Prima pagină » Serpentin

Serpentin

de Cristiana
6 minutes Citeste
Serpentin - Cristale naturale - Pietre semipretioase

SERPENTIN

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Aspect: Cristal cu aspect patat, aspect dual, erodat de actiunea apei si adesea este slefuit; poate fi gasit in toate dimensiunile.

Alte denumiri: Serpentinit

Tarile de provenienta (unde se gaseste): MAREA BRITANIE, NORVEGIA, STATELE UNITE ALE AMERICII, RUSIA, ZIMBABWE, ITALIA, BRAZILIA, CHINA, INDIA, CANADA, PERU, MEXIC, RUSIA, ITALIA, GERMANIA, SUEDIA, AFRICA DE SUD

Compozitia chimica: (Mg, Fe, Ni, Al, Zn, Mn)3-2(Si, Al, Fe)2 O5(OH)4

Duritate: 2,5 – 5 (din 10)

Culoare: rosu, verde, maro-roscat, maro-galbui, negru-verde, alb

Baze de cristalizare: monoclinic, triclinic, ortorombic, hexagonal (in functie de varietate)

Cuvinte cheie: regenerare, vindecare, acces la istoria spirituala a Pamantului, legatura cu Natura, trezirea energiilor kundalini

Chakre: toate chackrele (cu precadere inima(4) si chackra coroana(7))

 

Denumire:

Numele cristalului de Serpentin provine din termenul din limba latina „serpens” care inseamna „sarpe”. Aceasta denumire a cristalului se datoreaza nuantelor de masliniu pe care cel mai adesea le are piatra de Serpentin. De asemenea, procesul prin care se formeaza aceste cristale se numeste serpentinizare si se refera la hidratarea si transformarea metamorfica a rocilor topite din mantaua scoartei terestre. Prin prisma proprietatilor pe care le are acest cristal mai este denumit si ca „Regeneratorul”, asemenea sarpelui care isi leapada pielea an de an. Serpentinul este un cristal cu polaritate Yang, iar planetele care guverneaza energia acestui cristal sunt Venus si Saturn.

 

Legenda care ii este atribuita acestui cristal de Serpentin este legata de povestea biblica a lui Adam care atunci cand a mancat marul cunoasterii s-a inecat cu o bucata din marul respectiv si ulterior a scuipat o bucata de Serpentin facand trimitere la sarpele din Pomul Cunoasterii din gradina Edenului. Avand in vedere aceasta legenda, Serpentinul este numita si Piatra lui Adam. In perioada romana era o piatra folosita pentru a proteja impotriva vrajitoriei si a magiei intunecate, pe cand civilizatiile antice din America foloseau Serpentinul pentru a proteja energia vitala si sufletul. In ziua de astazi cristalul de Serpentin este piatra oficiala pentru statul California din Statele Unite ale Americii.

 

Introducere:

Cristalul de Serpentin este un element puternic de ancorare si foarte util pentru meditatie sau pentru latura spirituala a vietii. Ajuta la purificarea chackrelor, in special a chackrei coroana, dar in acelasi timp faciliteaza intelegerea profunda a bazelor spirituale ale vietii. Sustine cautarea intelepciunii si ajuta la recuperarea amintirilor din vietile anterioare. Din punct de vedere psihologic ofera senzatia de control asupra vietii, iar in plan mental readuce echilibrul. Contribuie inclusiv la echilibrarea emotionala prin directionarea energiei vindecatoare spre acele zone afectate din punct de vedere emotional. Piatra de Serpentin ajuta la trezirea adevaratului nostru potential. Energia puternica a acestui cristal comaseaza intreaga energie puternica a Pamantului. De aceea poate sa energizeze corpul atunci cand acesta este lipsit de energie.

 

Vibratiile delicate si energia intuitiva a cristalului de Serpentin ne ghideaza spre scopurile noastre adevarate prin oferirea de intelepciune in a ne asuma responsabilitatea pentru vietile noastre. Cristalul de Serpentin este legat cu intelepciunea serpilor antici din spiritul de vindecare al nativilor americani. Acest lucru confera o energie puternic regeneratoare a acestei reptile preistorice, o transformare a renasterii reflectatea in pielea lepadata a sarpelui. Popoarele antice era adeptii sarpelui si a simbolului legendar reprezentat de catre sarpe. Hermes, parintele alchimiei, a reprezentat vindecarea prin simbolul a doi serpi impletiti in jurul unei sabii. Cristalul de Serpentin simbolizeaza puterea creatiei, sexualitatea si fertilitatea, ceea ce reprezinta forta de viata a planetei noastre.

 

Insemnatate:

Cristalul de Serpentin asociat medicinei sarpelui este considerat a fi magic, mai ales prin prisma vindecatorilor din antichitate. Insemnatatea acestui cristal este de a impulsiona energia vindecatoare care lucreaza pentru a crea un scut energetic si protector in jurul corpului. Atunci cand suntem in siguranta si protejati de muscaturile de sarpe (in sens proverbial) gasim libertatea si securitatea de care avem nevoie pentru a straluci de iubire si fericire.

 

Menirea cristalului de Serpentin este aceea de a ne reaminti sa tintim catre stele pentru ca fiecare copil interior care se regaseste in fiecare dintre noi stie care este scopul sau in viata. Chiar daca visele noastre sunt acoperite de asteptarile societatii si de cerintele vietii de adult, cristalul de Serpentin are menirea de a servi drept catalizator pentru a te elibera de lanturile societatii si de limitarile autoimpuse. O metoda foarte eficienta pentru a canaliza energia cristalului de Serpentin are in vedere meditatie datorita faptului ca acest cristal are o puternica energia regeneratoare de vindecare a corpurilor mental, fizic si spiritual. Prin urmare vorbim despre un cristal perfect pentru suflet.

 

Este foarte important sa ne protejam gradina sacra a copilului interior de „serpi” si din acest punct de vedere avem asigurata sanatatea si fericirea inimii si a sufletului cu ajutorul energiilor cristalului de Serpentin. Altfel spus, energia acestui cristal ajuta la vindecarea „muscaturilor de sarpe” atat la nivel fizic, cat si la nivel psihologic. Este unul dintre cele mai puternice cristale in transformarea negativitatii intr-un spirit foarte frumos de renastere. Acest cristal este folosit drept talisman care protejeaza de atacurile psihice. Indiferent daca te reintorci intr-un spatiu interior pentru o contemplare linistita a vietii sau alegi sa mergi in salbaticia padurii, cristalul de Serpentin ajuta la umplerea spiritului cu rezistenta si ajuta la elevarea sufletului in fiecare zi.

 

Energiile acestui cristal ajuta inclusiv la protejarea inimii, fiind asemenea unei bauturi verzi care ajuta la nutritie si la reimprospatare pentru suflet. Mai mult, acest cristal actioneaza asemenea unui cristal care sustine curatenia de primavara la nivelul sufletului. Vei gasi inspiratie pentru un inceput proaspat, ajutand la curatarea si indepartarea resturilor ramase din trecut. Cristalul de Serpentin ne reaminteste de faptul ca viata este o serie de alegeri si prin urmare trebuie sa alegem intotdeauna intelept si urmand fericirea noastra.

 

Varietatea de Serpentin verd-luminos se mai numeste si Piatra Infinitului. Aceasta varietate de Serpentin are si anumite proprietati aditionale specifice date de energia sa blanda. Astfel vorbim despre o varietate de Serpentin care sustine contactul cu taramul angelic. Energiile Pietrei Infinitului ajuta la accesarea si integrarea trecutului, prezentului si a viitorului. Incurajeaza sentimente precum compasiunea si iertarea atat fata de sine, cat si fata de experientele traite. Contribuie la echilibrarea dezechilibrelor din vietile anterioare si ajuta la clarificarea incurcaturilor emotionale din relatiile anterioare. Este foarte util pentru durerile menstruale sau pentru cele musculare in planul corpului fizic.

 

Proprietati vindecatoare:

Cristalul de Serpentin are proprietati de purificare in privinta corpului fizic si ajuta la detoxifierea sangelui si a intregului organism. Este recomandata utilizarea acestui cristal pentru eliminarea parazitilor. Incurajeaza absorbtia calciului si a magnezului la nivelul organsimului si contribuie eficient la reglarea glicemiei. De asemenea sustine longevitatea corpului fizic.

 

Pentru cine este recomandat cristalul de Serpentin?

Energiile si frecventele cristalului de Serpentin il fac o alegere ideala pentru nativii din zodiile Berbec, Gemeni si Scorpion. Din punct de vedere al zilelor de nastere este un cristal recomandat pentru cei nascuti intr-o zi de vineri sau intr-o zi de sambata, iar influenta numerologica este data de numarul 8.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult