Prima pagină » Despre chiromatie, arta citirii in palma

Despre chiromatie, arta citirii in palma

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Despre chiromatie

Despre chiromatie

Chiromantia, sau citirea palmelor, este o arta veche de a interpreta caracteristicile personalitatii si destinul unei persoane prin examinarea linilor si formelor de pe maini. Este o practica veche care a fost folositain culturile din intreaga lume, din extremul orient pana la culturile mai apropiate de noi precum cea din Grecia sau Roma antica.Chiromantia este bazata pe ideea ca mainile noastre reflecta personalitatea noastra, inclinatiile si abilitatile noastre, precum si soarta noastra viitoare. Este o practica care a fost inconjurata de controverse si scepticism, dar a ramas populara de-a lungul secolelor.
Originea chiromantiei nu este cunoscuta cu exactitate, dar exista dovezi ca a fost practicatain India inca din antichitate. Se crede ca a fost adusain Europa in timpul invaziilor arabe din secolul al IX-lea si a devenit popularain perioada Renasterii.
 
Despre chiromatie 1In chiromantie, mana este impartitain trei parti: palma, degete si incheietura mainii. Pe aceste parti ale mainii sunt prezenti diferiti tipuri de linii, forme si alte caracteristici care sunt interpretate in functie de traditia si cultura din care provine chiromantul.Cele trei linii principale din chiromantie sunt linia vietii, linia capului si linia inimii. 
–    Linia vietii se gaseste pe marginea interioara a palmei in jurul bazei degetului mare. In general, se crede ca aceasta linie reflecta starea de sanatate a unei persoane si speranta de viata. O linie puternicasi adanca poate indica o viata lungasi sanatoasa, in timp ce o linie slaba sau intrerupta poate indica probleme de sanatate sau o viata mai scurta. 
–    Linia capului este situatain mijlocul palmei, de la marginea de sus a palmei si spre degetul mic. Se crede ca aceasta linie reflecta modul in care o persoana gandeste si proceseaza informatiile. O linie dreaptasi clara poate indica o persoana logicasi analitica, in timp ce o linie curba sau intrerupta poate indica o persoana creativasi intuitiva.. 
–    Linia inimii se gaseste in partea de sus a palmei, de la marginea de sus si spre degetul mic. Se crede ca aceasta linie reflecta emotiile si relatiile unei persoane. O linie dreaptasi clara poate indica o persoana echilibratasi pasionata de dragoste, in timp ce o linie intrerupta sau fragmentata poate indica probleme in relatiile interpersonale sau emotii neexprimate.


In plus fata de aceste linii principale, existasi alte caracteristici ale mainii care sunt examinate in chiromantie. Acestea includ forma degetelor, unghiul incheieturii mainii si prezenta unor semne sau pete pe mana.De exemplu, se spune ca persoanele cu degete lungi si subtiri sunt mai inteligenti si mai talentati, in timp ce persoanele cu degete scurte si groase sunt mai puternice si mai concentrate pe lucruri fizice. De asemenea, forma unghiului incheieturii mainii este interpretata diferit in functie de traditia chiromantului.Exista mai multe tehnici si metode de chiromantie, dar majoritatea incearca sa interpreteze caracteristicile mainii intr-unul dintre cele patru moduri de baza: forma, linia, textura si semnele.
Despre chiromatie 2–    Forma: Concentrarea pe forma mainii si degetelor incearca sa asocieze aceste caracteristici cu anumite trasaturi de personalitate. Exista patru forme de baza ale mainii in aceasta metoda de chiromantie: mana pamanteana, mana aeriana, mana focului si mana apei.
–    Linia: Aceasta metoda de chiromantie se concentreaza pe linile palmei si incearca sa interpreteze aceste caracteristici in functie de locul, lungimea si forma lor. 
–    Textura: Prin axarea pe textura pielii mainii seincearcaasocierea dintre aceste caracteristici cu anumite trasaturi de personalitate. Exista trei tipuri de texturi ale pielii: neteda, incrucisatasi granulata.
–    Semnele: Sunt persoane care se axeaza in tehnica lor de chiromantie pe semnele distincte care pot fi pe palme si incearca sa interpreteze aceste caracteristici in functie de locul, forma si dimensiunea lor. Aceste semne pot include:

  •     Stele: O stea pe palma poate indica un eveniment pozitiv sau un succes in viitor. Dimensiunea si claritatea stelei pot indica nivelul de succes sau importanta evenimentului.
  •     Triunghiul: Un triunghi pe palma poate indica o persoana cu o inteligenta superioara sau o persoana cu o talent artistic sau creativ. In functie de dimensiunea si forma triunghiului, se poate estima nivelul de creativitate sau inteligenta al cuiva.
  •     Cruci: O cruce pe palma poate indica o perioada dificila sau o incercare care va veni in viata cuiva. Cu toate acestea, in unele traditii de chiromantie, se crede ca o cruce poate fi un semn pozitiv si poate indica o perioada de invatare si de crestere personala.
  •     Semne de grasime: Semnele de grasime pe palme pot indica o personalitate puternicasi independenta sau o persoana cu un apetit crescut pentru lux si bunastare. Cu toate acestea, aceste semne pot indica si o predispozitie la obezitate sau alte probleme de sanatate legate de alimentatie.
  •     Semne de crestere: Semnele de crestere pot indica o persoana cu un nivel ridicat de energie si ambitie, care are capacitatea de a creste si de a evolua constant in viata. Cu toate acestea, aceste semne pot indica si o nevoie de dezvoltare personalasi de auto-imbunatatire.

Despre chiromatie 3 Chiromantia este adesea criticata de sceptici si oameni de stiinta care considera ca nu exista nicio bazastiintifica pentru aceasta practica. De asemenea, unii critici sustin cainterpretarile facute in chiromantie sunt subiective si ca diferiti chiromanti pot ajunge la concluzii diferite examinand aceeasi mana. De asemenea, multi sceptici afirma ca chiromantia se bazeaza pe rationamente vagi si ambigue, care pot fi interpretate intr-o multitudine de feluri.In ciuda acestor critici, chiromantia a ramas populara de-a lungul secolelor, iar multi oameni continua sa creadain puterea acestei practici. In unele culturi, chiromantia este inca practicatasi astazi, iar exista chiar si scoli care ofera cursuri de formare in aceasta arta.

De asemenea, existasi alte teorii care incearca sa explice puterea chiromantiei. De exemplu, unii sustin ca anumite caracteristici ale mainii, cum ar fi forma degetelor sau unghiul incheieturii mainii, sunt determinate genetic si pot fi asociate cu anumite trasaturi de personalitate si abilitati. Cu toate acestea, nu exista nicio dovada concreta care sa sustina aceasta teorie.

In concluzie, chiromantia este o practica veche de a interpreta caracteristicile personalitatii si destinul unei persoane prin examinarea mainilor. Chiar daca este inconjurata de controverse si scepticism, multi oameni continua sa creadain puterea acestei practici si sa o considere o modalitate de a obtine intelegerea de sine si a altora. Indiferent de opinia personala asupra chiromantiei, aceasta ramane o parte importanta a istoriei culturii si a traditiilor umane.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult