Prima pagină » Sugilitul, o piatra cu energie puternica

Sugilitul, o piatra cu energie puternica

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

Sugilitul, o piatra cu energie puternica

Sugilitul, o piatra cu energie puternica

Sugilitul este o piatra pretioasa rara care a fost descoperita pentru prima data in 1944 intr-o mina din Japonia. Aceasta piatra pretioasa este, de asemenea, cunoscuta sub numele de lavanda sugilit, datorita culorii sale distincte, un amestec unic de albastru si violet. Este o piatra cu o energie puternica si este adesea utilizata in terapiile cu cristale datorita proprietatilor sale curative. Sugilitul este o piatra a intelepciunii si a vindecarii spirituale. Aceasta este considerata a fi o piatra puternica pentru cresterea constiintei si a intuitiei. Energia sa ajuta la deschiderea celui de-al treilea ochi si la conectarea cu lumea spirituala, ceea ce o face o alegere excelenta pentru practicile de meditatie si de lucru spiritual.

Proprietatile cristalului sugilit

 • Calmarea mintii: Sugilitul este considerat a fi o piatra calmanta, care poate ajuta la reducerea anxietatii si stresului putand in acest fel sa fie de asemenea o alegere excelenta pentru tratarea tulburarilor de somn si a insomniilor. Este adesea folosit in meditatie pentru a ajuta la linistirea mintii si la atingerea starii de pace interioara.
 • Sugilitul, o piatra cu energie puternica1Imbunatatirea comunicarii: Sugilitul este asociat cu chakra gatului si se spune ca ajuta la imbunatatirea comunicarii si exprimarii de sine. De asemenea, poate ajuta la eliminarea blocajelor energetice din chakra gatului si la promovarea unei comunicari mai deschise si mai clare.
 • Echilibrarea chakrelor: Sugilitul este adesea folosit pentru a ajuta la echilibrarea chakrelor si la imbunatatirea fluxului de energie prin corp. Este adesea asociat cu chakra coroanei si se spune ca ajuta la conectarea cu intelepciunea interioara si cu energiile universale.
 • Incurajarea vindecarii: Aceasta piatra este considerata a fi o piatra puternica de vindecare fizica, mentala si emotionala. Sugilitul este adesea utilizat in terapiile cu cristale pentru tratarea depresiei, anxietatii, a durerilor de cap si a altor afectiuni fizice si emotionale.. Se spune ca poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare a corpului fizic, dar si la vindecarea emotionala si spirituala. Este adesea folosit in practici de vindecare energetice pentru a ajuta la eliminarea blocajelor energetice si la imbunatatirea fluxului de energie prin corp.
 • Imbunatatirea intuitiei: Sugilitul este adesea asociat cu dezvoltarea intuitiei si a abilitatilor psihice. Se spune ca ajuta la deschiderea celui de-al treilea ochi si la imbunatatirea abilitatilor de meditatie si vizualizare.
 • Imbunatatirea relatiilor: Sugilitul se spune ca poate ajuta la imbunatatirea relatiilor si a conexiunilor cu ceilalti. Este adesea folosit pentru a ajuta la eliminarea tensiunii si la imbunatatirea comunicarii in relatiile existente sau pentru a ajuta la atragerea unor relatii noi si armonioase.
 • Proprietati protective: Acest cristal poate fi de asemenea folosit ca si piatra de purificare si de protectie energetica. Proprietatile sale energetice pot ajuta la eliminarea energiilor negative din aura si din mediul inconjurator. Sugilitul poate fi folosit pentru a proteja impotriva atacurilor psihice, a poluarii electromagnetice si a altor influente negative.

Tehnici ce implica folosirea cristalului sugilit

Sugilitul este un cristal valoros si versatil care poate fi utilizat intr-o varietate de moduri pentru a profita de proprietatile sale vindecatoare si de protectie. Iata cateva modalitati de utilizare a acestui cristal:

 • Meditatia: Sugilitul este un cristal puternic pentru meditatie. Pur si simplu tineti o bucata de sugilit in mana si concentrati-va asupra respiratiei si a energiei cristalului. Sugilitul poate ajuta la cresterea constiintei spirituale si la atingerea unei stari de liniste interioara.
 • Sugilitul, o piatra cu energie puternica2Purtati-l ca bijuterie: Sugilitul poate fi purtat ca bijuterie sub forma de pandantiv, bratara sau inel. Acest lucru va permite sa profitati de proprietatile cristalului pe tot parcursul zilei. Sugilitul poate ajuta la protejarea aura si la imbunatatirea claritatii mentale.
 • Plasati-l in zona de lucru sau de dormit: Plasarea cristalului in zona de lucru sau de dormit poate ajuta la protejarea impotriva energiilor negative si la imbunatatirea vibratiilor pozitive ale spatiului. Sugilitul poate fi, de asemenea, plasat sub perna pentru a ajuta la imbunatatirea somnului si a odihnei.
 • Utilizati-l in timpul practicilor de vindecare: Sugilitul poate fi utilizat in timpul practicilor de vindecare, cum ar fi Reiki sau cristaloterapia. Plasarea cristalului pe corp sau utilizarea sa in timpul unei sesiuni poate ajuta la amplificarea efectelor vindecatoare ale terapiei.
 • Utilizati-l in ritualuri spirituale: Sugilitul poate fi, de asemenea, folosit in ritualuri spirituale, cum ar fi ceremonii de vindecare sau meditatii de grup. Acest lucru poate ajuta la imbunatatirea vibratiilor si la protejarea impotriva energiilor negative.

Intretinerea sugilitului

Cristalul de sugilit este o piatra pretioasa foarte delicata si trebuie tratata cu grija pentru a evita deteriorarea sau zgarierea sa. Pentru a intretine cristalul de sugilit, urmati acesti pasi:

1.    Curatati cristalul de sugilit cu apa calda si sapun neutru. Inmuiati cristalul in apa timp de cateva minute pentru a-l inmuia si pentru a elimina murdaria si praful.

2.    Clatiti cristalul cu apa calda curata pentru a indeparta sapunul si alte reziduuri. Asigurati-va ca clatiti bine, deoarece sapunul si alte reziduuri pot deteriora cristalul.

3.    Uscati cristalul cu o carpa moale si curata. Asigurati-va ca este complet uscat inainte de a-l depozita.

4.    Depozitati cristalul de sugilit separat de alte pietre sau obiecte dure care ar putea zgaria sau deteriora suprafata sa.

5.    Evitati expunerea cristalului la caldura excesiva, lumina directa a soarelui sau substante chimice dure, cum ar fi parfumul sau produsele de curatare.

6.    Curatati cristalul cu regularitate, dar evitati utilizarea instrumentelor sau substantelor dure care ar putea zgaria sau deteriora suprafata sa.

Curatarea energetica a cristalului de sugilit se refera la eliminarea energiilor negative sau stagnante acumulate in piatra si la restabilirea echilibrului si a vibratiilor pozitive ale cristalului. Exista mai multe modalitati de a curata energetic un cristal de sugilit, cum ar fi:

 • Incarcarea la lumina lunii sau soarelui: Acesta este un mod popular si eficient de a curata energetic cristalul de sugilit. Asezati cristalul intr-un loc sigur unde poate fi expus la lumina lunii sau soarelui timp de cateva ore sau peste noapte. Aceasta metoda ajuta la eliminarea energiilor negative si la incarcarea cristalului cu energie pozitiva.
 • Fumigarea cu salvie sau Palo Santo: Aceasta metoda implica arsurarea de salvie sau Palo Santo si plasarea cristalului in fumul degajat de aceste plante. Aceasta metoda ajuta la curatarea energetica a cristalului de sugilit si la eliminarea energiilor negative.
 • Incarcarea cu energia Reiki: Reiki este o tehnica de vindecare energetica care implica plasarea mainilor pe corp sau pe obiecte pentru a transfera energie pozitiva. Puteti sa va incarcati cristalul de sugilit cu energia Reiki prin plasarea mainilor pe cristal si concentrarea asupra transferului de energie pozitiva catre piatra.
 • Incarcarea cu ajutorul altor cristale: Unele cristale, cum ar fi cuartul roz sau ametistul, pot fi folosite pentru a curata energetic cristalul de sugilit. Plasati cristalul de sugilit in preajma unui alt cristal timp de cateva ore sau peste noapte, pentru a incarca piatra cu energia pozitiva a cristalului folosit.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult