Prima pagină » Despre fazele lunii

Despre fazele lunii

de contact@kristale.ro
13 minutes Citeste

Despre fazele lunii

Despre fazele lunii

Luna a fascinat oamenii de-a lungul istoriei. Observandu-se din punct de vedere al unui observator de pe Pamant, Luna trece prin diferite faze in timpul ciclului sau lunar de aproximativ 29,5 zile. Aceste faze sunt rezultatul pozitiei relative a Lunii fata de Soare si Pamant. In acest articol, vom explora cele opt faze ale Lunii si ce determina aceste schimbari.

                Fazele Lunii

 Prima faza a Lunii este cunoscuta sub numele de Luna Noua. Aceasta apare atunci cand Luna este intre Soare si Pamant, ceea ce face ca fata luminata a Lunii sa nu fie vizibila de pe Pamant. O alta faza este cunoscuta sub numele de Luna Plina, care apare atunci cand Luna se afla opus fata de Soare, astfel incat fata intreaga a Lunii este vizibila de pe Pamant.
Celelalte sase faze ale Lunii sunt cunoscute sub numele de primul patrar, primul patrara, ultimul patrar, ultima patrara, primul si ultimul sfert. Acestea apar intre Luna Nouasi Luna Plina, iar pozitia relativa a Lunii fata de Soare si Pamant determina cum arata Luna in aceste faze.
Primul patrar apare dupa circa o saptamana de la Luna Nouasi indica faptul ca Luna a parcurs aproximativ o patrime din ciclul sau lunar. In aceasta faza, se poate observa aproximativ o jumatate din fata luminata a Lunii. Primul pătrară apare în jur de două săptămâni după Lună Nouă și indică faptul că Luna a parcurs jumătate din ciclul său lunar. În această fază, se poate observa aproximativ jumătate din fața întunecată a Lunii.
Ultimul patrar apare aproximativ trei saptamani dupa Luna Nouasi indica faptul ca Luna a parcurs trei sferturi din ciclul sau lunar. In aceasta faza, se poate observa aproximativ jumatate din fata luminata a Lunii. Ultima pătrară apare în jur de trei săptămâni și jumătate după Lună Nouă și indică faptul că Luna se află aproape la sfârșitul ciclului său lunar. În această fază, se poate observa aproximativ jumătate din fața întunecată a Lunii.
Primul sfert apare aproximativ o saptamana dupa Luna Nouasi indica faptul ca Luna a parcurs aproximativ o jumatate din ciclul sau lunar. In aceasta faza, se poate observa aproximativ o jumatate din fata luminata a Lunii, intr-un mod similar cu primul patrar.Ultimul sfert apare in jur de trei saptamani dupa Luna Nouasi indica faptul ca Luna se afla aproape la sfarsitul ciclului sau lunar, intr-un mod similar cu ultima patrara. In aceasta faza, se poate observa aproximativ jumatate din fata intunecata a Lunii.
 
                Cauzele fazei Lunii

Pozitia relativa a Lunii fata de Soare si Pamant este ceea ce determina fazele Lunii. In timpul Lunii Noi, Luna este intre Soare si Pamant, iar lumina Soarelui este blocata de catre Luna, astfel incat nu este vizibila de pe Pamant. In timpul Lunii Pline, Luna se afla opus fata de Soare, ceea ce face ca fata intreaga a Lunii sa fie vizibila de pe Pamant. In celelalte faze, pozitia relativa a Lunii fata de Soare si Pamant face ca doar o anumita parte a fatei Lunii sa fie vizibila.
Aceste schimbari de faza ale Lunii se datoreaza miscarii de revolutie si rotatie a Lunii. Luna orbiteazain jurul Pamantului, ceea ce face ca pozitia sa relativa fata de Soare si Pamant sa se schimbe in timpul ciclului sau lunar. In acelasi timp, Luna isi roteste in jurul axei sale, ceea ce face ca aceeasi parte a Lunii sa fie intotdeauna indreptata catre Pamant.

                Efecte ale fazei Lunii

despre fazele lunii 2Fazele Lunii au avut multe semnificatii si interpretari in cultura umana de-a lungul istoriei. In multe culturi, Luna Noua este asociata cu inceputurile si cu puterea de a incepe din nou, in timp ce Lunile Pline sunt asociate cu plinatatea si cu varful puterii.In plus, fazele Lunii pot influenta marile si fluxurile. Atunci cand Luna este in faza sa de Luna Plina sau de Ultimul sfert, forta de gravitatie a Lunii poate afecta nivelurile de apa din oceane si mari, ceea ce poate cauza maree inalte sau scazute. In timpul primului patrar si al ultimului patrar, efectul gravitatiei Lunii si al Soarelui se aduna, ceea ce poate cauza maree cu amplitudini maxime, numite maree de primavara.
Fazele Lunii pot influenta si agricultura si pescuitul. In multe culturi, se considera ca anumite faze ale Lunii sunt mai bune pentru plantare sau pentru pescuit, desi nu exista dovezi stiintifice care sa sustina aceste credinte.In ceea ce priveste astronomia si observatiile astronomic, fazele Lunii pot afecta vizibilitatea obiectelor ceresti. In timpul fazei de Luna Plina, lumina reflectata de pe suprafata Lunii poate face ca obiectele ceresti mai putin stralucitoare sau mai greu de observat. Pe de alta parte, in timpul fazei de Luna Noua sau de Primul patrar, lumina reflectata este mai putin intensa, ceea ce poate face ca obiectele ceresti sa fie mai usor de observat.
 
                Luna noua

Luna Noua este considerata de multe culturi si traditii spirituale ca fiind un moment al inceputurilor si al noi cresteri. Aceasta poate fi privita ca o perioada de resetare si de stabilire a intentiilor si obiectivelor pentru viitor. Iata cateva moduri in care Luna Noua poate influenta spiritualitatea:
–    Introspectie si reflectie: In timpul Lunii Noi, multi oameni aleg sa-si petreaca timpul reflectand asupra vietii lor si asupra modului in care isi pot indeplini mai bine scopurile si obiectivele lor. Aceasta introspectie poate fi de ajutor in gasirea unui sens mai profund si in conectarea cu sinele interior.
–    Ritualuri si practici spirituale: Multe traditii spirituale includ practici si ritualuri care sunt asociate cu Luna Noua. Acestea pot varia de la meditatie la rugaciune, yoga, vizualizare creativasi alte practici care ajuta la stabilirea intentiilor si a obiectivelor pentru ciclul lunar care urmeaza.
–    Manifestare si atragerea prosperitatii: Luna Noua este adesea asociata cu energii de inceput si de noi inceputuri, ceea ce face ca aceasta faza sa fie un moment ideal pentru manifestare si atragerea prosperitatii in viata cuiva. Prin stabilirea intentiilor clare si prin vizualizarea obiectivelor, o persoana poate atrage oportunitati si experiente pozitive in viata sa.
–    Curatenie si eliberare: Luna Noua este, de asemenea, un moment ideal pentru curatenie si eliberare. Aceasta poate fi un moment pentru a elibera energiile negative si pentru a face ordine in viata ta, astfel incat sa poti primi noi experiente si oportunitati in viitor.
In general, Luna Noua poate influenta spiritualitatea prin faptul ca ofera un moment de resetare si de regandire a intentiilor si obiectivelor personale. Aceasta faza a Lunii poate fi privita ca un moment de noi inceputuri si de posibilitati, care poate ajuta la conectarea cu sinele interior si la cresterea personalasi spiritual.

                Luna plina

La fel ca si Luna noua sau poate chiar mai mult decat aceasta, Luna Plina vine cu o energie puternica iar rolul sau si influenta sa a fost mult mai marcanta in culturile din intreaga lume. Cu siguranta foarte multi stiu de povesti cu varcolaci sau cu alte fapturi fantastice care iasa la iveala cand cerul noptii este dominat de luna plina:
–    Intelegerea si eliberarea emotiilor: Luna Plina este adesea asociata cu emotii intense si puternice, care pot fi eliberate prin practici spirituale precum meditatia, yoga, terapia prin arta sau alte tehnici de eliberare emotionala. Aceasta poate fi o perioada de introspectie si de a face fata emotiilor puternice.
–    Cresterea intuitiei si a conexiunii spirituale: Luna Plina poate fi, de asemenea, asociata cu o crestere a intuitiei si a conexiunii spirituale. Aceasta faza a Lunii poate oferi o oportunitate pentru a lua decizii intelepte si pentru a se conecta mai profund cu sinele interior si cu lumea inconjuratoare.
–    Reincarcarea energiei: Luna Plina este adesea asociata cu energii puternice si pozitive, care pot ajuta la reincarcarea energiei spirituale si la imbunatatirea starii de spirit. Aceasta poate fi un moment pentru a practica ritualuri si practici spirituale care pot ajuta la reinnoirea energiei si a resurselor personale.
–    Atrage prosperitatea si indeplinirea dorintelor: Luna Plina este adesea privita ca un moment favorabil pentru a atrage prosperitatea si indeplinirea dorintelor. Aceasta poate fi un moment pentru a medita si a vizualiza intentiile personale, precum si pentru a lua masuri practice pentru a ajunge la obiectivele personale.
In general, Luna Plina poate fi un moment pentru a se conecta cu sinele interior, a elibera emotii, a atrage prosperitatea si a imbunatati starea de spirit. Prin practicarea ritualurilor si a practicilor spirituale care se potrivesc cu energia lunara, o persoana poate beneficia de influenta puternicasi pozitiva a Lunii Pline.
 
                Fazele lunii si cristalele

despre fazele lunii 1Fazele lunii pot influenta modul in care cristalele sunt percepute si folosite in practicile spirituale si de vindecare.
–    Luna Noua: Aceasta faza a Lunii fiind asociata cu noi inceputuri si prosperitate poate fi un moment pentru a lucra cu cristale care stimuleaza intentiile noi si clarificarea gandurilor, cum ar fi cuartul transparent sau ametistul. De asemenea, cristalele cu energie masculina, cum ar fi piatra soarelui sau jaspul rosu, pot fi utile in aceasta perioada.
–    Luna in crestere: Aceasta faza a Lunii este asociata cu cresterea si expansiunea. Aceasta poate fi un moment pentru a lucra cu cristale care sustin dezvoltarea personala, cum ar fi citrinul, aventurinul sau calcedonia. Spre deosebire de luna noua, in aceasta perioada ar putea fi de mare ajutor si cristale cu energie feminine precum lunatia sau opalul.
–    Luna Plina: Faza a Lunii asociata cu puterea, intensitatea si transformarea, luna plina poate fi un moment pentru a lucra cu cristale care sustin eliberarea emotionala, cum ar fi obsidianul negru, ametistul sau turmalina neagra. In aceasta perioada aveti posibilitatea de a folosi si alte cristale care au o energie puternica si care pot fi cuartul fumuriu sau labradoritul.
–    Luna in descrestere: este asociata cu declinul si eliberarea si poate fi un moment pentru a lucra cu cristale care sustin eliberarea vechilor obiceiuri si blocaje, cum ar fi jaspul dalmatian sau citrinul. Suplimentar pe langa cristalele mentionate deja mai puteti s ava ajutati si de altele, cum ar fi selenitul sau celestinasi care au o energie preponderant feminina.

In general, cristalele pot fi folosite in mod eficient in practicile spirituale si de vindecare in fiecare faza a Lunii. Prin selectarea cristalelor care se potrivesc cu energia lunarasi practicarea tehnicilor potrivite, cum ar fi meditatia sau purtarea cristalelor la piept, o persoana poate beneficia de influenta pozitiva a cristalelor si a fazei Lunii.
 
                Fazele lunii si Feng Shui

despre fazele lunii 3Feng shui este un sistem de organizare a spatiului care are originea in cultura chinezasi care se concentreaza pe crearea unui mediu echilibrat si armonios. Acest sistem poate fi influentat si de fazele Lunii, deoarece Luna are o puternica influenta asupra energiilor si fluxurilor din natura.
–    Luna Noua: Asocierea acestei faze a lunii cu inceputurile si prospetimea energetica face ca in feng shui, sa fie un moment excelent pentru a curata si declutera spatiul si pentru a face planuri pentru proiecte noi si pentru imbunatatirea casei.
–    Luna in crestere: cresterea si expansiunea sunt caracteristice acestei faze ale lunii iar in feng shui, acesta este un moment excelent pentru a incepe proiecte si pentru a adauga noi obiecte sau elemente in casa, cum ar fi plante sau arta.
–    Luna Plina: Puterea si intensitatea aduse de luna plina in feng shui, pot fi momentul excelent pentru a se concentra pe armonizarea si echilibrarea energiilor din casa, prin meditatie, yoga sau alte practici similare.
–    Luna in descrestere: Eliberarea si declinul ale lunii in descrestere se materializeaza in feng shui, prin posibilitatea de a face curatenie in casasi pentru a elibera spatiul de obiecte si energii negative. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a face schimbari majore in casa, cum ar fi reorganizarea mobilierului sau schimbarea culorii peretilor.
In general, feng shui-ul poate fi imbunatatit prin constientizarea fazelor Lunii si prin ajustarea practicilor si strategiilor de feng shui in consecinta. Prin urmarirea fazei Lunii si prin aplicarea principiilor feng shui, o persoana poate crea un spatiu armonios si echilibrat, care sa sustina cresterea si evolutia personala.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult