tarie interioara, oferind puterea de a depasi provocarile care se ivesc in viata. Mai mult, contribuie la fortifierea sufletului si a dorintei de a atinge scopul si obiectivele din viata. Diamantul simbolizeaza de asemenea si charisma, contribuind astfel la cresterea capacitatilor de leadership. Piatra de Diamant sustine depasirea limitelor astfel incat cei care detin acest cristal sa isi deblocheze potentialul si sa isi elibereze potentialul latent, necunoscut.

 

La nivel psihologic Diamantul este un cristal care sporeste curajul, forta sufletului si sustine invincibilitatea. Tot in plan psihologic utilizarea Diamantulului contribuie la evidentierea aspectelor negative din viata noastra astfel incat acestea sa fie schimbate. Este un cristal ce contribuie la eliminarea durerilor emotionale si mentale. Mai mult, acest cristal aduce contributii importante pentru diminuarea fricilor si pentru incurajarea noilor inceputuri. Datorita energiei creative pe care o emana, Diamantul incurajeaza spiritul inventiv si sustine imaginatia creatoare.

 

Prin energia sa Diamantul face conexiunea dintre mintea intelectuala si mintea superioara astfel incat sa existe claritate mentala. De asemenea este un cristal ce favorizeaza iluminarea. La nivel spiritual piatra de Diamant are un rol purificator important pentru aura astfel incat sa permita luminii sufletului sa straluceasca. Este un puternic sustinator al evolutiei in plan spiritual prin aceea ca readuce in prim-plan aspiratiile sufletului. Tot in plan spiritual vorbim despre un cristal care activeaza chackra coroana pentru a o conecta cu divinitatea. Si in practicile de meditatie Diamantul poate fi utilizat pentru a realiza care este viziunea ideala pentru fiecare dintre noi.

 

Proprietati vindecatoare:

In ceea ce priveste proprietatile vindectoare ale pietrelor de Diamant, acesta este benefic pentru tratarea glaucomului si pentru imbunatatirea vederii. Diamantul sustine de asemenea si sanatatea creierului si a metabolismului. Alte efecte tamaduitoare ale Diamantului includ vindecarea alergiilor si a afectiunilor cronice. Diamantul este recunoscut si pentru efectele sale de neutralizare a efectelor asociate otravurilor. Diamantul este indicat si pentru tratarea auzului si vindecarea artritei, dar si in cazul problemelor de ordin medical la nivelul stomacului, intestinelor sau pentru accident vascular cerebral. Piatra de Diamant are efecte tonice asupra intregului organism, sustinand toate organele si functiile la nivelul organismului. Conform specialistilor Diamantul este un puternic sustinator in vindecarea leucemiei si pentru tratamentul epilepsiei.

 

Sugestii de intretinere:

Pentru ingrijirea pietrelor de Diamant se recomanda spalarea acestora sub jet de apa. Diamantul se regaseste printre foarte putinele cristale care nu necesita reincarcarea energetica. Cu toate acestea poate fi lasat pentru scurt timp la Soare dupa spalare.

 

Pentru cine este recomandat Diamantul?

Diamantul este considerat a fi cristalul care reprezinta talismanul norocos pentru nativii din Berbec, Taur si Leu, fiind recomandat si pentru nativii din zodia Balanta. Din punct de vedere al luniilor de nastere, acest cristal este recomandat pentru cei care s-au nascut in una dintre luniile martie, aprilie, august, septembrie sau noiembrie. De asemenea, Diamantul este recomandat si pentru cei care s-au nascut intr-o zi de sambata.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult