Prima pagină » Cum se foloseste piatra de masaj Gua Sha

Cum se foloseste piatra de masaj Gua Sha

de contact@kristale.ro
12 minutes Citeste

Cum se foloseste piatra de masaj Gua Sha

Cum se foloseste piatra de msasaj gua sha

   Derivat din medicina tradițională chineză, gua sha este un instrument de masaj conceput inițial pentru utilizare pe corp.
„Gua” înseamnă a zgâria în chineză, iar „sha” înseamnă boală. Principiul masajului tradițional gua sha este de a zgâria pielea prin stimularea punctelor de presopunctură pentru a evacua energiile proaste și pentru a ameliora durerile articulare și musculare.
Această tehnică ancestrală efectuată de un terapeut constă în frecarea energică a pielii spatelui, picioarelor, gâtului sau brațelor pentru a realiza un drenaj limfatic care eliberează toxine și activează circulația sângelui.
   În timp ce gua sha a fost în mod tradițional un instrument realizat din corn de vacă, a evoluat într-o piatră prețioasă, cum ar fi cuarț trandafir sau jad.
Gua sha pentru față este o tehnică de masaj a pielii folosind o piatră plană, cu o formă concepută pentru a se potrivi perfect contururilor feței, care oferă multe beneficii.
Spre deosebire de masajul gua sha pentru corp, este un gest mult mai moale.

  7 Motive bune pentru a adopta masajul gua sha

  Masajul gua sha pentru față are multe virtuți, indiferent de tipul tău de piele!
O alternativă excelentă la tratament, gua sha oferă efecte vizibile asupra calității pielii încă de la prima utilizare, care se accentuează pe termen lung. Regularitatea este cheia eficacității optime a masajului gua sha.

Ce este piatra de masaj Gua Sha- cuart roz-   Beneficiile gua sha:

 -Stimulează circulația sângelui și oxigenează țesuturile.

 -Sporește strălucirea tenului și oferă o strălucire demnă de un tratament profesional pentru îngrijirea pielii.

 -Decongestionează, în special cearcănele și pungile de sub ochi.

 -Scurge toxinele, pentru o piele mai sănătoasă și mai clară.

 -Netezeste si reface caracteristicile, pentru un masaj anti-imbatranire.

 -Relaxează, eliberează tensiuni și oferă un adevărat ritual de bunăstare.

 -Facilitează absorbția uleiurilor și le înmulțește beneficiile de zece ori: piatra gua sha este ideală în duo cu un ulei de față organic!

 

Gua sha sau rola faciala?

   Gua sha și rola acționează diferit asupra pielii și țesuturilor: ambele exercită o presiune ușoară, dar gua sha întinde pielea și creează o frecare ușoară care stimulează circulația sanguină și drenajul limfatic mai intens. Gua sha acționează asupra țesuturilor profunde, permite prinderea fibrei musculare mai profund și oferă astfel o acțiune de sculptare și ridicare mai profundă. Forma gua sha de piatră permite să lucreze cu precizie contururile feței.

   Rola are avantajul de a fi ușor de utilizat pentru începători, fiind și rapidă. Doar rotiti rola pe toată fața, este un gest simplu de adoptat în rutina dvs. Gua sha este puțin mai „tehnic”, va trebui să vă faceți timp pentru a învăța cum să faceți un masaj gua sha înainte de a putea să o utilizați corect. Dar odată ce ați asimilat gesturile potrivite, este ușor!

   În cele din urmă în ceea ce privește frecvența de utilizare, rola poate fi ușor utilizată în fiecare zi, în timp ce gua sha este recomandat pentru utilizare de 2-3 ori pe săptămână.
Este posibil să le combinați, alternând rola și gua sha în funcție de dorințele dvs. (de exemplu, rola dimineața când vă grăbiți și gua sha seara când aveți mai mult timp).

   În concluzie, dacă sunteți în căutarea unui accesoriu de masaj simplu și rapid de utilizat pentru a vă stimula rutina de frumusețe, rola va fi perfectă; pentru o eficiență mai avansată, optati pentru masajul gua sha.

Ce este piatra de masaj Gua Sha- cuart roz

  Arta gua sha

  Regulile noastre de aur pentru un masaj de succes gua sha:
  Glisați ușor gua sha de-a lungul feței, menținând o presiune ușoară și urmând gesturi precise și lente. Neteziti pielea cu piatra gua sha din interiorul spre exteriorul fetei si de jos in sus, adoptand unghiuri diferite pentru a se adapta la contururile fetei.
Repetați fiecare mișcare de 5 până la 10 ori.
Pielea poate deveni roșie în timpul masajului gua sha: nu intrați în panică, înseamnă că funcționează și circulația sângelui este activată.

Sfat: Păstrarea gua sha-ului în frigider crește efectul decongestionant și relaxant atunci când este aplicat.

 

Masajul meu gua sha în 7 pași

Pregătiți-vă pielea: odată curățată, pulverizați cu generozitate o ceață hidratantă și aplicați câteva picături de ulei organic de față pe pielea încă umedă. Uleiul face posibilă obținerea unei alunecări perfecte pentru gua sha.

Ce este piatra de masaj Gua Sha- mod de utilizare

Gât: Neteziți pielea de jos în sus spre gât.

Fălcile: bărbia este plasată în golul format de vârfurile rotunjite ale gua sha și a alunecat până la urechi urmând conturul maxilarului.

Obrajii: Ridicați obrajii din partea nasului până la tâmple.

Conturul ochilor: Decongestionează conturul ochilor glisând vârful rotunjit al gua sha din colțul interior al ochiului spre tâmple. Finalizați masând ușor tâmplele pentru un efect relaxant.

Sprâncene: Glisați vârful gua sha de-a lungul sprâncenelor până la tâmple.

Fruntea: Fă-o netedă de la sprâncene până la linia părului.

 

Cum îmi mențin gua sha?

Curățați gua sha în apă caldă cu un săpun ușor după fiecare utilizare, uscați gua sha și păstrați-l în cutia sau punga sa.

Ce este piatra de masaj Gua Sha- cuart roz si aventurin'  Ce gua sha ar trebui să aleg?

  Vrei să adopți masajul gua sha? Încă trebuie să alegi gua sha potrivit. Calitatea pietrei este esențială pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile sale. Fiecare piatră gua sha are proprietăți energetice specifice.

Gua sha din cuarț roz, piatra iubirii- Legat de chakra inimii, cuarțul roz este piatra iubirii și a liniștii. Sporește încrederea și reduce stresul. Cuarțul are virtuți anti-îmbătrânire, calmante și decongestionante. Este aliatul pielilor mature și sensibile.

  Gua sha în aventurină verde, piatra norocului- Simbol al introspecției și prosperității, aventurinul aduce noi oportunități. Aliat al pielii cu probleme (acnee, psoriazis, eczeme, rozacee …), este cunoscut pentru capacitatea sa de a purifica pielea și de a ameliora inflamația.

Gua sha din jad verde, piatra sanatatii- Folosita pe piele, piatra de jad are un efect calmant asupra sistemului nervos, stimuleaza muschii obositi.

Ce este piatra de masaj Gua Sha- cuart roz forme   Ce formă de gua sha să alegi?

   Există mai multe forme de gua shas, ​​cea mai comună fiind forma inimii (cu 2 vârfuri) și forma aripii (cu 3 vârfuri mici).
Pentru a se adapta perfect la diferitele zone ale feței, gua sha are de obicei o latură dreaptă, o latură mai rotunjită și o latură cu una sau mai multe goluri.
  Forma inimii este ideală pentru a lucra ovalul feței, golul dintre cele 2 puncte permite prinderea maxilarului. Este cea mai comună formă de gua sha.
Forma aripii, care se găsește în special în Scilla Rose, este perfectă pentru ridicarea întregii fețe și permite masarea contururilor nasului și gurii.
  Dincolo de formă, calitatea pietrei și modul în care se efectuează masajul, este important sa adoptati folosirea pietrei gua sha in rutina dumneavoastra de intrijire a pielii.

 

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult