Prima pagină » Celestit

Celestit

de Cristiana
6 minutes Citeste
Celestit - Cristale naturale - Pietre semipretioase

CELESTIT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTALE

Aspect: Este sub forma de cristale piramidale transparente sau sub forma de geode. Poate fi gasit si sub forma de grupuri de diferite dimensiuni, de obicei medii sau mari, dar si sub forma de placi.

Alte denumiri: Celestina, Coelestin

Tarile de provenienta (unde se gaseste): MAREA BRITANIE, MEXIC, PERU, EGIPT, LIBIA, POLONIA, MADAGASCAR

Compozitia chimica: SrSO4

Duritate: 3-3,5 (din 10)

Culoare: albastru,galben, rosu, alb

Baze de cristalizare:

Cuvinte cheie: vise dulci, calmare, liniste, pozitivitate, inaltator, comunicare angelica, seninatate

Chakre: inima(4), gat(5), cel de-al treilea ochi(6)

 

Denumire:

Numele cristalului Celestit provine din termenul latinesc „coelestis”, acest termen fiind tradus ca si „ceresc”. In randul specialistilor in cristale, Celestitul mai este catalogat sub denumirea de „Cantec de leagan cosmic”. Cristalul de Celestit este dominat de planetele Venus si Neptun, iar polaritatea acestui cristal este Yin.

 

Introducere:

Cristalul de un albastru ca cerul pe nume Celestit ne conecteaza cu ingerii pazitori interiori astfel incat sa nu fim nevoiti sa trecem de furtuna singuri. Celestitul este un cristal care sustine calmul si energia plina de pace. Astfel este un cristal care te ajuta sa iesi din starea de coma la nivel spiritual pentru a te indruma catre spiritul interior cu lumina si iubire. Piatra de Celestit are atat delicatete, cat si putere, fiind astfel utila pentru ingrijirea sanatatii spirituale si mentale.

 

Cristalul de Celestit are o energie delicata si calma care contribuie la inaltare, fiind extrem de utila in armonizarea si alinierea vietii tale la starea de echilibru prin revelarea adevarului si prin rezolvarea conflictelor. Datorita energiei sale delicate sentimentele de pace interioara permit deschiderea inimii permitand astfel sa descoperi anumite lucruri pe care la nivel rational nu le poti stii niciodata. Cristalul de Celestit este ideal pentru a fi pozitionat in dormitor sau pentru a curata mediul dintr-o anumita incapere datorita sursei sale de energie pozitiva. Contribuie la accesarea taramurilor angelice si la dezvoltarea si iluminarea spirituala intr-un mod foarte rapid.

 

Insemnatate:

Insemnatatea cristalului de Celestit, o piatra cu o vibratie foarte ridicata, este aceea de invatator pentru perioada Noii Ere prin faptul ca readuce sentimentul de incredere in intelepciunea infinita a Universului. Atunci cand cristalul de Celestiti atinge pielea simti instant faptul ca acest cristal aduce puritate la nivelul inimii. Contribuie la curatirea aurei prin indepartarea grijilor si a stresului.

 

Este o piatra ideala pentru a raci acele emotii inflacarate si pentru cele cauzate de diferitele lovituri ale vietii. Insemnatatea Celestitului este asemenea unui simbol de pace pentru ca poate sa contribuie la conectarea la o stare superioara si ajuta la deschiderea claritatii la nivel mental. Aceasta deschidere si claritate mentala este de multe ori cheia rezolvarii conflictelor in cadrul relatiilor de diferite tipuri. Mai mult, vorbim despre un cristal care ofera o mai mare deschidere in fata noilor experiente, chiar si atunci cand acest lucru inseamna iesirea din zona de confort. In cazul relatiilor disfunctionale cristalul de Celestit este mai ieftin decat terapia de cuplu si poate sa se dovedeasca chiar mai eficient, in special daca acorzi timp pentru o conexiune profunda cu acest cristal prin practici meditative zilnice.

 

Vibratiile inalte ale cristalului de Celestit si proprietatile vindecatoare ale acestuia stimuleaza si sustin chackra gatului, chackra celui de-al treilea ochi si chackra coroana, facand din acest cristal o piatra excelenta pentru o detoxifiere la nivel spiritual. Pentru mediatie Celestitul este foarte util pentru facilitarea tranzitiei catre o stare de pace de constientizare, ceea ce poate fi o adevarata provocare atunci cand mintea este incarcata de frustrare si de o stare de conflict.

 

Celestitul ne reaminteste faptul ca avem in interiorul nostru o lumina divina si ca de fiecare data cand solicitam o prezenta angelica aceasta este prezenta pentru a ne ajuta sa pastram sufletul arzator si iluminat. Piatra de Celestit face apel la intuitia noastra nativa pentru a pune totul in perspectiva viitorului. Celestitul actioneaza asemenea unui sfatuitor spiritual si poate sa asculte cele mai sincere dorinte ale inimii noastre, acest lucru datorandu-se faptului ca ingerii asculta intotdeauna. Celestitul sustine intuitia, dar contribuie si la ascutirea sensibilitatii. Este extrem de utila in regasirea puritatii.

 

Proprietati vindecatoare:

Doar si prin culoarea sa cereasca cristalul de Celestit inspira o relaxare foarte profunda prin readucerea corpului la starea naturala de bucurie. Este indicat sa pastrezi un astfel de cristal in dormitor pentru a aduce liniste, serenitate si armonie in acest spatiu, toate acestea fiind cea mai buna medicina pentru un somn relaxant si odihnitor. Inainte de a te pune la somn poti tine in mana cristalul de Celestiti astfel incat intelepciunea si puterea acestuia sa iti ofere vise care sa iti depaseasca fricile tale si sa faca actiunile sa vorbeasca mai tare decat cuvintele. Cristalul de Celestit ne ofera o perspectiva sanatoasa asupra vietii prin faptul ca ne permite sa privim problemele sub forma de instructiuni si nu sub forma de obstacole care sa ne opreasca.

 

Din perspectiva proprietatilor vindecatoare, Celestitul este un cristal care ajuta la dizolvarea durerii si ajuta la eliminarea toxinelor din corp, eliberand tensiunea cronica si rigiditatea oaselor, tesuturilor sau organelor. Este foarte util in tratarea problemelor ochilor si urechilor si poate ajuta de asemenea in cazul situatiilor de lesin. Printre proprietatile vindecatoare ale Celestitului se regaseste si vindecarea starilor negative precum anxietate, furie sau suparare. In plan mental contribuie la uniunea instinctului cu intelectul, favorizand astfel echilibrul mental.

 

Sugestii de intretinere:

Este important de retinut faptul ca in lumina directa a Soarelui culoarea cristalului de Celestit paleste. Pentru ingrijirea cristalului de Celestit se recomanda spalarea acestuia o data pe luna sub apa calduta si ulterior incarcarea cristalului sub razele Soarelui.

 

Pentru cine este recomandat Celestit?

Celestitul este un cristal recomandat pentru nativii din zodiile Gemeni, Capricorn si Sagetator. Numerologic acest cristal este indicat pentru cei aflati sub influenta numarului 3, iar din punct de vedere al profesiilor Celestitul este un cristal extrem de util pentru profesori si artisti, dar si pentru cei care activeaza in domeniul comunicarii sau oratoriei.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

1 comentariu

Roxy 12 ianuarie 2022 - 8:14

Multumesc mult!❤️

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult