Prima pagină » Beneficiile lampilor din sare de Himalaya pentru sanatate

Beneficiile lampilor din sare de Himalaya pentru sanatate

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Beneficiile lămpilor din sare de Himalaya pentru sănătate

Beneficiile lămpilor din sare de Himalaya pentru sănătate

Mediul și spațiul în care trăim zi de zi ne influențează starea de sănătate și starea de spirit. Din acest motiv este foarte important să acordăm atenție numeroaselor opțiuni prin care putem să aducem în locuința noastră sau în spațiul de lucru o atmosferă relaxantă și să contribuim la obținerea unui mediu care să susțină sănătatea.

Printre produsele la care putem apela în acest sens se regăsesc și lămpile de sare de Himalaya. Acestea au numeroase beneficii pentru sănătate și tocmai din acest motiv sunt recomandate în a fi folosite în locuința noastră sau în diferitele spații unde ne desfășurăm activitatea.

Importanța ionilor negativi
Timpul petrecut în zonele cu cascade, pe malul mării sau în mijlocul naturii este un timp revigorant și care ne încarcă cu energie. Acest lucru se datorează ionilor negativi care se creează în aceste locuri din natură. În fiecare moment suntem înconjurați de atomi sau molecule sub forma ionilor negativi și pozitivi, aceștia fiind încărcați electric.

Beneficiile lămpilor din sare de Himalaya pentru sănătate1Dacă ionii pozitivi sunt generați de către echipamentele electronice și contribuie la crearea așa-numitului „smog electronic”, ionii negativi sunt produși de către natură pentru a combate poluarea. Toți ionii pozitivi care ne înconjoară ne afectează starea de spirit. Conform studiilor științifice, creierul uman este supus la frecvențe cu peste 20 de ori mai mari comparativ cu frecvența normală la care funcționează acesta. Din acest motiv pot să apară stări de iritare, alergii, probleme precum insomnia sau alte astfel de probleme de stare de spirit. Cu alte cuvinte, ionii pozitivi sunt de fapt…negativi pentru sănătatea umană și din acest motiv trebuie neutralizați.

Natura întotdeauna vine să contrabalanseze și aduce ionii negativi pentru a echilibra cantitatea ionilor pozitivi. Ionii negativi au capacitatea de a atrage particulele dăunătoare care sunt încărcate cu electricitate pozitivă și le neutralizează pentru a asigura faptul că nu mai au caracteristici nocive. Prezența ionilor negativi în aerul pe care îl respirăm este esențială pentru a avea parte de sănătate pe toate planurile. Ionii negativi sunt extrem de importanți pentru a stimula fluxul de oxigen la nivelul creierului, pentru creșterea activității mentale și pentru îmbunătățirea energiei fizice.

Să facem cunoștință cu lămpile din sare de Himalaya
O lampă de sare este de fapt un bloc de sare pură de Himalaya. O astfel de lampă este confecționată din sarea provenită din oceanele care existau acum milioane de ani pe Terra și are rolul de a acționa pentru ionizarea aerului. Modelate pentru a avea aspectul unor obiecte decorative, lămpile din sare de Himalaya au în interiorul lor un bec. Aceste lămpi aduc o valoare foarte mare pentru sănătate prin emiterea ionilor negativi.

Principiul de funcționare al acestor lămpi este unul simplu. Becul din interiorul fiecărei lămpi acționează prin încălzirea cristalelor de sare. Rezultatul constă în intensificarea efectului de ionizare datorită faptului că sarea are proprietatea de a atrage apa din mediul înconjurător. Pornind de la faptul că lampa va avea o căldură moderată, apa care este atrasă de sare se va evapora într-un ritm accelerat. În urma acestui proces rezultă crearea de ioni negativi benefici pentru sănătatea organismului. Ionii negativi rezultați prin folosirea lămpilor din sare de Himalaya se vor lega de ceilalți ioni negativi prezenți în spațiul respectiv și vor contribui la neutralizarea ionilor pozitivi sau a smogului electronic.

Dincolo de acest rol de generare a ionilor negativi, lampa reprezintă inclusiv o sursă de lumină foarte plăcută și calmantă, care ajută la relaxare. Prin urmare poate fi folosită și ca o sursă de lumină pentru diferite spații interioare.

Principalele avantaje pentru sănătate al lămpilor din sare de Himalaya
Conform studiilor care au analizat efectele folosirii lămpilor din sare de Himalaya, aceste lămpi pot aduce îmbunătățiri pe mai multe planuri, atât la nivel fizic, cât și la nivel mental. Utilizarea unei astfel de lămpi poate avea beneficii pentru persoanele care întâmpină probleme respiratorii. Indiferent dacă vorbim despre persoanele care au răceli sezoniere sau dacă discutăm despre persoanele care suferă de astm sau de bronșită, utilizarea regulată a lămpilor din sare de Himalaya poate să îmbunătățească disconfortul resimțit de astfel de persoane.

Un al doilea avantaj al acestor lămpi îl reprezintă îmbunătățirea stării pentru persoanele care suferă de alergii. Faptul că ionii negativi dintr-un anumit spațiu sunt produși constant înseamnă neutralizarea ionilor pozitivi și astfel efectele negative ale alergiilor vor fi mai ușor de combătut și vor fi mai dificil de resimțit. Tot în rândul beneficiilor pentru sănătate putem aminti combaterea sau diminuarea afecțiunilor la nivelul pielii, reducerea disconfortului în cazul reumatismului sau îmbunătățirea în cazul afecțiunilor sistemului circulator.

Beneficiile lămpilor din sare de Himalaya pentru sănătate2Folosirea unei lămpi din sare de Himalaya contribuie de asemenea în combaterea sau diminuarea afecțiunilor mentale și a acelora asociate cu stresul, inclusiv în caz de insomnie. Ionii negativi pot ajuta la combaterea sau la prevenirea durerilor de cap și a migrenelor.

La toate aceste beneficii datorate ionilor negativi care sunt eliberați în timpul folosirii lămpilor din sare de Himalaya putem adăuga și anumite beneficii ca urmare a culorilor calmante în nuanțe de portocaliu și roz pe care le au aceste lămpi. Astfel, culorile calde și lumina blândă emanate de lampa din sare de Himalaya poate ajuta la tratarea anumitor tulburări de somn sau a unor tulburări nevrotice. Folosirea regulată a unei astfel de lămpi poate contribui la ameliorarea diferitelor afecțiuni sau la menținerea unei stări benefice pentru sănătate.

Nu în ultimul rând putem puncta în cadrul avantajelor acestor lămpi inclusiv obținerea unui aer mai pur în spațiile unde locuiesc zi de zi, obținerea unui sentiment de relaxare sau facilitarea ritualurilor de meditație.

Cum se folosesc lămpile din sare de Himalaya?
Este foarte important ca odată ce te-ai decis să folosești o lampă realizată din sare de Himalaya să nu te aștepți la rezultate spectaculoase imediat cum ai început să folosești o astfel de lampă. Pentru a observa și pentru a simți rezultate, este nevoie ca lampa să fie amplasată în acele locuri unde petreci mult timp și unde desfășori diferite activități. Lampa este eficientă doar pe o rază de acțiune limitată, iar din acest motiv trebuie ca lampa să fie poziționată în acele zone din locuință unde întreaga familie petrece timp îndelungat. În aceeași măsură se poate amplasa lampa în acele locuri unde există numeroase echipamente electronice.

Poți alege să ai o lampă din sare de Himalaya în fiecare încăpere a locuinței, acest lucru oferind o eficiență maximă în utilizarea lor. Pentru a folosi lampa trebuie doar să aprinzi becul din interiorul acesteia și să o lași să funcționeze un anumit interval de timp. Folosirea lămpilor din sare de Himalaya nu trebuie să înlocuiască aerisirea zilnică a spațiilor unde petreci timp.

Este foarte important de avut în vedere că există variante ieftine sau chiar false ale unor astfel de lămpi pentru care nu se folosește de fapt sare de Himalaya. Din acest motiv este recomandat să te asiguri de sursa de provenință a lămpilor pe care vrei să le achiziționezi. O lampă adevărată din sare de Himalaya trebuie confecționată din sare pură pentru a avea beneficiile anterior amintite pentru sănătatea noastră.

Dacă vrei să beneficiezi de toate avantajele unor lămpi autentice din sare de Himalaya, poți găsi diferite modele de astfel de lămpi sau veioze în oferta magazinului StoneMania. Pentru oricare dintre produsele cumpărate din magazinul nostru, vei beneficia de certificat de autenticitate sau de garanție. Alege să profiți de beneficiile sării de Himalaya și comandă astfel de lămpi din oferta StoneMania.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult