Jais

de Cristiana
5 minutes Citeste
Jais - Cristale naturale - Pietre semipretioase

JAIS

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Se prezinta sub aspect apropiat cu cel al carbunelui

Alte denumiri: Jet, Gagat, Chihlimbar negru

Tarile de provenienta (unde se gaseste): CANADA, STATELE UNITE ALE AMERICII, INDIA, RUSIA, SPANIA, PORTUGALIA, AUSTRIA, MAREA BRITANIE

Compozitia chimica:

Duritate: 2,5 – 4 (din 10)

Culoare: negru, negru-maroniu

Baze de cristalizare: amorf

Cuvinte cheie: protectie, purificare, impamantare

Chakre: chackra radacina(1), cel de-al treilea ochi(6), chackra coroana(7)

 

Denumire:

Numele pietrei de Jais provine de la termenul „Jais” din franceza care se refera la materialul jaiet. La randul sau termenul de „jaiet” se refera la vechiul oras Gagae, oras aflat pe coasta unde astazi se afla Antalya, in Asia Mica, si care in trecut purta numele de Lycia. Jaisul este o piatra aflata sub guvernarea planetei Saturn, iar polaritatea acesteia este Yin. Conform legendelor legate de Jais sau de Jet, acesta era folosit inca din cele mai vechi timpuri, fiind folosit inca din Epoca de Piatra ca si talisman. In Grecia antica era considerat ca fiind o piatra care favorizeaza prezenta zeitatilor. Pe de alta parte, in Egiptul antic si indienii Pueblo foloseau Jaisul pentru a imbodobi persoanele decedate in momentul in care erau ingropate datorita credintei ca acest lucru va contribui la o mai mare protectie in viata de apoi. Mai aproape de timpurile noastre, in secolul al XVI-lea, pe timpul domniei reginei Victoria, Jaisul era folosit pentru fabricarea de margele pentru rozariul calugarilor.

 

Introducere:

Jaisul sau Jetul nu este propriu-zis un cristal, fiind un tip de carbune rezultat in urma fosilizarii lemnului, fiind astfel o varietate a Lignitului. Din aceasta perspectiva este considerat a fi un mineral de natura organica. Referitor la energia pietrei de Jais, trebuie spus ca este foarte util pentru a atrage energiile negative si pentru alungarea temerilor care nu au nicio baza rationala. Energia acestei pietre favorizeaza deschiderea catre experientele transcendentale si cautarea spirituala in vedere gasirii iluminarii. Jaisul este o piatra care se recomanda si pentru norocul pe care il atrage in domeniul afacerilor. Contribuie inclusiv la facilitarea preluarii controlului in viata, dar si la regasirea echilibrului si a stabilitatii. Este o piatra care combate depresia si care atenueaza schimbarile frecvente de dispozitie.

 

Insemnatate:

Piatra de Jais ofera indrumare fizica, emotionala si spirituala astfel incat sa poti sa atingi scopurile propuse, dar si echilibrul si armonia pe care le doresti in viata ta. Are menirea de a iti reaminti care sunt scopurile tale, de a te ajuta sa iti reevaluezi metodele folosite pentru atingerea acestor scopuri, dar si de a te inspira sa te reinventezi.

 

 

Menirea pietrei de Jais este aceea de a proteja de fortele raului si de a filtra energia negativa asa cum carbunele filtreaza apa. Este recunoscuta drept o piatra extrem de eficienta in special pentru protectia impotriva stresului la nivel mental. Tocmai de aceea este foarte utila pentru persoanele care sunt usor influentate de alte persoane din exterior. Printre proprietatile Jaisului se numara si imbunatatirea concentrarii prin faptul ca te tine departe de informatiile care nu au utilitate si iti permite sa te concentrezi bine asupra lucrurilor importante. De asemenea este o piatra recomandata pentru a sustine concentrarea la locul de munca. Tot in privinta activitatii la locul de munca aceasta piatra se considera a fi utila pentru cresterea eficientei.

 

In planul emotional se considera ca Jaisul are contributii importante in vindecarea trecutului si a suferintelor din trecut. In acest sens ajuta la eliberarea tristetii si a anxietatii care vine din urma, din trecut de undeva. Prin urmare vorbim despre o piatra care are o energie care sustine miscarea in directia viitorului. Tot la nivel emotional piatra de Jais poate sa ajute la schimbarea si inlocuirea sentimentelor. Jaisul sustine si imbunatatirea intuitiei, fiind privita drept o piatra care poate prezice viitorul. Se recomanda a se apela la energia Jaisului si pentru a descoperi succesul in orice strategie. Atunci cand esti implicat(a) intr-o negociere poti beneficia de energia si caracteristicile cristalului de Jais prin faptul ca vei putea sa cunosti mai bine oamenii cu care relationezi.

 

Acesta piatra poate atrage cunostinte si intelepciune astfel incat viata ta sa aiba o insemnatate mult mai profunda. Astfel vei atrage mai multa implinire si excitare astfel incat intotdeauna sa existe ceva asupra caruia sa te concentrezi in viitor. Energia pietrei de Jais te ajuta sa realizezi ca nimic nu este imposibil atata vreme cat vei depune efort pentru a atinge ceea ce iti propui. Aduce mai multa claritate si pozitivitate in viata fiecaruia.

 

La nivelul bunastarii si al financiarului piatra de Jais contribuie la sporirea increderii in sine si la cresterea convingerilor ca propria afacere se afla in drumul spre succes indiferent de eventualele riscuri care se pot preconiza. De asemenea, vei beneficia de adevarate energii atragatoare de bani pentru atingerea obiectivelor in plan financiar. In privinta relatiilor Jaisul contribuie la indepartarea acelor aspecte care afecteaza relatia.

 

Proprietati vindecatoare:

In planul vindecarii corpului fizic piatra de Jais are de asemenea o serie de beneficii si utilizari. Astfel vorbim despre efectele benefice ale utilizarii Jaisului pentru tratarea migrenelor si a epilepsiei, dar si pentru ameliorarea racelilor. De asemenea se recomanda utilizarea Jaisului si in cazul diminuarii nodulilor limfatici si ganglionari. Efectele sale benefice se manifesta si pentru reducerea crampelor la nivelul stomacului. Printre efectele vindecatoare ale Jaisului se numara si ameliorarea simptomelor de sarcina din primul trimestru, fiind recomandat pentru calmarea hormonilor activi.

 

Pentru cine este recomandat cristalul Jais?

In privinta zodiilor cristalul de Jais este recomandat a fi purtat de catre nativii din Capricorn. Din punct de vedere al influentei numerologice vorbim despre o piatra aflata sub influenta numarului 8. Prin prisma calitatilor acestei pietre, Jaisul este apreciata in special de cei care trebuie sa lucreze in domeniul mestesugurilor si al artizanatului, dar si de chirurgi, cu alte cuvinte de toate profesiile unde este nevoie de o foarte mare precizie.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult