Prima pagină » Heliodor

Heliodor

de Cristiana
5 minutes Citeste
Heliodor - Cristale naturale - Pietre semipretioase

HELIODOR

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Prezinta striatii verticale, adesea putandu-se termina in formatiuni sub forma de piramida.

Alte denumiri: Beril galben

Tarile de provenienta (unde se gaseste): BRAZILIA, SRI LANKA, PAKISTAN, AFGHANISTAN, NAMIBIA, MADAGASCAR

Compozitia chimica: Be3Al2(SiO3)6

Duritate: 7,5 – 8 (din 10)

Culoare: galben-verzui, auriu

Baze de cristalizare: hexagonal

Cuvinte cheie: activitatea mintii, vointa, manifestare

Chakre: plexul solar(3)

 

Denumire:

Numele cristalului de Heliodor provine din alaturarea a doi termeni de origine greaca, si anume cuvintele „helion” si „doron”, cuvinte ce alaturate semnifica „un dar de la Soare”. Adesea este vandut ca si Beril auriu, Heliodorul fiind o varietate de Beril, varietatea galbena sau galben-aurie a Berilului. Cristalul de Heliodor are o polaritate Yang.

 

Introducere:

Cristalul de Heliodor este inzestrat cu energia Soarelui si din acest punct de vedere contribuie la inlocuirea energiei negative cu enegie pozitiva. Are proprietatile unui talisman protectiv impotriva influentelor negative. Este foarte util pentru starile negative si poate intrerupe reactiile negative prin extragerea energiei care sustin astfel de reactii. In fata provocarilor acest cristal contribuie la reducerea anxietatii si a fricilor. Contribuie inclusiv la luarea propriilor decizii, dar si la conectarea energiei mentale cu puterea vointei. Datorita activitatii asupra chackrei plexului solar acest cristal stimuleaza creativitatea. Rezoneaza puternic si cu chackra coroana, acest lucru contribuind la motivarea si energizarea gandirii. In urma acestei conectari vei putea avansa in planul vietii in modul in care iti doresti cu adevarat. Este un cristal ideal pentru momentele in care te simti lipsit de energie sau atunci cand apar sentimente de anxietate sau cand stresul isi face simtita prezenta.

 

Insemnatate:

Heliodorul are si energia prin care sustine generozitatea. Ajuta sa stralucesti asemenea unui Soare, contribuind la iluminarea partii intunecate a mintii si la expansiunea scopului tau personal. Este recomandat pentru acele situatii in care iti doresti sa regasesti pacea mentala. Energia cristalului de Heliodor este indicata si pentru situatiile in care exista presiune si responsabilitate mare. Piatra de Heliodor contribuie la cresterea iubirii si a bunatatii fata de semeni printr-o inima mai calda. Din acest punct de vedere acest cristal este foarte util si pentru imbunatatirea relatiei cu persoana iubita. Energia Soarelui care se regaseste in acest cristal binecuvanteaza iubirea dintre parteneri. De asemenea se recomanda a apela la energia acestui cristal si atunci cand se doreste rezolvarea pasnica a problemelor. Contribuie si la cresterea charismei personale.

 

In plan transcendental acest cristal sustine comunicarea, fiind excelent de utilizat pentru doua persoane aflate la mare distanta una de cealalta, aceasta abilitate fiind cunoscuta sub denumirea de telepatie mentala. Prin legatura stransa pe care o asigura dintre minte si vointa, acest cristal de Heliodor contribuie la crearea unei conexiuni puternice care imputerniceste energia Vointei Divine sa aduca schimbari importante in viata ta. Energia pe care o emana cristalul de Heliodor contribuie la o viata mai activa si mai vibranta in plan fizic. Vei primi inclusiv un plus de incredere in abilitatile personale si vei fi cu adevarat mandru de talentele innascute pe care le ai. Heliodorul contribuie inclusiv la echilibrarea constiintei si a sinelui intuitiv astfel incat dualitatea caracterului sa fie eliminata. Datorita proprietatilor sale piatra de Heliodor este recomandata si pentru practicile de meditatie.

 

La nivelul activitatii mentale este un cristal care imbunatateste functiunile creierului, astfel incat sustine intelepciunea si acumularea de cunostinte. Creste considerabil capacitatea de asimilare de noi informatii si capacitatea de memorare a acestor informatii, fiind astfel o piatra foarte eficienta pentru perioadele de studiu intens. In plus vorbim despre un cristal care simbolizeaza munca plina de inspiratie si leadership-ul sinelui. Este inclusiv un cristal care te protejeaza impotriva acelor persoane care isi doresc sa te manipuleze.

 

In planul bunastarii cristalul de Heliodor se considera a fi un cristal care ajuta la recuperarea banilor, a perspectivelor de business sau a oportunitatilor de job care au fost anterior pierdute. Sustine siguranta de a avea intotdeauna bani pe care sa ii cheltuiesti, mai ales atunci cand acesti bani sunt obtinuti prin munca si efort intens. Este un cristal foarte util pentru a atrage norocul pentru liber profesionisti si pentru cei care se lupta pentru a avea finantele dorite.

 

In planul relatiilor piatra de Heliodor este un cristal al sperantei si al increderii. Chiar si in cele mai dificile momente ale relatiei cu partenerul, cristalul acesta iti va oferi increderea ca ceea ce este mai bun abia urmeaza sa se iveasca. Contribuie la abandonarea temerilor si astfel vei putea depune efort pentru a pastra relatia pe linia de plutire. In viata amoroasa acest cristal va aduce iubire, bucurie si energie care sa te inspire. Mai mult, cu ajutorul acestui cristal iritabilitatea la adresa partenerului de viata va fi indepartata. Vei beneficia si de un plus de naturalete in relatia cu partenerul astfel incat sa te simti confortabil sa fii tu insati cu persoana iubita, acest lucru fiind foarte util pentru sporirea intimitatii si imbunatatirea comunicarii.

 

Proprietati vindecatoare:

Piatra de Heliodor are si o serie de proprietati vindecatoare la nivelul corpului fizic. Dintre acestea pot fi amintite beneficiile cristalului de Heliodor in tratarea ficatului, a splinei sau a pancreasului. De asemenea este foarte util a fi folosit de catre femeile aflate la menopauza. Printre efectele tamaduitoare ale cristalului de Heliodor se numara si sprijinul oferit in cazul diareei sau al ametelilor, dar si pentru alte probleme digestive precum constipatie. Cristalul de Heliodor sustine sanatatea sistemului imunitar, fiind de asemenea indicat si pentru circulatia periferica deficitara care in sezonul rece inseamna degete reci.

 

Pentru cine este recomandat cristalul de Heliodor?

Cristalul de Heliodor este recomandat in special nativilor din zodia Leu.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult