Prima pagină » Sardonix

Sardonix

de Cristiana
6 minutes Citeste
Sardonix - Cristale naturale - Pietre semipretioase

SARDONIX

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cristal cu benzi, opac si adesea rulat; poate fi de dimensiuni mari sau mici.

Tarile de provenienta (unde se gaseste): INDIA, BRAZILIA, RUSIA, GERMANIA, STATELE UNITE ALE AMERICII, SRI LANKA, ASIA MICA, URUGUAY

Compozitia chimica: SiO2

Duritate: 6 – 7 (din 10)

Culoare: negru, rosu, maro, transparent

Baze de cristalizare: trigonal-monoclinic

Cuvinte cheie: disciplina mentala, concentrare, fericire, optimism, incredere, prietenie, creativitate

Chakre: chackra radacina(2)

 

Denumire:              

Numele de Sardonix se refera la o varietate de Onix care contine benzi de Carneol, fiind denumit acest cristal dupa orasul grec „Sardis”. Cuvantul original „sard” a fost de asemenea folosit pentru a descrie varietatea mai inchisa a Carneolului pana in timpurile moderne. Piatra de Sardonix este folosita de mai bine de 4500 de ani, fiind folosita sub forma de amuleta sau bijuterie pentru faptul ca oferea protectie, putere si vointa. Romanii purtau la gat piatra de Sardonix in razboi pentru ca acest cristal simboliza Zeul Razboiului, planeta Marte, cristalul de Sardonix fiind sub guvernarea planetei Marte.

 

Introducere:

Cristalul de Sardonix reprezinta forta si protectia, fiind un cristal care ajuta la cautarea unei existente pline de sens. Sustine integritatea morala si o conduita plina de virtuti. Cristalul de Sardonix combina energiile de ancorare si de protectie pe care le ofera cristalul de Onix cu puterea si curajul transmis de Carneol. Prin urmare vorbim despre un cristal a carui insemnatate este aceea de a pune in evidenta puterea interioara si de a duce aceasta putere in directia atingerii scopurilor in viata si in directia implinii viselor. Mai mult, piatra de Sardonix ar trebui sa fie utilizata zilnic ca un memento cu privire la faptul ca orice este posibil in viata atat timp cat ne punem toata energia in miscare si ne concentram pe ceea ce ne dorim cu adevarat. Carneolul este un cristal care ne impinge sa nu ne oprim pana ce nu obtinem ceea ce ne dorim cu adevarat, iar atunci cand este combinat in mod natural cu Onixul sub forma de Sardonix vei avea la indemana un companion pentru a avea deplina incredere ca dorintele sunt posibil de realizat. Prea adesea ne concentram pe latura negativa a lucrurilor. Din acest punct de vedere cristalul de Sardonix ne va impinge catre claritatea mentala de care avem nevoie pentru a urma poteca vietii noastre.

 

Insemnatate:

Piatra de Sardonix ajuta enorm pentru a aduce ordine in viata. Este un cristal excelent pentru cei care si-au pierdut vointa si motivatia de a lucra in vederea atingerii scopului lor in viata, Sardonixul fiind foarte util pentru a regasi directia in viata. Mai mult, aceasta piatra este cunoscuta pentru energiile sale de ancorare prin conlucrarea acesteia cu chackra radacina. Prin urmare vei beneficia de ajutor pentru dezvoltarea unei mai bune concentrari si acordarea unei atentii complete la sarcina care iti sta inainte. In esenta vorbim despre un cristal care este foarte util pentru acele locuri de munca unde este foarte solicitata vointa si disciplina mentala.

 

Puterile de ancorare pe care le are Sardonixul ajuta la inlocuirea energiilor dupa ce o persoana a trecut prin experiente emotionale, psihice sau spirituale care au dus la secarea de energie. Energia transmisa de aceasta piatra stimuleaza fericirea astfel incat esti impins(a) catre o vibratie pozitiva. In consecinta vei regasi increderea de sine si optimismul care iti lipseau. De asemenea piatra de Sardonix contribuie la dezvoltarea controlului de sine si la mentinerea unei aure de fericire in ceea ce te priveste si in ceea ce priveste mediul tau inconjurator.

 

Sardonixul este cunoscut si ca fiind un sprijin pentru procesul de gandire si in cazul abilitatilor de luare a deciziilor prin faptul ca detine o vibratie puternica in conexiune cu chackra celui de-al treilea ochi si cu chackra coroana, ambii centri energetici importanti pentru intuitia personala. Aceste energii te vor ajuta pentru luarea deciziilor mai bune prin faptul ca vei fi mai bine informat(a) ca urmare a constientizarii de sine si a faptului ca deschizi ochi sa privesti in jur. In consecinta vei privi mai atent(a) la circumstante astfel incat sa actionezi in cel mai bun mod posibil pentru a obtine rezultatul dorit indiferent de ce faci sau de ceea ce alegi.

 

La nivel psihologic cristalul de Sardonix contribuie la cresterea vointei si la intarirea caracterului. Este un cristal care sustine stapanirea de sine si contribuie la alungarea depresiei si a ezitarilor. In plan mental vorbim despre un cristal menit a sustine imbunatatirea perceptiei si procesarea mai eficienta a informatiilor noi. Din punct de vedere spiritual piatra de Sardonix este recomandata pentru meditatie, dar si pentru purificare spirituala.

 

In planul relatiilor cristalul de Sardonix aduce fericire si contribuie la durabilitatea casniciei, iar in cazul parteneriatelor aduce stabilitate. Prin faptul ca ajuta la integritate si fidelitate, piatra de Sardonix poate sa sustina recastigarea iubirii partenerului din cuplu.

 

Varietatea cristalului de Sardonix este recomandata pentru anumite aspecte. Astfel avem cristalul de Sardonix negru ce contribuie la absorbtia negativitatii, varietatea de Sardonix brun care contribuie la ancorarea energiei, Sardonixul transparent care ofera purificare si varietatea de Sardonix rosu care are energia de a stimula.

 

Proprietati vindecatoare:

Energiile emanate de cristalul de Sardonix contribuie inclusiv la vindecarea in plan fizic. Prin urmare Sardonixul este recomandat in tratarea plamanilor si a oaselor, dar si pentru a resensibiliza organele de simt. Sustine reglarea metabolismului fluidelor si a celulelor, dar si intarirea sistemului imunitar. De asemenea este recomandat pentru beneficiile sale in absorbtia substantelor nutritive, dar si pentru faptul ca favorizeaza excretia. Poate fi pozitionat la nivelul intregului corp, dar cu precadere pe stomac. Piatra de Sardonix este foarte utila pentru recuperare in urma fracturilor sau pentru tratarea infectiilor la rinichi sau a tractului urinar. De asemenea este indicata utilizarea acestui cristal pentru tratamentul in cazul durerilor de spate. Sustine inclusiv intarirea functionarii optime a plamanilor si este cunoscuta utilizarea Sardonixului ca parte a tratamentului pentru impotenta.

 

Pentru cine este recomandat cristalul de Sardonix?

Din punct de vedere al lunilor de nastere piatra de Sardonix este recomandata pentru nativii din luna august, iar din punct de vedere al zodiilor este un cristal indicat pentru nativii din zodiile Leu si Berbec. Influenta numerologica a acestui cristal este data de numarul 3.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult