Prima pagină » Despre evil eye

Despre evil eye

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Despre evil eye

Despre evil eye

In multe culturi din intreaga lume, se crede ca privirea unei persoane poate fi plina de energie negativa sau de dorinta de a face rau. Aceasta credinta este exprimata printr-un termen numit „evil eye”. Originea sa se poate gasi in mitologia si in religiile antice ale Egiptului, Greciei si Romei. De asemenea, se crede ca aceasta idee a fost influentata de alte culturi, cum ar fi cea babiloniana, asiriana si persana. In cultura greaca, exista povestea Meduzei, o creatura a carui privire transforma oamenii in piatra. De asemenea, in traditia romana, se credea ca oamenii cu ochi verzi aveau puterea de a face rau prin privirea lor. In India, acest concept este cunoscut sub numele de „nazar”, care se refera la puterea privirii unei persoane de a face rau. In cultura turca, se crede ca persoanele care au ochi frumosi si atragatori trebuie sa poarte o amuleta speciala numita „nazar boncugu” pentru a se proteja impotriva privirilor rauvoitoare.

Simbolurile evil eye

Despre evil eye 1In multe culturi, evil eye este reprezentat printr-un simbol, cum ar fi o piatra, o bijuterie sau o picturasi putem vorbi despre simboluri de culoare albastru deschis sau turcoaz, deoarece se crede ca aceasta culoare are puterea de a respinge energia negativa. Un simbol comun al evil eye este un ochi deschis cu iris si pupila albe si cu o pupila neagra sau albastra iar in alte cazuri, simbolurile pot fi un simplu cerc, o forma de diamant sau o forma de stea cu opt colturi. Astfel de amulete se gasesc in multe obiecte, cum ar fi ceramica, bijuterii, textile sau mobilier. Aceste obiecte sunt folosite de cele mai multe ori ca si protectie impotriva privirilor rauvoitoare, putand fi purtate la incheietura mainii, la gat sau in buzunar.
–    “Nazar Boncugu” – este un simbol din cultura turca si este o bila rotunda sau ovala de sticla, de obicei albastra, cu o pupila albain centrul sau. Nazar Boncuğu este adesea purtat ca bijuterie sau agatat in case, masini sau pe imbracaminte pentru a proteja impotriva privirilor rauvoitoare.
–    “Mati” – este simbolul folosit in cultura elena, fiind de obicei o bijuterie sau o amuletain forma de ochi, de culoare albastra, alba sau neagra. Mati este adesea purtat in jurul gatului, incheieturii mainii sau la ureche, si poate fi gasit si pe alte obiecte, cum ar fi vase sau alte obiecte de arta.
–    “Ayn al hasud” – in cultura araba acest symbol evil eye este reprezentat sub forma unui ochi. Ayn al-hasūd poate fi gasit in bijuterii, amulete sau talismane, iar acestea pot fi purtate ca protectie impotriva privirilor rauvoitoare.
–    “Drishti” – cultura Indiana vede acest symbol ca fiind o privire cu energie negativa. Drishti poate fi indepartat prin intermediul unui ritual de purificare numit „pooja”, care implica utilizarea apei sfinte si a altor elemente religioase pentru a indeparta energia negative.

Protectia impotriva evil eye

Pentru a se proteja impotriva evil eye, oamenii folosesc diferite metode, cum ar fi purtarea unor amulete sau a unor obiecte cu simboluri de protectie, cum ar fi cristale sau plante cu puteri curative.
De asemenea, se crede ca evil eye poate fi eliminat prin diferite metode, cum ar fi arderea unor plante sau realizarea unor ritualuri specifice. In unele cazuri, se poate merge la un specialist care sa elimine energia negativa si sa ofere protectie impotriva acestuia ceea ce se practica in multe culturi si duce la realizarea unor ritualuri specifice de protectie impotriva privirilor rauvoitoare. De exemplu, in India, se poate face un „pooja” sau un ritual religios cu utilizarea unui „kalash” (un vas din lut cu apa sfintita) pentru a elimina energia negativa. Principalele metode de protectie insa sunt:
Despre evil eye 2    Utilizarea amuletelor sau talismanelor – multe culturi folosesc bijuterii sau obiecte decorative cu simboluri de protectie impotriva evil eye. Aceste obiecte pot fi purtate pe corp, afisate in case sau in alte locuri pentru a proteja impotriva energiilor negative.
–    Curatarea spirituala – implica utilizarea de elemente precum apa sfanta, ierburi sau rasini. Aceste practici sunt folosite pentru a elimina energiile negative si pentru a purifica spatiul sau obiectele cu ajutorul fumului produs in urma arderilor ierburilor sau prin stropire cu apa sfiintita.
–    Tehnici de meditatie si vizualizare – tehnicile de meditatie sau vizualizare pot ajuta pentru a proteja corpul si mintea de energiile negative. Aceste tehnici implica de obicei vizualizarea unei bariere de protectie in jurul corpului sau a unui scut energetic care blocheaza orice energii negative.
–    Rugaciuni sau incantatii – rugaciunile sau incantatiile pot fi folosite pentru a proteja impotriva energiilor negative. Aceste rugaciuni sau incantatii pot fi recitate de catre o persoana sau de catre un preot sau un saman in timpul unui ritual sau ceremonie dar pot fi folosite si impreuna cu tehnicile de meditatie sau in timpul purificarii cu fum sau apa sfiintita.
–    Evitarea discutiilor despre realizarile sau lucrurile bune – se crede ca persoanele care vorbesc prea mult despre lucrurile bune sau despre realizarile lor pot atrage priviri rauvoitoare. Din acest motiv, unele persoane evita sa discute despre aceste lucruri si se concentreaza pe a fi mai discrete.
–    Utilizarea plantelor sau cristalelor de protectie – unele plante si cristale sunt cunoscute pentru proprietatile lor de protectie impotriva energiilor negative. De exemplu, cristalele precum ametistul, turmalina neagra sau onixul sunt adesea utilizate pentru a proteja impotriva evil eye.
–    Consultarea unui specialist in spiritualitate – ca in multe alte domenii sic and vine de aceasta latura a spiritualitatii exista oameni specializati in curatarea si protejarea de energiile negative. Acesti specialisti pot oferi sfaturi si recomandari specifice pentru fiecare persoanain parte.
–    Oglinzi – Inmulte culturi, se crede ca evil eye poate fi transferat prin intermediul oglinzilor. Astfel, in unele traditii, se recomanda evitarea pozitionarii oglinzilor in fata patului sau in locuri unde oamenii petrec mult timp, precum bucataria sau camera de zi.
 
Conceptul de evil eye este prezent in multe culturi din intreaga lume. Aceasta credinta se bazeaza pe ideea ca privirea unei persoane poate fi plina de energie negativa sau de dorinta de a face rau. Simbolurile evil eye, cum ar fi bijuteriile sau picturile, sunt utilizate pentru a proteja impotriva acestui fenomen, iar unele persoane utilizeaza ritualuri specifice sau tehnici de meditatie pentru a se proteja impotriva privirilor rauvoitoare. Indiferent de metoda folosita sau combinatia de metode folosite, conceptul de evil eye ramane o parte importanta a culturii si a traditiilor din intreaga lume.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult