Prima pagină » Feng shui pentru birou: cum sa iti aranjezi biroul pentru a fi mai productive si concentrat

Feng shui pentru birou: cum sa iti aranjezi biroul pentru a fi mai productive si concentrat

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Feng shui pentru birou cum sa iti aranjezi biroul pentru a fi mai productive si concentrat

Feng shui pentru birou: cum sa iti aranjezi biroul pentru a fi mai productive si concentrat

Feng-Shui-uleste un system chinezesc traditional de organizare a spatiului, care se concentreaza pe armonizarea energiei pozitive din mediul inconjurator cu fluxul de energie vitala, cunoscut sub numele de chi. Se crede ca aranjarea corecta a mobilierului si decorului intr-un spatiu poate imbunatati fluxul de energie pozitiva si poate adduce beneficii, cum ar fi prosperitatea, sanatatea si fericirea.

Daca doriti sa aplicati principiile Feng-Shui la biroul dvs. de la munca, urmati acesti pasi:

Aranjati biroul intr-o pozitie de comanda: Acest lucru inseamna ca biroul dvs. Trebuie sa fie amplasat astfel incat sa aveti o vedere clara a usii si a intregului spatiu. Aceasta pozitie ii permite energiei sa circule liber prin spatiu si va ajuta sa fiti mai concentrate si mai productive.

Feng shui pentru birou cum sa iti aranjezi biroul pentru a fi mai productive si concentrat 1Alegeti mobilierul potrivit: Incercati sa utilizati mobilier de birou de calitate, cum ar fi un scaun ergonomic confortabil, un birou solid si rafturi practice. Mobilierul ar trebui sa fie amplasat astfel incat sa existe spatiu sufficient pentru a va misca si a va simti confortabil.

Adaugati plante de interior: Plantele de interior pot ajuta la curatarea aerului si la adaugarea unei energii natural si revigorante in spatiu. Incercati sa alegeti plante care se potrivesc cu lumina si climatul din biroul dvs.

Folositi culori armonioase: Culorile pot influenta modul in care ne simtim si cum gandim. Incercati sa utilizati culori care aduc un sentiment de liniste si calm, cum ar fi verdele sau albastrul, sau culori care reprezinta prosperitatea si bunastarea, cum ar fi rosul sau auriul.

Reduceti dezordinea: Dezordinea poate crea stress si haos intr-un spatiu. Incercati sa mentineti biroul curat si organizat, iar obiectele personale sau documentele importante ar trebui sa fie pastrate in locuri bine definite si organizate.

Folositi lumina potrivita: Lumina este importanta pentru sanatatea ochilor si pentru a va ajuta sa vedeti clar. Incercati sa utilizati o lumina ambientala placuta si sa amplasati biroul intr-un loc bine luminat natural, daca este posibil.

Principiile Feng-Shui pot fi aplicate la orice tip de spatiu, inclusive birouri comune. Iata cateva principii care pot fi folosite pentru a armoniza energia pozitiva si pentru a imbunatati productivitatea intr-un birou comun:

Aranjati birourile intr-un mod armonios: Incercati sa amplasati birourile astfel incat sa existe sufficient spatiu intre ele pentru ca energia sa circule liber. Daca birourile sunt prea aproape unul de altul, acest lucru poate provoca tensiuni intre colegi. De asemenea, este important sa evitati amplasarea biroului in fata unei usi sau a unei cai de acces frecvente.

Folositi plante de interior: Plantele de interior pot fi utilizate pentru a aduce o energie naturala si revigoranta in spatiu. Incercati sa alegeti plante care se potrivesc cu atmosfera din biroul dvs. Si amplasati-le in zonele comune, cum ar fi receptia sau zona de asteptare.

Utilizati culori armonioase: Culorile pot avea un efect direct asupra modului in care analizam lucrurile si asupra modului in care ne comportam. Puteti sa alegeti pentru zugravirea biroului sau personalizarea acestuia, culori care sa induca senzatia de pace, de liniste sau cele care sa determine o crestere a performantelor. Aceste culori pot fi utilizate in decorul biroului sau in uniformele angajatilor.

Reduceti dezordinea: Asigurati-va in permanenta de existenta unui mediu de lucru ordonat si ca angajatii au ordine pe birourile lor. Asigurati-va si ca exista suficiente dulapuri si spatii de depozitare pentru ca fiecare angajat sa-si poata pastra lucrurile personale si documentele intr-un loc bine definit.

Folositi lumina potrivita: asigurarea luminii natural este foarte importanta pentru ca biroul sa fie unul productiv si pentru ca angajatilor sa nu le fie afectata vederea foarte mult. Prezenta luminii natural poate fi asigurata cu spatiile vitrate dar poate fi vorba si despre unele sisteme moderne care transporta lumina naturala dinspre acoperis spre interior. Folosirea luminii artificial ar trebui sa fie folosita ca si modalitate de suplinire pentru lipsa celei natural sau de exemplu daca este noapte sau innorat

Feng shui pentru birou cum sa iti aranjezi biroul pentru a fi mai productive si concentrat 2Creeaza o atmosfera placuta: Este important sa creati o atmosfera placuta si confortabila in birou. Acest lucru poate fi realizat prin adaugarea de perne, tapiterie confortabila sau obiecte decorative. De asemenea, incercati sa mentineti o temperature confortabila pentru toti angajatii.

Pentru biroul de acasa, exista cateva principii Feng-Shui care pot fi aplicate pentru a crea un mediu de lucru armonios si productiv.

Amplasati biroul intr-un loc cu o vedere placuta: Amplasati biroul intr-un loc cu o vedere frumoasa, daca este posibil. Este important sa puteti privy spre un peisaj placut sau spre o zona verde, pentru a va mentine concentrarea si pentru a reduce stresul.

Amplasati biroul in fata unei ferestre: Daca este posibil, amplasati biroul in fata unei ferestre. Acest lucru va va permite sa beneficiati de lumina naturala si sa va simtiti mai conectat cu exteriorul.

Utilizati culori placute: Culorile pot influenta starea de spirit si energia din incapere. Alegeti culori placate si linistitoare pentru decorarea biroului de acasa. Verdele si albastrul sunt culori reci, care aduc o energie linistitoare, in timp ce rosul si portocaliul sunt culori calde, care pot fi folosite pentru a stimuli creativitatea si productivitatea.

Reduceti dezordinea: Dezordinea poate fi o sursa de stress si poate afecta productivitatea. Asigurati-va ca biroul de acasa este ordonat si nu aveti pe el foarte multe elemente si lucruri, poate unule fiind chiar inutile. Mentineti lucrurile personale si documentele intr-un loc bine definit si utilizati dulapuri sau rafturi pentru a depozita obiectele.

Utilizati plante de interior: Folosirea plantelor de interior poate fi ceea ce aduce elementul natural si al naturii mai aproape de voi si in acelasi timp ceea ce va aduce un plus de energie. Alegeti plante care se potrivesc cu personalitatea voastra, cu lumina din incapere si amplasati-le in zone cum ar fi pe birou sau pe rafturi.

Evitati amplasarea biroului in dormitor: Evitati amplasarea biroului in dormitor, daca este posibil. Dormitorul ar trebui sa fie un loc de odihna si relaxare, iar amplasarea biroului in aceasta incapere poate afecta aceasta atmosfera.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult