Prima pagină » Morganit

Morganit

de Cristiana
7 minutes Citeste
Morganit - Cristale naturale - Pietre semipretioase

MORGANIT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cristale prismatice, de obicei avand fete bipiramidale de mici dimensiuni.

Alte denumiri: Beril roz

Tarile de provenienta (unde se gaseste): BRAZILIA, NIGERIA, MADAGASCAR, AFGHANISTAN, CHINA, MOZAMBIC, NAMIBIA, ZIMBABWE, RUSIA, STATELE UNITE ALE AMERICII

Compozitia chimica: Be3Al2(SiO3)6

Duritate: 7,5 – 8 (din 10)

Culoare: roz, rosu

Baze de cristalizare: hexagonal

Cuvinte cheie: iubire divina, compasiune divina, puritate in intentii si actiuni, depasirea provocarilor

Chakre: inima(4)

 

Denumire:

Numele de Morganit a fost dat de catre geologul George F. Kunz incepand cu anul 1911, pana atunci aceasta piatra avand numele de Beril roz. Numele a fost dat in onoarea unui mare colectionar de cristale si finantator pe numele sau JP Morgan pentru contributia acestuia cu minerale si cristale la colectiile Muzeului American de Istorie Naturala.

 

Introducere:

Morganitul este varietatea roz a Berilului, aceasta culoare datorandu-se prezentei de Mangan. Energia cristalului de Morganit este una delicata si specific feminina. Cu ajutorul cristalului de Morganit vei realiza faptul ca experientele considerate a fi negative sau rele, dar si provocarile, vor reprezenta catalizatorul care te vor ajuta sa mergi inainte sau sa faci o mare schimbare in viata ta. Cu ajutorul acestor experiente si provocari vei descoperi puterea proprie si curajul de care ai nevoie, gasind astfel pacea si increderea de a continua sa inaintezi de fiecare data. Cu alte cuvinte Morganitul te va invata sa apreciezi viata cu bucurie si recunostinta. Mai mult, vei invata ca poti sa te indrepti in orice directie iti doresti si ca poti sa iti transformi visele in realitate. Astfel vei invata cu ajutorul cristalului de Morganit sa multumesti pentru toate lucrurile, chiar si pentru acele lucruri care par foarte mici, toate acestea facand din viata un cadou special. De asemenea vei putea constientiza faptul ca toate lucrurile si toate persoanele pe care le-ai considerat de bune merita a fi privite cu multumire pentru faptul ca fac parte din viata ta.

 

Prin energia sa calmanta piatra de Morganit ofera pace si liniste in zilele cu adevarat aglomerate si nebune, contribuind astfel la eliberarea de stres. Vei fi eliberat(a) inclusiv de presiunea de a performa sau de a excela tot timpul, invatand astfel ca nu este nevoie de competitie de fiecare data pentru ca o competitie continua inseamna cel mai rapid mod de a te simti epuizat(a). Insa in acelasi timp vei invata sa dai intotdeauna 100% din capacitatea ta. Piatra de Morganit va aduce inclusiv mai multa intelepciune si calmitate in viata ta, dar si mai multa receptivitate la cuvintele si actiunile delicate si pline de iubire venite din partea altor persoane.

 

Insemnatate:

Datorita culorii sale roz, piatra de Morganit activeaza chackra inimii si in acest mod este un cristal care atrage si pastreaza dragostea. Vorbim astfel de un cristal care are legatura cu iubirea si care poate sa energizeze campul energetic al inimii. De asemenea sustine gandurile tandre si construirea unui spatiu in care sa te bucuri de viata. Este un cristal a carui energie poate calma persoanele care au probleme cu energia excesiva, dar si pentru persoanele care nu regasesc simpatie pentru cei din jur. Piatra de Morganit se considera ca atrage norocul in dragoste si ajuta la cresterea atractivitatii celui care detine aceasta piatra. Se spune ca un adevarat val de iubire divina poate sa ajunga inclusiv la mintea celui care detine Morganitul. Prin urmare vorbim despre un cristal care este recomandata daca iti doresti mai multa frumusete atat la nivel fizic, cat si din punct de vedere mental.

 

Morganitul aduce claritate in fiecare situatie si amplifica intentiile tale in intreg Universul, fiind un cristal care ajuta la atragerea de energii care sa aduca prosperitate si abundenta. Daca ai obiceiul de evitare si de a fugi din fata problemelor sau a diverselor situatii, piatra de Morganit te va ajuta sa depasesti temerile, furia si resentimentul. Acest lucru se datoreaza efectelor linistitoare si calmante din punct de vedere emotional prin faptul ca iti vei activa gandurile si actiunile iubitoare. Altfel spus, piatra de Morganit contribuie la ruperea mecanismelor tale defensive.

 

In planul emotiilor si in planul mental ajuta la calmarea elementelor care genereaza stres, fiind extrem de indicata utilizarea Morganitului pentru sistemul nervos. Elimina atitudinea de victimizare si incurajeaza acceptarea dragostei neconditionate. Tot in plan emotional contribuie la stabilitatea corpului emotional in situatiile in care au loc diferite schimbari psihosomatice. In plus, se recomanda acest cristal pentru a recunoaste mai usor toate acele sentimente neexprimate si toate nevoile sufletului.

 

Din punct de vedere spiritual piatra de Morganit este extrem de utila pentru a constientiza momentele in care apar devierile de la parcursul spiritual al vietii si ajuta la indepartarea acelor blocaje care nu permit transformarea sau vindecarea. Menirea cristalului de Morganit este inclusiv aceea de a curata aura astfel incat oamenii sa fie atrasi de energiile pe care tu le transmiti.

 

In privinta relatiilor Morganitul aduce energia promisiunii, vindecarii, compasiunii si certitudinii catre toti cei care sunt indragostiti sau intr-o relatie, iar acest lucru se datoreaza faptului ca este un cristal al iubirii Divine. Aceasta iubire va ajuta inclusiv la eliminarea vechilor rani si a traumelor ascunse astfel incat sa reaprinda lumina din inima si mintea ta. Ajuta la atragerea unei iubiri fara limite in viata ta. Tot in privinta relatiilor Morganitul ajuta la asumarea responsabilitatii si la gasirea consideratiei fata de partenerul tau, realizand ca pana si cele mai mici lucruri conteaza in cadrul relatiei. Vei invata sa fii mai receptiv(a) la iubirea venita din partea celorlalti, reamintindu-ti de faptul ca iubirea este un dar pe care merita sa il apreciezi si pe care trebuie sa il impartasesti cu oricine. Pentru persoanele care sunt in cautarea partenerului ideal, cristalul de Morganit sprijina gasirea sufletului pereche prin faptul ca te va aduce la momentul potrivit in locul potrivit astfel incat drumurile voastre sa se intersecteze.

 

Pe de alta parte vei primi mai multa flexibilitate inainte si in timpul schimbarilor prin faptul ca vei primi puterea de a ramane puternic(a) inclusiv atunci cand trebuie sa faci fata unor vremuri dure. Morganitul sustine ideea de egalitate in cadrul relatiilor astfel incat sa inveti ca ambii parteneri trebuie sa incurajeze cresterea respectului si a iubirii. Incurajeaza expresiile pline de iubire si comunicarea in cadrul relatiilor astfel incat sa inveti sa iti controlezi cuvintele pe care le spui indiferent de modul in care te simti la un anumit moment dat. Nu in ultimul rand, in privinta relatiilor, piatra de Morganit contribuie la detasarea de acele relatii care s-au terminat prost sau care trebuie incheiate.

 

Proprietati vindecatoare:

Din perspectiva vindecatoare asupra corpului fizic, piatra de Morganit contribuie la oxigenarea si reorganizarea celulara, dar mai este recunoscuta si ca o piatra utila in tratarea tuberculozei, a astmului, a afectiunilor cardiace sau a vertijului. Mai mult, se recomanda utilizarea Morganitului inclusiv pentru tratarea impotentei. Prin prisma energiei sale ce ajunge in zona inimii, piatra de Morganit este recomandata pentru ameliorarea palpitatilor inimii sau pentru tratarea altor probleme medicale ale inimii. De asemenea energia acestui cristal poate ajuta in curatarea plamanilor si alinarea oricarei dureri fizice care are legatura cu stresul. Nu in ultimul rand se recomanda pentru beneficiile in tratarea problemelor cu laringele, tiroida sau limba.

 

Pentru cine este recomandat Morganitul?

Proprietatile si vibratiile energetice ale cristalului de Morganit recomanda acest cristal pentru toate zodiile, dar este recomandat in special pentru zodiile Taur, Rac si Balanta. Din perspectiva lunilor de nastere, acest cristal este recomandat pentru cei nascuti in intervalul dintre sfarsitul lunii octombrie si sfarsitul lunii noiembrie. Influenta numerologica a acestui cristal este asociata cu numarul 3.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult