Prima pagină » Uleiuri esentiale cu efect calmant

Uleiuri esentiale cu efect calmant

de contact@kristale.ro
4 minutes Citeste

Uleiuri esențiale cu efect calmant

Uleiuri esențiale cu efect calmant

Aromaterapia poate face minuni în ceea ce privește combaterea stresului, a anxietății și în încercarea obținerii unei vieți mai liniștite. Deși îți poate părea greu de crezut, uneori câteva picături din uleiul esențial potrivit îți pot schimba rapid starea, te pot calma și îți pot oferi acea pace interioară pe care mulți dintre noi o caută. Vrei să afli câteva exemple de astfel de uleiuri minune? Atunci rămâi alături de noi și descoperă-le!
 
Uleiul esențial de lemongrass
Obținut din planta cu același nume, uleiul esențial de lemongrass poate fi ideal pentru persoanele care se confruntă adesea cu stări de anxietate, panică sau chiar frică. Se spune că inhalarea aromei acestui ulei sau aplicarea lui direct pe piele (doar după combinarea cu un alt ulei, purtător, precum cel de cocos) oferă persoanei o stare de calm și relaxare. Îți poți crea un obicei din a difuza puțin ulei de lemongrass înainte de culcare sau în momentele în care te simți foarte stresat.
 
Uleiul esențial de neroli
Cu o aromă dulce, ușor condimentată, uleiul esențial de neroli nu doar că are un miros inconfundabil, dar are și un efect benefic împotriva stărilor anxioase. Studii realizate asupra acestui ulei au demonstrat faptul că inhalarea vaporilor acestuia au dus la scăderea nivelului de anxietate și au ajutat persoanele în cauză să se calmeze mai ușor.
 
În unele centre medicale din Statele Unite ale Americii este utilizată inhalarea de ulei esențial de neroli ca metodă pentru calmarea pacienților. Totodată, s-au descoperit efecte benefice asupra simptomelor menopauzei, abilităților de concentrare și capacității cognitive.
 Uleiuri esențiale cu efect calmant1
Uleiul esențial de portocală
Cu un miros care nu are cum să îți fie pe plac, uleiul esențial de portocală poate fi un aliat de nădejde în combaterea stărilor anxioase. Dacă ești în căutarea unei stări de calm și pace, este indicat să apelezi la o sesiune de aromaterapie cu ulei esențial de portocală. Te poți bucura de efectele sale benefice înainte de somn, înainte de un eveniment important sau pur și simplu când simți că stresul pune stăpânire pe tine.
 
Uleiul esențial de ylang ylang
Uleiul esențial de ylang ylang este utilizat de foarte multă vreme în aromaterapie, având o multitudine de efecte benefice. Printre acestea putem enumera și scăderea presiunii din sânge, scăderea nivelului de stres la nivel hormonal și obținerea unei stări de calm, înaintea unui eveniment stresant. Dacă suferi de astfel de stări poți introduce uleiul esențial de ylang ylang în rutina ta, chiar și în sesiuni de masaj. Nu uita că un astfel de ulei nu trebuie aplicat direct pe piele, ci necesită combinarea cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de jojoba, de cocos sau migdale.
 
Uleiul esențial de salvie
Salvia prezintă un miros natural, fresh, ușor floral, care poate ajuta persoanele care suferă de stres să se calmeze și să se relaxeze. Uleiul esențial de salvie poate fi adesea regăsit în ingredientele produselor cosmetice, în special în gelurile de duș, în sarea de baie sau în uleiurile de masaj.
 
Uleiul esențial de vetiver
Deși mirosul său pregnant, cu note pământii, poate să nu fie tocmai pe placul tuturor, uleiul esențial de vetiver produce efecte benefice vizibile. Acesta este utilizat adeseori în aromaterapie, pentru a oferi oamenilor o gândire clară și o stare de spirit relaxată. Pe lângă acestea, uleiul esențial de vetiver mai poate fi util în tratarea simptomelor cauzate de artrită, înțepături de insecte sau arsuri.
 
Uleiurile esențiale sunt ideale în tratarea stărilor de panică, stres sau anxietate. Încearcă să le introduci în rutina ta pentru a dobândi acea stare de liniște pe care o cauți.
 

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult