Prima pagină » Goetit

Goetit

de Cristiana
5 minutes Citeste
Goetit - Cristale naturale - Pietre semipretioase

GOETIT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Poate fi gasit avand forma prismatica, si totusi cea mai intalnita forma este aceea a unei pietre imense opace care prezinta forme radiale in interiorul pietrei.

Alte denumiri:

Tarile de provenienta (unde se gaseste): STATELE UNITE ALE AMERICII, CANADA, MAREA BRITANIE, FRANTA, GERMANIA, AUSTRALIA SI REPUBLICA CEHA

Compozitia chimica: α-FeO(OH)

Duritate: 5 – 5,5 (din 10)

Culoare: de la nuante de galben pana la rosiatic, chiar pana la maro inchis sau negru

Baze de cristalizare: ortorombic

Cuvinte cheie: impamantare, vindecare, protectie, transformare

Chakre: radacina(1), chackra sacrala(2), cel de-al treilea ochi(6), chackra coroana(7) (aliniaza toate chackrele)

 

Denumire:

Numele pietrei de Goetit a fost dat dupa marele poet JohannWolfgang von Goethe, aceasta piatra fiind descoperita pentru prima data in Mina Hollertszug din Herdorf, Germania. Piatra de Goetit este cunoscuta inca din timpurile antice, atunci cand era folosita sub forma de pigment, fiind gasit pigment care avea si Goetit in picturile rupestre din Pesterile Lascaux din Franta. Este un cristal aflat sub dominatia planetei Pamant.

 

Introducere:

Piatra de Goetit contribie la punerea in acord a corpului eteric cu corpul fizic. Este considerata a fi o piatra pentru descoperirea sufletului si pentru imbunatatirea vietii din perspectiva sufletului. Datorita conexiunii cu Pamantul piatra de Goetit are o vibratie inalta pentru a sustine conectarea interdimensionala si calatoriile astrale. Este foarte utila pentru acele situatii care presupun schimbari majore ale mediului natural inconjurator sau ale imprejurimilor in care traim. Din acest punct de vedere consolideaza sentimentul de siguranta atat acasa, cat si in mediul natural din care faci parte.

 

De asemenea vorbim despre un cristal cu o vibratie de vindecare foarte puternica prin faptul ca emite constante frecvente care sunt incarcate cu valuri de energie vindecatoare. Are foarte multe proprietati metafizice. Una dintre calitatile de care poti beneficia atunci cand apelezi la piatra de Goetit se refera la vindecarea printr-o patrundere profunda in adancul sinelui si in cautarea ranilor care sunt adanc acoperite in inconstient. Este un cristal recomandat pentru acele situatii de suparare cauzate de pierderea unei persoane dragi.

 

Piatra de Goetit are inclusiv abilitatea de a pune pe cineva in fata adevaratei sale realitati. In consecinta se ajunge la recuperarea acelor lucruri care erau pierdute si aducerea la suprafata a supararilor refulate, ceea ce reprezinta prima emotie gestionata deficitar in societatea moderna. Supararea va aduce lacrimi, iar lacrimile manifestate reprezinta semnul vindecarii.

 

Insemnatate:

Cristalul de Goetit stimuleaza inclusiv corpul emotional din cadrul corpului eteric. Consecinta va fi o mai mare constientizare a emotiilor din intreg spectrul acestora, fiind astfel mai dispus la deschiderea si constientizarea fata de sentimente precum compasiunea si iubirea.

 

La nivel mental piatra de Goetit contribuie la stimularea mintii pentru a se muta intr-o etapa de recunoastere a locului unde isi doreste sa ajunga si pentru a face fata sinelui ascuns, a sinelui necunoscut. Acest sine necunoscut va fi vazut intr-o lumina pozitiva cu ajutorul energiei pietrei de Goetit. Rezultatul va consta in integrarea catre stari superioare ale constiintei. Cu ajutorul cristalului de Goetit ranile emotionale din trecut sunt vindecate. Contribuie inclusiv la calmarea sufletului pentru lucruri cu adevarat importante. Goetitul permite descoperirea cauzelor problemelor emotionale, cele care cauzeaza blocaje de ordin energetic si cele care sunt adesea cauza principala pentru cele mai multe dintre afectiunile de ordin fizic ale corpului.

 

Piatra de Goetit stimuleaza premonitiile, integrearea personalitatii cu sufletul si constiinta superioara. In planul bunastarii si abundentei, piatra de Goetit este menita a aduce si mai multa bunastare si abundenta prin faptul ca este un element de sprijin in atingerea tuturor obiectivelor stabilite in viata. Mai mult, permite eliminarea tuturor acelor elemente care nu iti permit avansarea in viata astfel incat sa reusesti sa ajungi la stare superioara de fericire, abundenta si intr-un loc care sa fie descris ca fiind un loc al abundentei pe toate planurile.

 

Din perspectiva relatiilor piatra de Goetit incurajeaza deschiderea mai mare fata de sentimente de iubire, compasiune si fericire. Contribuie la revitalizarea emotiilor si la acceptarea la un nivel superior a tuturor lucrurilor extraordinare care vin odata cu iubirea si cu relationarea. Cu ajutorul cristalului de Goetit putem sa regasim armonia cu sinele nostru si sa ne imbunatatim viata din perspectiva sufletului nostru. Tot la nivelul relatiilor, piatra de Goetit permite eliberarea de emotiile si energiile care nu mai sunt utile relatiei. Astfel fiecare resentiment va fi eliberat, resentimente care cel mai adesea sunt legate de suparare, rani provocate sau de tradare. In plus vei beneficia de energia Goetitului care sustine gandirea rationala pentru a te bucura astfel de fiecare moment pe care il imparti cu cei dragi. Vei primi sprijin pentru a disipa toate sentimentele nedorite si nesanatoase care te afecteaza atunci cand esti cu cei dragi alaturi. Chiar si atunci cand iubesti pe cineva este important sa ai constientizarea faptului ca ai ceva de spus in ceea ce priveste lucrurile care te afecteaza direct sau care influenteaza viata ta.

 

Proprietati vindecatoare:

Printre beneficiile tamaduitoare pe care piatra de Goetit le are, acestea recomanda Goetitul pentru tratarea urechilor si a nasului, pentru intarirea sangelui si sprijinul in oxigenarea acestuia, dar si pentru traumele fizice. Proprietatile vindecatoare ale acestui cristal te vor ajuta si pentru a te trata pe tine insuti cu mai multa bunatate si mai multa delicatete. Iti va reaminti ca este important sa avansezi in ritmul tau, fara a simti presiunea nici macar a unui lucru pe care nu doresti sa il faci.

 

Pentru cine este recomandat Goetitul?

Din perspectiva domeniilor de activitate, piatra de Goetit este recomandata in special pentru artisti, scriitori sau cantareti. Referitor la semnele zodiacului, piatra de Goetit este recomandata pentru cei aflati sub semnul Berbec, iar numerologic acest cristal este influentat de vibratia numarului 44.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult