Prima pagină » Feldspat

Feldspat

de Cristiana
4 minutes Citeste
Feldspat - Cristale naturale - Pietre semipretioase

FELDSPAT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Apar sub forma de placi sau sub forma de prisme, adesea cu cristale gemene numite macle

Alte denumiri: Ortoza, Orthoklast

Tarile de provenienta (unde se gaseste): FOARTE RASPANDIT

Compozitia chimica: (Ba,Ca,Na,K,NH4)(Al,B,Si)4O8

Duritate: 6 – 6,5 (din 10)

Culoare: variabila (incolor, alb, roz, albastru, verde, brun)

Baze de cristalizare: triclinic sau monoclinic

Cuvinte cheie: iubire de sine, respect de sine, optimism, bucuria vietii

Chakre: plexul solar(3); inima(4)

 

Denumire:

Numele cristalului de Feldspat provine din limba germana din alcatuirea cuvintelor „feld” care inseamna „camp” si „spat” care semnifica „fulg” sau „o stanca usor despicata in fulgi”. Aceasta denumire provine fie de la faptul ca in secolul al XVIII-lea era un mineral foarte comun in campuri, fie de la aparitia acestui mineral sub forma de „campuri” in alte minerale precum granitul de exemplu. Exista si alte surse care afirma ca denumirea provine din limba suedeza de la cuvantul „fjäll” care semnifica „munte”.

 

Introducere:

Exista mai multe varietati de Feldspat si toate acestea fac parte din clasa de minerale a silicatilor, si anume Amazonitul, Labdradoritul, Piatra Lunii (Moonstone) si Piatra Soarelui (Sunstone). Fiecare varietate de Feldspat are diferite proprietati, insa exista si anumite caracteristici si proprietati care sunt comune grupului de cristale de Feldspat. Energia cristalului de Feldspat este una predominant feminina si care vine cu energie de la Luna. Este un cristal care incurajeaza optimismul in viata si sustine depasirea unei atitudini pesimiste. Astfel sustine o atitudine care sa contribuie la o viata de care sa ne bucuram. In planul spiritualului vorbim despre un cristal ce sustine clarviziunea si astfel sustine comunicarea cu spiritele din alte taramuri.

 

Insemnatate:

Menirea cristalului de Feldspat este aceea de a creste respectul de sine, stima de sine, dar si constiinta sinelui. Cu alte cuvinte cristalul de Feldspat contribuie la cinstirea propriei persoane, in special atunci cand vine vorba despre persoanele de sex feminin prin cinstirea propriei sexualitati si a capacitatii innascute de a contribui la nasterea de noi suflete in aceasta lume. Cu ajutorul pietrei de Feldspat persoanele de sex feminin care continua sa aleaga un partener nepotrivit vor primi indrumarea necesara pentru a constientiza valoarea propriei persoane. Prin urmare prin constinetizarea valorii propriului sine persoanele respective vor intelege faptul ca nimeni nu reprezinta doar o extensie a altcuiva.

 

Din perspectiva atingerii obiectivelor in viata noastra, piatra de Feldspat ne ajuta sa gasim modalitati si metode iesite din comun si cu adevarat incitante de a ne atinge scopurile. Este de asemenea recomandata ca fiind o piatra care sustine creativitatea si este foarte utila pentru calatoriile astrale. Fiecare cristal de Feldspat, indiferent de varietatea sa, este foarte utila pentru dezvoltarea capacitatilor transcendentale sau intuitive. Vorbim despre un cristal extrem de eficient atunci cand folosesti frecvent acest cristal pentru a urma cursuri despre exercitii legate de transcendental sau lectii de meditatie. Din perspectiva emotionala piatra de Feldspat contribuie la intarirea sentimentului de acceptare de sine astfel incat iubirea de sine si respectul sine sa depaseasca orice alta influenta venita din exterior.

 

Feldspatul are o frecventa energetica ce contribuie la conectarea chackrei plexului solar cu chackra inimii. In acest sens este un cristal a carui energie ne ajuta sa ne centram inima si sa privim experientele din viata noastra si din vietile celorlalti cu o intelegere superioara, o intelegere profunda bazata pe o constientizare iubitoare astfel incat sa punem in prim plan acceptarea si toleranta atat fata de persoana proprie, cat si fata de ceilalti. In consecinata vom putea beneficia de sprijin pentru a lasa in urma energiile vechi, care au legatura cu trecutul si care nu ne mai sunt de folos pentru a putea sa avansam in viata. In acelasi timp, folosind energia cristalului de Feldspat vom putea sprijini la randul nostru pe ceilalti pentru a renunta la aceste energii vechi in favoarea unor energii care sa sustina avansarea in planul vietii.

 

Proprietati vindecatoare:

Din perspectiva efectelor vindecatoare pe care le are piatra de Feldspat, acest cristal ajuta in ameliorarea simptomelor din perioada menstruatiei si sustine un comportament responsabil atunci cand vine vorba despre masurile contraceptive. Piatra de Feldspat este recomandata si in tratamentul problemelor la nivelul pielii sau pentru tratarea afectiunilor la structura musculara.

 

Pentru cine este recomandat Feldspatului?

Din perspectiva zodiacului piatra de Feldspat este recomandata pentru nativii aflati sub semnul Varsator.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult