Prima pagină » Feng Shui pentru copii: cum sa le oferiti un spatiu de joaca sigur si creativ

Feng Shui pentru copii: cum sa le oferiti un spatiu de joaca sigur si creativ

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Feng Shui pentru copii cum sa le oferiti un spatiu de joaca sigur si creativ

Feng Shui pentru copii: cum sa le oferiti un spatiu de joaca sigur si creativ

Feng Shui este o practica chineza veche de peste 3.000 de ani care se concentreaza pe armonizarea energiei din mediul inconjurator. Aceasta practica poate fi aplicata in multe domenii, inclusiv in designul interior al unei case, indiferent despre ce incapere este vorba, de la hol pana la ultima incapere din casa care de obicei poate fi dormitorul sau baia. Atunci cand vorbim insa despre o casa noua fiecare camera poate fi amenajata astfel incat sa va bucurati de un plus de energie si sa aduceti in interior tot ceea ce trebuie ca sa aveti liniste. Camera copiilor trebuie sa fie cu atat mai importanta cu cat trebuie ca acestia sa aiba o noapte linistita, un somn odihnitor si in acelasi timp sa poate fi si un spatiu creativ.
 
De regula copii petrec foarte mult timp in camera lor si asta face ca alegerea si amenajarea camerei sa fie cu atat mai importanta. Conform principiilor Feng Shui, camera copiilor ar trebui sa fie un loc linistit, plin de energie pozitiva si sa ofere o senzatie de siguranta si protectie. Iata cateva sfaturi pentru alegerea camerei copiilor conform Feng Shui:
–    Evita camerele care se afla la intersectia coridoarelor sau ale altor camere, deoarece acestea creeaza o energie negativa.
Feng Shui pentru copii cum sa le oferiti un spatiu de joaca sigur si creativ1–    Alege o camera care are o vedere frumoasa si o lumina naturala abundenta.
–    Evita camerele situate sub scara sau sub pod, deoarece acestea pot crea o senzatie de presiune sau de energie negativa.
–    Alege o camera care are o usa care se deschide usor si fara zgomot, deoarece acest lucru permite energiei sa circule liber.
–    Alege o camera care este amplasata departe de baile sau toaletele casei, deoarece acestea pot atrage energie negativa.
–    Evita amplasarea patului copilului sub o fereastra sau langa o usa, deoarece acest lucru poate crea o senzatie de nesiguranta.
–    Alege culori care stimuleaza creativitatea si energia, cum ar fi galben, portocaliu sau verde, dar evita culorile prea puternice sau stridente.
–    Amplaseaza mobilierul astfel incat sa nu blocheze circulatia energiei si sa ofere o senzatie de spatiu liber.
–    Adauga elemente naturale, cum ar fi plante, flori sau pietre, pentru a aduce energia naturala si armonia in camera.
–    Asigura-te ca exista o zona de lucru sau de studiu bine iluminata, pentru a stimula cresterea si dezvoltarea copilului.

 

Cand vine vorba de crearea unui spatiu de joaca sigur si creativ pentru copii conform principiilor Feng Shui, scesta  poate influenta creativitatea copiilor prin crearea unui mediu de locuit armonios si echilibrat, care poate stimula imaginatia si creativitatea. Atunci cand copiii traiesc intr-un mediu care promoveaza relaxarea si confortul, ei se simt mai confortabil si se pot concentra mai bine asupra activitatilor lor. De exemplu, un mediu de locuit care este dezordonat si aglomerat poate fi coplesitor si poate afecta concentrarea si starea de spirit a copiilor, ceea ce poate reduce creativitatea lor. In schimb, un mediu ordonat si bine organizat poate ajuta la reducerea stresului si la crearea unei atmosfere mai pozitive, care poate incuraja copiii sa se exprime si sa isi dezvolte creativitatea. De asemenea, elementele naturale, cum ar fi plantele sau apa, pot aduce energie pozitiva in mediu si pot ajuta la relaxare si inspiratie. Culorile si iluminarea pot fi, de asemenea, importante in Feng Shui, deoarece pot avea un impact asupra starii de spirit si a energiei dintr-un mediu. In general, prin utilizarea principiilor Feng Shui pentru crearea unui mediu de locuit echilibrat si plin de energie pozitiva, se poate ajuta la stimularea creativitatii si a imaginatiei copiilor si pentru asta exista cateva aspecte importante de luat in considerare:
–    Amplaseaza spatiul de joaca intr-o zona sigura si protejata, departe de orice sursa de pericol, cum ar fi suprafete dure, ferestre sau obiecte fragile.
–    Alege mobilierul si jucariile din materiale naturale si evita obiectele cu margini ascutite sau colturi periculoase.
–    Foloseste culori calde si prietenoase, cum ar fi galbenul sau portocaliul, pentru a stimula creativitatea si fericirea.
–    Asigura-te ca spatiul de joaca este bine iluminat si are o ventilatie adecvata pentru a asigura o circulatie buna a energiei.
–    Pune accent pe simbolurile pozitive, cum ar fi fluturii sau dragonii, care promoveaza energia pozitiva si fertilitatea.
–    Adauga elemente naturale, cum ar fi plante sau jucarii din lemn, pentru a aduce energia naturala si armonia in spatiul de joaca.
–    Creeaza un spatiu de depozitare eficient si ordonat pentru jucarii, pentru a reduce haosul si a promova o atmosfera relaxanta. In aceasta idee nu strica sa incercati pe cat posibil sa va educati copii sa isi stranga jucariile dupa ce s-au jucat cu ele si sa isi mentina locul de joaca sau camera intr-o buna ordine.
–    Alege mobilierul si jucariile potrivite pentru varsta copilului, astfel incat sa fie accesibile si sa ii promoveze dezvoltarea cognitiva si motorie.
–    Foloseste covoare sau perne moi pentru a reduce zgomotul si a crea un mediu linistit si relaxant.
–    Asigura-te ca spatiul de joaca este curat si bine intretinut, pentru a reduce riscul de alergii sau de alte probleme de sanatate.
In general, un spatiu de joaca creativ si sigur conform Feng Shui ar trebui sa fie un mediu care sa promoveze dezvoltarea si fericirea copilului. Cu putina planificare si atentie la detalii, acesta poate fi creat fara mult efort si poate oferi o experienta pozitiva pentru intreaga familie.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult