Prima pagină » Hipersten

Hipersten

de Cristiana
5 minutes Citeste
Hipersten - Cristale naturale - Pietre semipretioase

HIPERSTEN

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cel mai adesea sub forma de mase infoliate incorporate in roci de origine magmatica sau metamorfica; cristalele distincte sunt rare.

Alte denumiri: Labradorit catifea

Tarile de provenienta (unde se gaseste): STATELE UNITE ALE AMERICII, CANADA, SPANIA, BRAZILIA, AFRICA DE SUD, INDIA, CHINA, JAPONIA, GERMANIA, AUSTRIA

Compozitia chimica: (Mg,Fe)SiO3

Duritate: 5 – 6 (din 10)

Culoare: negru, negru-maroniu, negru-verzui, gri inchis

Baze de cristalizare: ortorombic

Cuvinte cheie: claritate mentala, incredere de sine, cunoastere transcendentala, asimilarea lectiilor vietii

Chakre: al treilea ochi(6), chackra coroana(7)

 

Denumire:

Numele cristalului de Hipersten este format din alaturarea a doua cuvinte de origine greaca, si anume cuvintele „hiper” care inseamna „extrem” si „sthenos” care inseamna „putere”. Cele doua cuvinte impreuna se pot traduce ca „dincolo de putere”. Denumirea acestui cristal se datoreaza faptului ca are o duritate mai ridicata decat hornblenda, cristal cu care foarte adesea este confundat.

 

Introducere:

Energia cristalului de Hipersten aduce mai multa putere pentru cei care detin acest cristal, fiind de asemenea un cristal util pentru claritate la nivel mental. Puterea cristalului se transfera la nivel mental astfel incat vei putea beneficia de o minte puternica pentru atingerea obiectivelor propuse. Tocmai de aceea este un cristal foarte util pentru atunci cand ai de atins un vis sau un obiectiv. In plus vorbim despre un cristal care te ajuta sa devii o persoana demna de incredere. Prin faptul ca aduce claritate la nivel mental, piatra de Hipersten ajuta la gasirea raspunsurilor potrivite la diferite intrebari. Piatra de Hipersten ofera beneficii foarte puternice atunci cand vine vorba despre dezvoltarea abilitatilor transcendentale. Din punct de vedere al clarviziunii si al descoperirii potentialului de sine cu care suntem inzestrati, piatra de Hipersten este cu adevarat un cristal magic. Acest lucru se datoreaza faptului ca activeaza chackra celui de-al treilea ochi, acest centru energetic avand legatura cu dezvoltarea intuitiei si a instinctului.

 

Insemnatate:

Din punct de vedere energetic, acest cristal ajuta la pastrarea energiei intr-o forma buna. De asemenea poate schimba energia negativa in energie pozitiva. Piatra de Hipersten poate fi folosita cu succes pentru descoperirea si valorificarea propriilor talente si abilitati, aducand in prim-plan chiar si acele talente necunoscute, mai ales atunci cand este nevoie de acestea. Este un cristal a carui energie ascute toate cele cinci simturi si te ajuta sa performezi la cele mai inalte standarde.

 

O alta insemnatate a cristalului de Hipersten se refera la cresterea dispozitiei de a ajuta alte persoane sa depaseasca suferintele. Vei regasi puterea de a trece peste dificultati si sa revii la viata normala zi de zi. Se considera ca Hiperstenul este o piatra care ajuta la castigarea diferitelor tipuri de competitii. Prin urmare, daca esti intotdeauna intr-o situatie de competitie se recomanda sa apelezi la energiile acestui cristal. Tot in aceasta perspectiva a competitiilor, energia cristalului de Hipersten ajuta la cresterea puterii mentale, dar si a dorintei. Mai mult decat atat, cristalul de Hipersten contribuie la promovarea unui viitor stralucitor si la atingerea rezultatelor pe care le dorim. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand avem mintea limpede putem privi mai exact care sunt pasii necesari pentru atingerea rezultatelor dorite.

 

Din perspectiva spirituala, Hiperstenul este un cristal cu importante contributii in curatarea aurei si in energizarea chackrelor superioare. De asemenea ajuta la imbunatatirea capacitatilor transcendentale prin consolidarea capacitatii de clarauditie. In consecinta vorbim despre un cristal foarte apreciat si pentru meditatie, dar si pentru concentrare. Energia acestui cristal ajuta la descoperirea nivelurilor profunde ale constiintei si poate deschide noi perspective de intelegere referitoare la misterele de ordin spiritual la nivelul intregului Univers. La nivelul aurei contribuie la regasirea serenitatii si la calmul in plan mental.

 

In planul relatiilor interumane este un cristal care contribuie la imbunatatirea acestor tipuri de relatii datorita faptului ca faciliteaza comunicarea si incurajeaza exprimarea emotiilor intr-un mod echilibrat. Tot din perspectiva relationala, aceasta piatra este recomandata persoanelor care din teama de a nu gresi si prin prisma timiditatii lor ofera altor persoane posibilitatea de a-i domina si de a solicita adaptarea conduitei in baza pretentiilor acestora. Din punctul de vedere al relatiilor de cuplu, cristalul de Hipersten ajuta la gasirea imediata a motivelor care conduc la diferite probleme sau discutii in contradictoriu. In acest fel rezolvarea oricarei probleme se poate face foarte rapid astfel incat sa nu se ajunga la probleme ma grave.

 

Proprietati vindecatoare:

Printre efectele tamaduitoare ale cristalului de Hipersten referitor la corpul fizic merita a fi mentionate reducerea aciditatii stomacale, reducerea durerilor la nivelul umerilor, mainilor si picioarelor, dar si sprijinul pentru relaxarea la nivelul tendonului lui Ahile. Prin prisma acestor proprietati legate de corpul fizic este un cristal care se recomanda pentru sportivi si pentru cei care efectueaza activitati fizice intense si constante. Energia cristalului de Hipersten contribuie la recuperarea in urma unui accident sau in urma unei boli de lunga durata. Prin prisma faptului ca este un cristal care contine diferite minerale, Hiperstenul este recomandat si pentru tratarea leucemiei sau anemiei. Este indicat inclusiv pentru vindecarea problemelor medicale la nivelul stomacului, al prostatei, ovarelor sau glandei pituitare.

 

Sugestii de intretinere:

Pentru intretinerea cristalului de Hipersten se recomanda purificarea sub un jet de apa calduta. Ulterior trebuie incarcat pe timpul zilei la razele Soarelui, iar pe timpul noptii la lumina Lunii.

 

Pentru cine este recomandat Hiperstenul?

Cristalul de Hipersten se recomanda a fi utilizat de catre nativii din zodiile Balanta si Sagetator, iar din punct de vedere numerologic este un cristal ale carui proprietati sunt recomandate in special celor nascuti sub influenta numerelor 8 si 9. Datorita faptului ca energia cristalului de Hipersten ofera curaj si putere pentru a construi viitorul dorit, aceasta piatra este preferata de politicieni si de profesori sau invatatori, acestia fiind profesii care pot influenta viitorul unui numar important de persoane din jurul lor. De asemenea, este un cristal recomandat si pentru cei aflati in pozitii de management.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult