Prima pagină » Istoria si citirea cartilor de tarot

Istoria si citirea cartilor de tarot

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Istoria si citirea cartilor de tarot

Istoria si citirea cartilor de tarot

   În ciuda omniprezenței sale, tarotul poate părea totuși evaziv și confuz. Ce este mai exact tarotul? Ce înseamnă cărțile și cum sunt folosite? Fundamentele tarotului sunt ușor de înțeles. Iată ce ar trebui să știe fiecare începător despre istoria tarotului, precum și sfaturi și trucuri.

Istoria si citirea cartilor de tarot- wild unknownDe unde vine tarotul?

   În mod surprinzător, tarotul este o ambarcațiune relativ modernă. Deși punțile de tarot datează din anii 1400, cărțile picturale au fost folosite inițial pentru jocuri, nu pentru predicție. Cartomanta sau ghicirea prin utilizarea cărților de joc nu a fost dezvoltată până în 1785, când ocultistul francez Jean-Baptiste Alliette – cunoscut sub pseudonimul său, Etteilla, inversiunea numelui său de familie – a creat legături cuprinzătoare între cărțile ilustrate, astrologia, și tradiția egipteană antică.

   În secolul următor, misticii și filozofii au continuat să extindă rolul tarotului. La sfârșitul anilor 1890, mai mulți ocultiști din Londra au format Ordinul Hermetic al Zorilor de Aur, unul dintre grupurile responsabile de renașterea magică modernă. Doi dintre fondatorii grupului, soțul și soția MacGregor și Moina Maters, au scris un manual care detaliază puterea simbolică a tarotului, intitulat Cartea T.

   În 1909, Arthur Edward Waite și Pamela Colman Smith au proiectat și publicat un pachet de tarot bazat pe învățăturile Ordinului Hermetic al Zorilor de Aur. Acest pachet atemporal este cunoscut în mod obișnuit ca pachetul Rider-Waite și este în continuare cea mai populară variantă de tarot atât pentru cititorii de cărți începători, cât și pentru cei profesioniști. În 1943, ocultistul Aleister Crowley (inamicul auto-declarat al lui Arthur Edward Waite) și Lady Frieda Harris și-au publicat propria interpretare a tarotului Ordinului Hermetic al Zorilor de Aur. Pachetul lor Thoth, numit după zeul egiptean al alfabetelor, încorporează simbolism astrologic specific în fiecare carte, legând practica de cosmos.

Istoria si citirea cartilor de tarot- smith waitCum aleg un pachet?

   Nu lipsesc pachetele de tarot uimitoare și dinamice. De la mijlocul secolului al XX-lea, au fost publicate sute – dacă nu chiar mii – de pachete frumoase. Pachetul Tarot de Marsilia este o reproducere elegantă a unui pachet francez clasic; pachetul Motherpeace surprinde perfect spiritul eteric al anilor 1970; pachetul Black Power pune în lumină celebre lumini negre.

   Unii cititori de tarot cred că primul tău pachet ar trebui să-ți fie înzestrat. În timp ce toată lumea iubește cadourile, nu este nimic mai valoros să te recompensezi cu magia ghiciri. Cu atât de multe opțiuni încântătoare disponibile, cea mai importantă variabilă este conexiunea dvs. unică la carduri.

   Indiferent dacă faceți cumpărături online sau personal, observați-vă emoțiile în timp ce navigați pe diferite pachete de tarot. Cel pe care îl gândești te face să te simți entuziasmat? Ai grijă? Confuz? Aveți încredere în intuiția dvs.: o analiză atentă vă va ghida în cele din urmă interpretarea cărților. Explorează imagini: ești fermecat de reprezentări clasice sau moderne? Rețineți simbolurile: sunt ispititoare? Amintiți-vă, nu există o ierarhie a pachetelor de tarot, așa că asigurați-vă că alegeți fiecare pachet care vă atrage cu adevărat sufletul.

Istoria si citirea cartilor de tarot-  prisma visionsCum pot începe să citesc cărțile?

   Împreună, cărțile Arcana Major și Minor creează un limbaj pictural cuprinzător. Este important să ne amintim că toate răspunsurile pe care le căutăm există înnăscut în pachet, fiecare carte ilustrând o persoană, circumstanță sau rezultat potențial. Deoarece nu există puzzle-uri secrete sau agende ascunse cu tarotul, capacitatea de a discerne sensul se află în propria ta interpretare narativă.

  Înainte de orice lectură, asigurați-vă că amestecați (sau „ștergeți”) pachetul. Acest gest deliberat ar trebui să devină o meditație. Simțiți fizicitatea cărților în mână, vizualizându-vă întrebarea. Dacă citești pentru o altă persoană, folosește acest moment reflectorizant pentru a ajunge la rădăcina situației lor și pentru a te ajuta să formulezi interogări specifice pentru acestea. Ia cât timp ai nevoie. Ștergerea pachetului este un prim pas critic în citirea cărților de tarot, deoarece deschide calea dintre dimensiunile spirituale. Ori de câte ori sunteți gata, tăiați cărțile în trei și reordonați grămada, cu fața în jos. Pe pânza ta preferată (fii prețioasă cu pachetul tău de tarot), pregătește-te să tragi cărți pentru „întinderea” ta de tarot.

   „Spread-ul cu trei cărți” este unul dintre cele mai simple și mai eficiente spread-uri de tarot. Puteți ajusta categoriile pentru a se potrivi oricărei situații (trecut, prezent, viitor; dvs., cealaltă persoană, relația; oportunități, provocări, rezultate; minte, corp, spirit). Cardurile și pozițiile lor corespunzătoare vor expune fără efort legături și dinamică. Dar, înainte de a citi explicația simplă a fiecărei cărți, acordați-vă un moment pentru a vă crea propria poveste pe baza observației. Cum te simt cărțile pe care le-ai desenat? Care sunt culorile și simbolurile? Dacă există personaje, sunt ele orientate spre sau îndepărtate unul de celălalt? Ilustrațiile par a fi coezive sau neunite?

Iscoria si citirea cartilor de tarot   Deși fiecare carte are asociații clasice, cea mai puternică resursă disponibilă este intuiția ta. Rețineți reacția emoțională imediată: instinctele dvs. vă vor informa studiul și vă vor întări memoria picturală. În cele din urmă, veți dezvolta propriile sisteme și modele, iar cărțile individuale vor avea semnificații specifice pentru dvs. Poate că cartea Diavolului va ajunge să reprezinte un fost iubit. Lexicul dvs. distinctiv vă va informa citirile, permițându-vă să creați narațiuni specifice care pot fi aplicate oricărei circumstanțe sau situații.

   Nu uitați, tarotul oferă un vocabular bogat, dar în cele din urmă nu este mai puternic decât aruncarea de monede: putem încărca energic orice obiect sau acțiune prin puterea propriului nostru spirit. Deși tarotul necesită timp, practică și răbdare, posedăm intrinsec toate abilitățile necesare pentru a produce divinații oneste și exacte. La baza tarotului se află pasiunea, logica, curiozitatea și intuiția – caracteristici care definesc atât cărțile iluminate, cât și cititorii lor mistic. 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult