Prima pagină » Ce este Jericho sau Floarea reinvierii (Trandafirul desertului)?

Ce este Jericho sau Floarea reinvierii (Trandafirul desertului)?

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Ce este Jericho sau Floarea reînvierii (Trandafirul deșertului)

Ce este Jericho sau Floarea reînvierii (Trandafirul deșertului)?

Trandafirul  Deșertului sau Jericho (Trandafirul Ierihonului) este o plantă străveche cunoscută pentru abilitățile sale de a „reînvia” după ce ajunge într-un moment în care pare uscată sau chiar moartă. Este o plantă folosită frecvent în Orientul Mijlociu, în anumite părți ale Europei, dar și în alte părți ale lumii ca metodă în medicina tradițională pentru a ajuta la vindecarea diferitelor probleme de sănătate. Printre acestea putem aminti crampe menstruale, naștere, dureri provocate de artrită, afecțiuni respiratorii sau afecțiuni metabolice precum diabetul sau bronșita.

Dincolo de utilizarea acestei plante pentru diferite afecțiuni ale organismului, Trandafirul Deșertului sau Floarea Reînvierii, cum mai este numită, este folosit inclusiv pentru diferite practici spirituale sau religioase. Uneori se folosește prin amplasarea în apă și obținerea apei sfințite pentru a proteja de boală sau de energiile negative. Cu toate că există numeroase beneficii atribuite acestei plante, există și multe critici care afirmă că există foarte puține studii și cercetări care să confirme aceste atribute.

În continuarea acestui articol vei putea găsi mai multe informații despre Trandafirul Deșertului sau Jericho, incluzând aici care sunt beneficiile acestei plante și care sunt o parte dintre informațiile de natură științifică în legătură cu această plantă.

Să facem cunoștință cu Jericho sau Trandafirul Deșertului
Trandafirul Deșertului mai are și alte denumiri precum Jericho, Trandafirul Ierihonului, Floarea Reînvierii sau chiar Mâna Mariei sau Mâna Fatimei. Această plantă este Anastatica hierochuntica și este o plantă de dimensiuni mici care crește aproximativ 30 de centimetri în înălțime. În anumite circumstanțe multă lume o confundă cu o plantă similară care se numește de asemenea Trandafirul Deșertului, și anume cu Selaginella lepidophylla, plantă care este nativă din Deșertul Chihuahuan din S.U.A. și Mexic.

Ce este Jericho sau Floarea reînvierii (Trandafirul deșertului)1Jericho este o plantă foarte rezistentă care poate face față unor condiții extrem de dure din perspectiva climatului. Dacă umiditatea este foarte scăzută, planta se strânge invers față de direcția de creștere și astfel hibernează, pentru a-și proteja florile din interior, până la momentul la care primește apă sau suficientă umiditate. Datorită acestui proces de hibernare al Trandafirului Deșertului, această plantă și-a câștigat renumele de „planta învierii” sau „Floarea învierii”. Este o plantă care simbolizează transformarea, renașterea, înnoirea și prosperitatea în multe credințe. Între acestea putem aminti creștinismul, Santeria sau chiar Voodoo.

Oamenii folosesc această plantă de multe veacuri în practici și ritualuri strâns legate de medicina tradițională pentru a ajuta la vindecarea diferitelor afecțiuni. Printre acestea regăsim diabetul, astmul, răcelile, crampele menstruale sau durerile articulare. În acest sens oamenii folosesc Trandafirul Deșertului pentru a pregăti ceaiuri folosind semințele plantei, frunze uscate sau chiar flori. O altă metodă de folosire a acestei plante este prin preparea de apă sfântă prin înmuierea plantei în apă.

Beneficiile aduse de Jericho sau Trandafirul Deșertului
Datorită faptului că Trandafirul Deșertului conține compuși care sunt capabili să combată diferite boli, compuși cunoscuți sub numele de flavonoide, această plantă are o serie de beneficii. Există studii care au indicat faptul că prin intermediul compușilor regăsiți în această floare se poate reduce inflamația, presiunea sanguină sau nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, anumite dovezi care să indice faptul că folosirea plantei de Jericho există.

Tot în rândul beneficiilor care sunt evidențiate în cazul plantei de Jericho regăsim și cele referitoare la proprietățile anti-îmbătrânire. Cantitatea de antioxidanți din această plantă face ca proprietățile anti-îmbătrânire să fie amintite drept beneficii, chiar dacă nu există foarte multe studii care să susțină faptul că tratamentele de piele care conțin compuși din această plantă chiar sunt eficiente.

În rândul tradițiilor străvechi care foloseau această plantă se regăsește și beneficiul adus în cazul nașterilor. Acest lucru vine ca urmare a faptului că planta de Jericho ajută la direcționarea sângelui înspre uter, acest lucru favorizând atât sănătatea fătului, cât și o naștere mai ușoara. Există chiar și studii pe anumite grupuri de femei care au folosit Trandafirul Deșertului în timpul sarcinii, iar peste 2/3 dintre femeile implicate în studiu au afirmat faptul că folosirea acestei plante a facilitat nașterea.

Ce este Jericho sau Floarea reînvierii (Trandafirul deșertului)2Chiar dacă acest studiu are anumite limite prin faptul că nu se poate spune 100% dacă compușii din această plantă au ajutat în timpul nașterii, trebuie spus că încă din vechime această plantă era folosită de popoarele străvechi din zonele unde Jericho crește. Având în vedere că folosirea diferitelor substanțe sau plante pe timpul sarcinii poate avea și efecte adverse, este recomandat să se acorde atenție folosirii Trandafirului Deșertului de către femeile însărcinate.

Dincolo de aceste beneficii, Jericho are și alte utilizări precum decorarea anumitor spații sau înlăturarea energiilor negative sau vechi. Datorită faptului că mai este numită „Floare reînvierii”, această plantă se spune că are energii benefice pentru a începe noi drumuri, pentru a renaște din perioade dificile și pentru a atrage norocul de partea ta. Se spune că este o floare care poate atrage inclusiv prosperitatea.

Cum se folosește Trandafirul Deșertului?
Cea mai întâlnită utilizare în cazul plantei Jericho este aceea drept plantă decorativă. În același timp se folosește frecvent și pentru multe practici și ceremonii spirituale. Datorită proprietății sale de a „învia”, există credința conform căreia folosirea acestei plante poate ajuta să „reînvie” acele zone din viață unde este necesar o astfel de „înviere”. De asemenea, se crede că energia florii poate să protejeze de energiile negative sau de situațiile nedorite.

O altă modalitate de folosire a Trandafirului Deșertului este aceea prin care se adaugă diferite obiecte în vasul cu această floare în scopul de a atrage anumite energii. Printre aceste obiecte putem aminti monede, pietre prețioase, aur sau alte obiecte care au o anumită însemnătate pentru respectivele persoane.

Tot printre utilizările des întâlnite ale acestei plante se regăsește și preparea apei din floarea Trandafirului Deșertului, considerându-se că această apă este foarte puternică din punct de vedere spiritual. Practic oamenii consideră că apa este sfântă dacă a stat peste floarea de Jericho. Această apă este utilizată în sfințirea caselor, curățirea caselor sau pentru a atrage prosperitate. De asemenea, apa este folosită pentru diferite ritualuri de manifestare.

Remarci finale
Indiferent de modul în care dorești să folosești Trandafirul Ierihonului, poți găsi astfel de plantă uscată în oferta magazinului StoneMania. Poate fi găsită în diferite dimensiuni și tot ceea ce trebuie să faci pentru a te bucura de această plantă folosită din vremuri străvechi în diferite scopuri, este să plasezi o comandă în magazinul nostru online.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult