Prima pagină » Hemimorfit

Hemimorfit

de Cristiana
6 minutes Citeste
Hemimorfit - Cristale naturale - Pietre semipretioase

HEMIMORFIT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cristal polarizat cu diferite forme la capete; poate fi gasit de asemenea sub forma masiva, stalactitica sau mase coxcomb.

Alte denumiri: Calamina

Tarile de provenienta (unde se gaseste): STATELE UNITE ALE AMERICII, MAREA BRITANIE, MEXIC, ZAMBIA, COLUMBIA, ITALIA, RUSIA, SLOVACIA, GERMANIA

Compozitia chimica: Zn4Si2O7(OH)2·H2O

Duritate: 4,5 – 5 (din 10)

Culoare: albastru, maro, alb

Baze de cristalizare: ortorombic

Cuvinte cheie: activarea Luminii, echilibrarea aurei, vindecare si comunicare emotionala, bucurie, empatie,

Chakre: inima(4), gat(5), al treilea ochi(6), chackra coroana(7), transpersonale si eterice (deasupra capului, de la a 8-a in sus).

 

Denumire:

Numele cristalului de Hemimorfit face referire la aspectul acestuia din perspectiva morfologica, acesta prezentand cristale care au mai multe forme la capete. A fost descoperit si numit astfel in anul 1853 de catre mineralogistul de origine germana pe numele sau Gustav Adolph Kenngott. Este un cristal aflat sub guvernarea planetei Neptun, iar polaritatea acestei pietre este Yin si Yang.

 

Introducere:

Cristalul de Hemimorfit este unul care vizeaza transformarea, intelegerea si compasiunea. Acest cristal va contribui pentru a te asigura de faptul ca energiile tale luminoase circula in interiorul tau si se integreaza perfect cu toate campurile energetice personale. Este un cristal a carui energie va conduce la deschiderea constiintei proprii astfel incat sa poti comunica cu energiile de la taramuri superioare. De asemenea vei beneficia de o imbunatatire a experientelor vizionare prin promovarea puterii interioare si a viziunilor de ordin transcendental. Sustine intelegerea propriului sine la un nivel mai profund astfel incat sa intelegi ceea ce iti doresti sa devii in viata. Vei regasi o crestere exponentiala a stimei de sine, gasind astfel incredere in tot ceea ce poti face si in tot ceea ce poti atinge ca si obiective in viata. Viata ta va deveni mai productiva, cu mult mai multa pace si plina de bucurie pentru ca energiile acestui cristal te vor ajuta sa faci toate acestea posibile.

 

Este un cristal care ajuta la eliminarea din viata noastra a sentimentelor de teama, dubiu, anxietate si griji. Acest cristal sprijina eliminarea tuturor acelor lucruri care te fac sa ai o viata problematica. Hemimorfitul activeaza vindecarea de sine si deblocheza o stare superioara de constientizare. In consecinta vei beneficia de o comunicare mai facila a gandurilor tale si de o exprimare mai buna a emotiilor. Datorita energiilor emanate de cristalul de Hemimorfit vei avea mai mult curaj in exprimarea propriului adevar in lume. Mai mult, la toate acestea putem adauga faptul ca Hemimorfitul este o sursa extraordinara de energie si entuziasm. Pentru cei care au nevoie de un plus de concentrare pentru a indeplini sarcinile zilnice si pentru a fi productivi, acest cristal ar trebui sa fie alegerea cea mai inspirata. Prin faptul ca ajuta la conectarea cu restul lumii si la ascultarea mesajelor primite de la corp, inima si minte, cristalul de Hemimorfit este ideal pentru a fi folosit pe timpul meditatiei. Vibratiile acestui cristal contribuie la iluminarea mintii si la conectarea la propriul spirit, incurajand astfel propria dezvoltare spirituala.

 

Insemnatate:

Menirea cristalului de Hemimorfit este aceea de a aduce la suprafata abilitatile potentiale. Contribuie de asemenea la cresterea puterii personale astfel incat sa trecem peste dificultatile care se ivesc in viata noastra. Confera un plus de incredere de sine si poate sa ajute la evaluarea corecta a propriilor talente si abilitati. Este foarte util pentru a depasi complexitatile cu privire la propria persoana. O alta proprietate pe care o aduce cristalul de Hemimorfit se refera la regasirea bucuriei de a trai viata. Este o piatra care incurajeaza abordarile creative cu privire la construirea vietii prin puterea proprie. Astfel previne aparitia dependentelor fata de alte persoane si contribuie la castigarea independentei personale.

 

In plan mental vorbim despre un cristal care ajuta la pastrarea unei minti sanatoase. Sustine eliminarea sentimentelor si a energiilor negative, fiind un cristal cu o putere de purificarea foarte mare. De asemenea contribuie la crearea unei stari de spirit plina de calm. Tot in plan mental vorbim despre un cristal care ajuta la depasirea sentimentului de limitare la nivelul mintii. Faptul ca anumite greseli se datoreaza anumitor puncte slabe poate fi depasit prin revelarea acestor punct slabe si depasirea lor prin transformarea lor. Este un cristal recomandat si pentru acele situatii cand ne dorim sa pastram la distanta dusmanii nostri.

 

Cristalul de Hemimorfit are o energie iubitoare foarte puternica, fiind extrem de util pentru a imbunatati legaturile cu partenerul si cu membrii familiei. In plus este un cristal care poate imbunatati comunicarea, dar si regasirea deplinei consideratii din partea celorlalti. Este inclusiv un cristal care incurajeaza sentimentul de empatie la adresa celorlalti prin impartasirea diferitelor experiente care vor contribui la generarea de fericire. Se recomanda utilizarea acestei pietre si atunci cand ne dorim sa avem parte doar de oameni care sa ne inteleaga pe deplin. Atunci cand vine vorba despre relatiile de iubire cristalul de Hemimorfit contribuie la gasirea unui aspect mai optimist de a privi aceste relatii. Este un cristal care ajuta la perceptia mai atenta si cu o mai mare sensibilitate la nevoile partenerului.

 

Hemimorfitul consolideaza si imbunatateste creativitatea, fiind un cristal foarte util pentru a genera idei care sa ofere speranta si vise oamenilor din jur. Tocmai de aceea vorbim despre o piatra care poate sa faca ceva util pentru societate. Incurajeaza trecerea din pozitia de consumator in pozitia de creator.

 

In plan spiritual cea mai buna varietate de Hemimorfit este cea albastra. In acest caz vorbim despre un cristal care ajuta la asimilarea energiei Universului in toate corpurile, eteric, fizic si emotional. De asemenea in plan spiritual vorbim despre proprietatea de a alinia toate chackrele, dar si de trezire a talentelor de vindecator. Din perspectiva emotionala cristalul de Hemimorfit este unul recomandat pentru vindecarea emotionala datorita faptului ca incurajeaza renuntarea la emotiile care sunt daunatoare.

 

Proprietati vindecatoare:

In planul proprietatilor vindecatoare pe care le are Hemimorfitul, acesta are un puternic efecte de echilibrare din punct de vedere hormonal pentru organism. De asemenea amelioreaza durerile fizice in diferite afectiuni, dar si ulceratiile. Contribuie inclusiv la intarirea sistemului imunitar, fiind recomandat ca si adjuvant pentru tulburarile de sange. Datorita proprietatilor sale electrice, cristalul de Hemimorfit se recomanda pentru sanatatea creierului, fiind util in recuperarea pacientilor care au suferit accidente cerebrale vasculare sau pentru aceia care au avut perioade in care au fost in starea de coma. Hemimorfitul este un cristal recomandat inclusiv pentru persoanele care se afla la dieta datorita faptului ca este un sustinator al organismului in astfel de perioade.

 

Sugestii de intretinere:

Hemimorfitul este un cristal care poate fi purificat prin plasarea acestuia sub un jet de apa calduta, iar ulterior se incarca la Luna si la Soare.

 

Pentru cine este recomandat Hemimorfitul?

Cristalul de Hemimorfit se recomanda a fi utilizat de catre nativii din zodia Balanta, iar in functie de luna nasterii se recomanda pentru cei nascuti intr-un dintre lunile septembrie si octombrie. Referitor la influenta numerologica, acest cristal este indicat pentru cei aflati sub influenta numerelor 4 si 9.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult