Prima pagină » Nuumit

Nuumit

de Cristiana
6 minutes Citeste
Nuumit - Cristale naturale - Pietre semipretioase

NUUMIT

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cristal lucios sau vitros, formeaza rar cristale prismatice avand forme bine definite, cristalele fiind alungite si neterminate. Se regaseste cel mai des avand forme de agregate cu aspect lamelar sau fibloase.

Alte denumiri: Jenakit

Tarile de provenienta (unde se gaseste): GROENLANDA, CANADA

Compozitia chimica: (Mg2)(Mg5)Si8O22(OH)2

Duritate: 5,5 – 6 (din 10)

Culoare:  negru

Baze de cristalizare: ortorombic dipiramidal

Cuvinte cheie: farmec personal, obtinerea autocontrolului, incursiune profunda a sinelui, armonizarea cu fortele elementare

Chakre: chackra radacina(1), al treilea ochi(6), chackra coroana(7)

 

Denumire:

Numele cristalului de Nuumit a fost dat pe baza locatiei unde a fost descoperit aceasta, si anume orasul Nuuk, capitala Groenlandei. Legenda atribuita cristalului de Nuumit vorbeste despre o energie a acestui cristal care este legata direct la energiile de foc ale Pamantului si la energia electromagnetica ce are legatura cu furtunile, cele doua energii ducand la formarea vietii pe Pamant. Tocmai prin prisma acestor legende legate de energia cristalului de Nuumit aceasta piatra mai este numita si „Piatra Vrajitorului” sau „Piatra Magicianului”. Piatra de Nuumit este guvernata de planeta Pamant, iar polaritatea acestui cristal este Yang.

 

Introducere:

Energia cristalului de Nuumit poate fi extrem de tacuta si linistitoare atunci cand ai nevoie de ea, dar in acelasi timp aduce o forta extrem de puternica din punct de vedere al vibratiilor. Astfel discutam despre un cristal cu o energie extrem de puternica ce poate fi utila in diferite aspecte ale vietii. Odata ce apelezi la energia acestui cristal vei avea inspiratia de a lucra la abilitatile tale magice sau la capacitatile tale transcendentale. Piatra de Nuumit are un puternic element mistic si de magie. Astfel vei fi mult mai aliniat la energiile naturale ale Pamantului. De asemenea ajuta la armonizarea chackrelor si la facilitarea comunicarii cu taramurile superioare, cu ghizii spirituali si cu ingerii pazitori. Prin urmare te vei energiza cu vibratii protectoare si vei invata cum sa fii mult mai prezent in momentul de acum, gasind astfel indrumare pentru toate calatoriile vietii, in toate planurile. Una dintre abilitatile pietrei de Nuumit este aceea de a armoniza intelectul cu psihicul si cu intelepciunea intuitiva. Vei descoperi inclusiv puterea de a imbunatati puterea interioara si vei gasi un stimulent al intelectului si al puterii facultatilor tale mentale. In plus cu ajutorul cristalului de Nuumit vei avea o memorie mai agera.

 

Insemnatate:

Nuumitul este un cristal cu o insemnatate mistica ce ajuta la imbunatatirea nivelului mental si la dezvoltarea sufletului. Ajuta la a invata diferite tipuri de cunoastere si la transformarea acestor variante de cunoastere in propriile abilitati. Astfel vorbim despre un cristal excelent pentru acele persoane care isi doresc sa invete mai mult sau care intentioneaza sa isi imbunatateasca abilitatile de care dispun. Energia magica a cristalului de Nuumit se datoreaza faptului ca rezoneaza puternic cu Pamantul, iar energia intensa din interiorul Pamantului te va ajuta sa aduci la suprafata propriul potential.

 

Cu ajutorul pietrei de Nuumit vei invata sa obtii informatiile relevante si utile din fiecare experienta din viata ta. Astfel vei descoperi informatii valoroase de care nu erai constient in viata de zi cu zi. Mai mult, energia magica a cristalului de Nuumit poate contribui la echilibrarea lucrurilor din viata ta. In consecinta, aspectele negative se transforma in lucruri pozitive, regasesti ciclul bun al vietii tale, eliberezi puterea naturala pe care o detii pentru a face lucrurile pe care doresti si te eliberezi de energia discordanta pentru ca ulterior sa te reincarci cu energie proaspata.

 

Piatra de Nuumit imbunatateste memoria si activitatea mentala, dar in acelasi timp poate aduce imbunatatiri si in ceea ce priveste oratoria si in reducerea anxietatii si a stresului. In plus vorbim despre un cristal care aduce noroc in viata ta si care poate atrage aproape in mod miraculos sincronicitati minunate in viata ta. Chiar si acele evenimente care par a avea loc la intamplare se vor indrepta inspre indeplinirea obiectivelor pe care ti le-ai propus si te vor conduce inspre atingerea acestor obiective. Cu alte cuvinte, vei primi o indrumare clara si puternica astfel incat sa iei cele mai bune decizii atunci cand vine vorba despre partea financiara a vietii tale, bucurandu-te de o putere de atractie si de manifestare mult amplificata ca urmare a energiilor pietrei de Nuumit.

 

In planul relatiilor si al iubirii cu partenerul, piatra de Nuumit incurajeaza descoperirea de sine si examinarea sinelui. Astfel vei avea un sprijin in a descoperi acele lucruri care te afecteaza pe tine sau relatiile tale si vei invata cum sa accepti adevarul pe care eviti sa il accepti. Vei descoperi astfel o multime de adevaruri, unele care sunt mai greu de acceptat decat altele, dar cu energia acestui cristal alaturi vei invata sa te adaptezi la schimbari si sa te indrepti cu multa gratie inainte in viata. Energia cristalului de Nuumit ofera multa ancorare si astfel vei beneficia de un remediu la lipsa de entuziasm cauzata de diferitele blocaje care s-au format in timp, aceasta energie ajutand inclusiv la indepartarea tuturor acelor lucruri care nu iti permit sa fii fericit(a).

 

Energia acestui cristal te va proteja inclusiv de vampirii emotionali si vei invata cum sa te descurci cu efectele socurilor emotionale. Este asemenea unui scut impotriva acelor persoane care au solicitari exagerate de la tine, chiar si fara a se gandi la starea ta de bine. De asemenea vei primi sprijinul de a indeparta toate acele limitari auto-impuse care te retin din a avea parte de iubirea sau de relatia pe care o meriti. Astfel vei avea un companion care iti va directiona relatia exact pe fagasul pe care iti doresti si vei realiza faptul ca toate visele tale si dorintele tale in planul iubirii se poate transforma in realitate.

Proprietati vindecatoare:

Printre altele piatra de Nuumit are si o multime de proprietati vindecatoare la nivelul corpului fizic, fiind folosita pentru a vindeca si a ameliora diferite dureri si senzatii de disconfort create de boli sau afectiuni ale corpului. Poate fi un cristal utilizat in regenerarea tesuturilor si in usurarea durerilor asociate cu bolile degenerative. De asemenea este recomandata utilizarea Nuumitului pentru a combate infectiile si pentru a regla producerea de insulina la nivelul corpului fizic. Mai mult, este indicata utilizarea acestui cristal si pentru afectiunile ochilor sau a gatului. Cristalul de Nuumit este recunoscut si drept un detoxifiant care ajuta la indepartarea din organism a tuturor toxinelor care pot aduce deteriorari ale organismului, aceasta piatra fiind de mare ajutor mai ales in cazul pacientilor care sunt supusi unor tratamente pentru cancer. Contribuie eficient la purificarea sangelui, la vindecarea infectiilor, la imbunatatirea vederii si la sustinerea sistemului nervos central.

 

Sugestii de intretinere:

In vedere purificarii si energizarii cristalului de Nuumit se recomanda ingroparea in pamant a acestuia pentru 1 zi, 3 zile sau pentru 7 zile.

 

Pentru cine este recomandat Nuumitul?

Din perspectiva zodiilor vorbim despre un cristal recomandat pentru toate zodiile prin prisma proprietatilor pe care le are, iar numerologic vorbind Nuumitul este un cristal recomandat pentru cei nascuti sub influenta numerelor 4 si 8.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult