Prima pagină » Este timpul pentru gradinarit – cu principii Feng Shui

Este timpul pentru gradinarit – cu principii Feng Shui

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Este timpul pentru gradinarit – cu principii Feng Shui

Este timpul pentru gradinarit – cu principii Feng Shui

Odata cu venirea primaverii atentia multor persoane se indreapta spre gradini, spre parcuri si spre petrecerea timpului in aer liber, insa putem vorbi despre aceste lucruri in orice anotimp. Totusi pentru cei care sunt fericitii posesori a unei gradini si care vor sa isi organizeze in acestea un loc de relaxare, destinere si reincarcare a bateriilor trebuie sa arunce un ochi si spre modul in care sunt asezate unele elemente sau cum pot influenta acestea energiile din jur. Feng Shui-ul nu este altceva decat o tehnica orientala care vine sa ne ajute sa obtinem maximum din ceea ce elementele din jurul nostru ne pot oferii. Pentru a aplica principiile acestei tehnici orientale trebuie sa tineti cont de cateva principii de baza:

 •  Planificarea spatiului: Inainte de a incepe sa plantati plante si sa adaugati elemente de decor, trebuie sa planificati spatiul si sa va asigurati ca respectati principiile de baza ale Feng Shui. Acest lucru poate include identificarea zonelor din gradina si plasarea de elemente specifice in fiecare zona. In Feng Shui, gradina este impartita in mai multe zone distincte, fiecare avand un anumit element asociat. Iata care sunt zonele si elementele specifice fiecarei zone:
 • Zona carierei: Aceasta zona este situata in partea de nord a gradinii si este asociata cu elementul Apa. Pentru a spori energia in aceasta zona, puteti adauga o fantana sau un mic iaz. De asemenea, plantele cu frunze rotunde si flori albe sau albastre sunt potrivite pentru aceasta zona.
 • Este timpul pentru gradinarit – cu principii Feng ShuiqZona relatiilor: Aceasta zona este situata in partea de sud-vest a gradinii si este asociata cu elementul Pamant. Pentru a spori energia in aceasta zona, puteti adauga elemente de decor din cupru sau bronz, precum si plante cu flori roz sau albe.
 • Zona prosperitatii: Aceasta zona este situata in partea de sud-est a gradinii si este asociata cu elementul Lemn. Pentru a spori energia in aceasta zona, puteti adauga plante cu frunze verzi si flori galbene sau purpurii. De asemenea, pot fi utilizate elemente de decor din lemn sau bambus.
 • Zona faimei: Aceasta zona este situata in partea de sud a gradinii si este asociata cu elementul Foc. Pentru a spori energia in aceasta zona, puteti adauga lumanari, lampioane sau alte elemente de iluminat. De asemenea, plantele cu flori rosii sau portocalii sunt potrivite pentru aceasta zona.
 • Zona familiei: Aceasta zona este situata in partea de est a gradinii si este asociata cu elementul Lemn. Pentru a spori energia in aceasta zona, puteti adauga elemente de decor din lemn sau bambus, precum si plante cu frunze verzi si flori albe sau purpurii.
 • Zona sanatatii: Aceasta zona este situata in partea de est a gradinii si este asociata cu elementul Lemn. Pentru a spori energia in aceasta zona, puteti adauga plante cu frunze verzi si flori albe sau purpurii. De asemenea, puteti utiliza elemente de decor din ceramica sau sticla.
 • Zona creativitatii: Aceasta zona este situata in partea de vest a gradinii si este asociata cu elementul Metal. Pentru a spori energia in aceasta zona, puteti adauga elemente de decor din metal, cum ar fi statuile sau jardinierele din metal. De asemenea, plantele cu frunze rotunde si flori albe sau galbene sunt potrivite pentru aceasta zona.
 • Zona cunoasterii: Aceasta zona este situata in partea de nord-est a gradinii si este asociata cu elementul Pamant. Pentru a spori energia in aceasta zona, puteti adauga elemente de decor din piatra sau cristal, precum si plante cu frunze rotunde si flori albe sau galbene.
 • Curbe si forme armonioase: In Feng Shui, linii drepte si unghiuri ascutite sunt considerate agresive si perturbatoare pentru energia din gradina. In schimb, se recomanda utilizarea de curbe si forme rotunjite pentru a crea o energie mai armonioasa si echilibrata in gradina.
 • Alei curbe: Aleea curbata este una dintre cele mai comune forme rotunjite in Feng Shui. Aceasta poate fi utilizata pentru a crea un traseu natural si placut prin gradina. In plus, aleea curbata ajuta la incetinirea fluxului de energie Qi, permitand energiei sa se raspandeasca mai usor prin gradina.
 • Pergole rotunjite: Pergolele rotunjite sunt o alta modalitate de a adauga curbe in gradina dvs. Acestea pot fi utilizate pentru a crea o zona de relaxare sau un loc de umbra in gradina. De asemenea, formeaza un cadru placut pentru plantele cataratoare, cum ar fi trandafirii sau vita de vie.
 • Gradini circulare: Gradinile circulare sunt o alta modalitate de a adauga forme rotunjite in gradina dvs. Acestea pot fi utilizate pentru a crea un spatiu central de meditatie sau o zona de relaxare. In plus, o gradina circulara creeaza o energie de flux liber, ajutand energia Qi sa circule prin gradina.
 • Terase rotunjite: Terasa rotunjita este o alta modalitate de a adauga forme rotunjite in gradina dvs. Aceasta poate fi utilizata pentru a crea un loc de socializare sau o zona de luat masa. De asemenea, terasa rotunjita poate fi utilizata pentru a crea o zona de relaxare sau de meditatie.
 • Jardiniere rotunjite: Jardinierele rotunjite sunt o alta modalitate de a adauga forme rotunjite in gradina dvs. Acestea pot fi utilizate pentru a crea un accent vizual sau pentru a incadra plantele. In plus, jardinierele rotunjite creeaza o energie armonioasa si echilibrata in gradina.
 • Plante si flori: Plantele sunt un element esential in amenajarea unei gradini Feng Shui. Este important sa alegeti plante care sunt potrivite pentru zona climatica si sa le plasati in locurile potrivite din gradina. De asemenea, este recomandat sa utilizati plante cu frunze rotunjite si flori rotunde, care sa sporeasca energia pozitiva din gradina.
 • Elemente de apa: Apa este un element important in Feng Shui si poate fi utilizata intr-o gradina prin adaugarea unei fantani, unui iaz sau a unui mic rau. Aceste elemente pot imbunatati energia pozitiva din gradina si pot spori fluxul de energie.
 • Pietre si elemente de decor: Pietrele si alte elemente de decor, cum ar fi statuile si jardinierele, pot fi utilizate pentru a spori energia pozitiva din gradina si pentru a adauga o nota de eleganta si rafinament. Este important sa le plasati in locurile potrivite din gradina si sa va asigurati ca se potrivesc cu restul decorului.
 • Intretinerea gradinii: Intretinerea regulata a gradinii este esentiala in Feng Shui, deoarece o gradina bine ingrijita poate spori energia pozitiva si poate mentine fluxul liber de energie prin gradina. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca eliminati plantele uscate sau moarte, deoarece acestea pot afecta energia din gradina.

Este important sa mentionam ca, intr-o gradina ideala de Feng Shui, toate zonele trebuie sa fie echilibrate si armonioase, astfel incat energia Qi sa curga liber prin toata gradina. De asemenea, este important sa aveti grija de plantele din gradina, sa le ingrijiti si sa le curatati, astfel incat sa mentineti o energie pozitiva in toata gradina.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult