Prima pagină » Descopera principalele beneficii ale fumigatiilor cu salvie

Descopera principalele beneficii ale fumigatiilor cu salvie

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Descoperă principalele beneficii ale fumigațiilor cu salvie

Descoperă principalele beneficii ale fumigațiilor cu salvie

În ultimii ani tot mai multă lume apelează la diferite metode străvechi pentru vindecare, pentru relaxare sau pentru a contribui la realizarea unei atmosfere plăcute în interiorul locuinței. Printre aceste metode regăsim și fumigațiile cu salvie. Fumigațiile cu salvie au fost folosite încă din urmă cu multe veacuri, fiind printre cele mai vechi practici pentru vindecarea spirituală și vindecarea psihologică.

Salvia – o plantă folosită din urmă cu multe veacuri
Salvia era folosită inclusiv în vremea romanilor pentru foarte multe scopuri, fiind considerată o plantă „salvatoare” pentru aproape orice boală și afecțiune, indiferent dacă aceasta era de ordin fizic, emoțional, spiritual sau mental. Se spune că romanii foloseau salvia inclusiv pentru a vindeca suferința cauzată de iubire. Cu alte cuvinte, romanii considerau că proprietățile medicinale ale acestei plante aromatice erau aproape nelimitate.

Descoperă principalele beneficii ale fumigațiilor cu salvie1În Antichitate salvia era folosită frecvent pentru a trata diferite probleme digestive sau a durerilor de stomac. Însă dincolo de aceste utilizări interne ale salviei, aceasta este o opțiune foarte bună pentru fumigații, adică arderea salviei. Această practică are origini străvechi și aduce numeroase beneficii. De cele mai multe ori pentru fumigații este folosită salvia albă (Salvia Apiana). Aceasta era varianta de salvie pe care amerindienii o foloseau în tratarea problemelor de sănătate comune.

Cum este folosită salvia pentru fumigații?
Pentru arderea salviei sau pentru fumigația cu salvie sunt folosite frunzele plantei. Aceste frunze sunt adunate într-un mănunchi și ulterior sunt legate cu sfoară. Acest mănunchi de frunze de salvie este așezat într-un vas ceramic rezistent. Ulterior se aprinde cu ajutorul unei lumânări sau cu ajutorul unui chibrit.

În timp ce frunzele de salvie ard, este recomandată deschiderea geamurilor și a ușilor, iar salvia care arde trebuie dusă în fiecare cameră din locuință. Odată ce arderea salviei s-a terminat, este nevoie de stingerea acesteia. În acest sens se poate folosi nisip sau pământ. Procesul de ardere a salviei poate fi folosit zilnic sau periodic pentru purificarea diferitelor spații. Având în vedere riscul de a produce incendii, mănunchiul de frunze de salvie nu trebuie lăsat aprins și nesupravegheat în locuință.

Care sunt beneficiile fumigațiilor de salvie
Există mai multe beneficii pentru care oamenii folosesc încă din urmă cu veacuri arderea salviei. În continuare sunt amintite principalele beneficii pe care le aduce arderea salviei.

Efectul purificator asupra aerului
Primul beneficiu care merită a fi amintit este efectul purificator asupra aerului din spațiul unde se realizează arderea frunzelor de salvie. Se consideră faptul că arderea salviei albe conduce la emanarea de ioni negativi. Este cunoscut faptul că ionii negativi au efecte binefăcătoare asupra organismului uman. Datorită faptului că frunzele de salvie sunt încărcate cu proprietăți antimicrobiene, arderea acestor frunze într-un spațiu interior poate să ajute la protejarea împotriva bacteriilor, a virusurilor și a ciupercilor. Prin urmare, dacă vrei să purifici aerul în locuință, în spațiul unde îți desfășori activitatea sau într-un spațiu unde simți că este nevoie de generarea unor ioni negativi, arderea frunzelor de salvie poate fi o alegere inspirată.

Contribuie la neutralizarea alergenilor
Un al doilea beneficiu al fumigației cu salvie se referă la neutralizarea alergenilor. Există numeroase studii care au dovedit faptul că ionii pozitivi pot afecta sănătatea oamenilor și pot contribui la producerea de alergeni precum praf, mucegai, păr de animale sau chiar poluare. Arderea frunzelor de salvie poate combate prezența ionilor pozitivi datorită faptului că generează ioni negativi care vor contrabalansa ionii pozitivi, ajutând astfel la neutralizarea alergenilor.

Descoperă principalele beneficii ale fumigațiilor cu salvie2Ajută la eliminarea energiilor negative
Din perspectivă spirituală fumigațiile cu salvie albă au un rol foarte important pentru eliminarea energiilor negative din interiorul casei, dar și pentru protejarea de energiile negative transmise de alte persoane cu care intrăm în contact. Se spune că de multe ori energia negativă este cea care generează diferite boli și afecțiuni. Din acest motiv, fumigațiile cu salvie pot fi folosite și pentru a depăși perioade grele precum perioadele în care putem fi afectați de diferite boli. Nu în ultimul rând, arderea frunzelor de salvie poate contribui și la eliberarea de traume sau de experiențe negative care au avut loc cu mult timp în urmă.

Contribuie la depășirea perioadelor de depresie
Se spune că arderea salviei are efecte benefice și asupra stării psihice. Din acest motiv se consideră că arderea frecventă a salviei poate aduce claritate la nivel mental, pace interioară, stimularea concentrării, îmbunătățirea imaginației și stimularea creativității. Datorită efectului calmant pe care salvia îl are asupra sistemului nervos, arderea salviei poate fi foarte benefică inclusiv pentru a depăși perioadele de depresie sau perioadele de oboseală extremă. Inclusiv persoanele care suferă de perioade de anxietate pot să folosească fumigațiile cu salvie.

Combate stresul
Într-o societate aflată aproape constant sub presiune și într-o stare de stres, orice soluție venită să ajute la combaterea stresului poate fi foarte utilă. Salvia folosită pentru fumigații poate ajuta la diminuarea stresului. Anumiți compuși chimici eliberați de arderea salviei activează diferiți receptori de la nivelul creierului, receptori care sunt responsabili pentru a induce starea de bine, pentru atenuarea durerii și chiar pentru reducerea stresului.

Îmbunătățește somnul
Tot în rândul beneficiilor oferite de fumigațiile cu salvie putem aminti și îmbunătățirea somnului. Se pare că există studii și cercetări care au demonstrat faptul că fumul de salvie ar conține anumiți compuși care pot acționa în mod benefic pentru persoanele afectate de insomnie. În consecință, dacă ai probleme cu somnul poți arde salvie în dormitor înainte de culcare.

Remarci finale
Faptul că salvia este folosită în foarte multe moduri nu este un secret pentru nimeni. De la ceaiuri și condimente pentru pregătirea diferitelor feluri de mâncare, salvia este folosită frecvent de foarte multă lume. Dacă până acum nu ai apelat la salvie pentru arderea în locuință, cu siguranță că beneficiile de mai sus te-au convins că merită să apelezi la fumigațiile cu salvie. În oferta magazinului StoneMania vei putea găsi astfel de mănunchiuri de salvie pentru fumigație. Tot ceea ce trebuie să faci este să comanzi salvie pentru fumigație și să te bucuri de beneficiile oferite.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult