Prima pagină » Dumortierit

Dumortierit

de Cristiana
4 minutes Citeste
Dumortierit - Cristale naturale - Pietre sermipretioase

DUMORTIERIT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cristale fibroase care uneori au aspect de ace paralele masive

Tarile de provenienta (unde se gaseste): STATELE UNITE ALE AMERICII, BRAZILIA, NAMIBIA, SRI LANKA, MADAGASCAR, CANADA, FRANTA, POLONIA

Compozitia chimica: Al7BO3(SiO4)3O3

Duritate: 7 – 8,5 (din 10)

Culoare: albastru sau albastru cenusie

Baze de cristalizare: ortorombic

Cuvinte cheie: inspiratie divina, capacitate psihica, calauzire interioara, capacitate sporita de invatare mentala

Chakre: plexul solar(3), gat(5), al treilea ochi(6)

 

Denumire:

Piatra de Dumortierit a fost numita dupa numele paleontologului francez Eugene Dumortier, acesta descoperind pentru prima data acest mineral pe care ulterior la clasificat. Este un cristal aflat sub dominatia planetelor Mercur si Neptun.

 

Introducere:

Dumortieritul este o piatra cu o foarte mare putere spirituala. Este un cristal extrem de util pentru abilitatile intelectuale si pentru planul mental. Sustine calmul in situatiile tensionate si stresante, dar in acelasi timp incurajeaza stima de sine. Daca esti in cautarea unei ordini intr-o viata plina de haos, atunci piatra de Dumortierit este ideala pentru a gasi organizarea de care ai nevoie. Dincolo de ordinea din planul vietii, piatra de Dumortierit poate sa iti faca ordine si la nivelul mental si la nivel emotional. Contributia acestui cristal se regaseste si in faptul ca ajuta la eliminarea fricilor irationale, a fobiilor si la cresterea curajului.

 

Insemnatate:

Cristalul de Dumortierit semnifica inteligenta, fiind asemenea unui profesor care te invata ceea ce este mai important in viata. Se spune ca acest cristal contribuie la antrenarea rabdarii, dar si pentru a mentine intotdeauna un nivel ridicat de energie. Piatra de Dumortierit este un puternic sustinator al creierului prin sporirea concentrarii si a puterii interioare. Prin faptul ca sustine cresterea inteligentei, acest cristal contribuie la afimarea sinelui si la creativitate.

 

O alta menire a cristalului de Dumortierit este aceea de a contribui la trezirea sufletului sau a spiritului. De asemenea este un sprijin pentru a avea acces la revelatiile de natura divina. In acest sens vei beneficia de o mai mare intelepciune si de noi idei. Se considera ca folosind acest cristal vei primi mesaje divine si le vei intelege pe deplin pentru a gasi cea mai buna directie in viata. Cristalul de Dumortierit ajuta si la eliminarea starilor de dependenta fata de anumite persoane, mai ales fata de persoanele care nu mai contribuie constructiv la viata noastra.

 

Este un cristal ideal pentru perioadele de studiu sau pentru perioadele in care trebuie sa treci anumite examene prin faptul ca sustine activitatea mentala si nevoile mentale. In plan emotional vorbim despre un cristal care readuce echilibrul emotional. Din acest punct de vedere vorbim si despre un cristal care transforma emotiile negative in emotii pozitive. Prin prisma proprietatilor sale spirituale cristalul de Dumortierit este foarte util si pentru meditatie. In planul relatiilor aceasta piatra poate ajuta persoanele singure sa isi gaseasca sufletul pereche.

 

Proprietati vindecatoare:

Din perspectiva efectelor tamaduitoare pe care le are piatra de Dumortierit, aceasta piatra este indicata pentru tratarea durerilor de cap, a diareei, durerilor de stomac, dar si pentru vindecarea problemelor intestinale. De asemenea se recomanda pentru ameliorarea starilor de voma, ametelilor, a crampelor sau pentru vindecarea colicilor la copii. Alte utilizari ale cristalului de Dumortierit se refera la tratarea epilepsiei, dar si pentru problemele medicale la nivelul pielii. Poate avea contributii importante si pentru depresie sau pentru simptomele din perioada lunilor de sarcina.

 

Sugestii de intretinere:

Pentru a curata piatra de Dumortierit se recomanda spalarea acestuia sub jet de apa. Ulterior se incarca la lumina Soarelui si a Lunii.

 

Pentru cine este recomandat Dumortieritul?

Piatra de Dumortierit se recomanda in special pentru nativii nascuti sub semnele Sagetator, Varsator si Pesti ale zodiacului european. Din perspectiva numerologica acest cristal este recomandat pentru cei care se afla sub influenta numarului 4. Prin prisma proprietatilor sale, Dumortieritul este un cristal recomandat cu precadere petnru anumite profesii dintre care pot fi amintite terapeutii si vindecatorii, medicii, dar si artistii sau profesorii.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult