Prima pagină » Descarcarea energetica in natura

Descarcarea energetica in natura

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Descarcarea energetica in natura

Descarcarea energetica in natura

 Stilul de viata din prezent poate avea numeroase efecte asupra organismului uman si este demonstrat faptul ca stresul poate fi sursa a numeroase afectiuni de la diabet la boli ale sistemului circulator sau la afectiuni ale sistemului nervos. La toate acestea se mai poate adauga si stilul alimntar care poate fi defectuos, sau poate faptul ca majoritatea persoanelor sunt statice cand vine vorba despre sport sau miscare. Cu toate acestea se pot gasii solutii foarte simple pentru ceea ce inseamna recapatarea vitalitatii si energiei organismului si asta fara a fugi la prima farmacie cum se incearca prin numeroase reclame.

Metode de imbunatatire a cum va simtiti sau de aducere a echilibrului in viata voastra pot sa cuprinda cateva elemente simple si nu este este nevoie nici de consum mare de resurse. O sursa de informatii despre aceste metode poate fi cultura orientala de unde avem numeroase sfaturi despre modalitati folosite in cursul a sute de ani pentru ca oamenii sa nu se simta epuizati sau pentru a diminua efectele negative ale mediului din jurul lor. Printre teoriile orientale avem cele care implica folosirea cristalelor, avem aromaterapia dar  puteti sa va ajutati si de descarcarea energetica in natura.

Descarcarea energetica in natura 1Conexiunea pe care o avem cu universul poate fi privita in numeroase feluri insa cu totii ne tragem energia intr-un fel sau altul din pamant fie ca suntem vegetariani sau nu hrana pe care o folosim vine de la natura. Aceasta legatura cu natura din jurul nostru ne poate aduce mai mult decat hrana iar teoria descarcarii energetice sau ”groundingul” vine sa puna in evidenta toate aceste lucruri. Semnificatia efectiva este de asigurare a unui flux de energie dinspre degetele de la picioare spre creier si invers dar in acelasi timp si pe orizontala. Benefiile pe care aceasta tehnica le ofera pot incepe cu constientizarea propriei persoane si a stimei de sine insa nu este vorba despre tendinte narcisiste ci pur si simplu despre cunoasterea limitarilor si a valorii fiecarei persoane. Realizarea unui conexiuni energetice intre loburile creierului prin acest flux energetic aduce si o imbunatatire a modului in care este privita realitatea spre o directie pozitiva de analiza a lucrurilor.

Dobandirea unei functionari echilibrate a sistemului circulator poate fi un alt beneficiu al acestei tehnici prin reducerea tensiunii, atingerea unui ritm de functionare stabila a inimii iar prin acestea so poate observa si o mai buna oxigenare a sangelui. Au fost realizate unele studii si in ceea ce priveste capacitatea musculara si refacerea acestora dupa un efort prelungit observandu-se eliminarea durerii de la nivelul acestora si o refacere mai rapida.

Pentru atingerea acestor efecte exista mai multe moduri prin care puteti sa va asigurati de o descarcare energetica eficienta si cum mai toate implica desfasurarea unor activitati in aer liber trebuie sa fiti deschisi spre asa ceva. O prima metoda poate fi cea in care sa va pregatiti pentru o sedinta de plimbare in picioarele goale prin iarba inca acoperita de roua diminetii in timp de vara, despre plimbarea pe plaja sau poate prin gradina voastra dupa ploaie cand terenul poate fi noroios. Prin aceste metode nu doar ca veti putea elimina energiile negative din corpul vostru dar in acelasi timp veti putea sa va reincarcati cu energia pamantului pentru a va pregati pentru o perioada urmatoare mai solicitanta.

Descarcarea energetica in natura 2Cu totii avem momente in care pur si simplu vrem sa ne conectam cu natura si asta fie ca este vorba despre a face un picnic, un gratar sau poate de a ne intinde undeva pe iarba si sa stam asa cateva momente. Contactul dintre piele si iarba sau sol ajuta la la o si mai buna circulatie a energiei si la un transfer mai rapid insa trebuie sa fiti atenti ca locurile in care stati intinsi fie ca este iarba, pamant sau nisip sa nu va cauzeze anumite neplaceri sau iritatii ale pielii, mai ales daca va stiti ca aveti anumite sensibilitati sau alergii.

Innotul poate fi o alta modalitate prin care descarcarea energetica sa aiba loc insa poate fi vazuta ca si o activitate cu multiple beneficii aducand si posibilitatea de dezvoltare a masei musculare sau de refacere a acesteia dupa efort. Cei care nu stiu inca sa innoate pot sa se foloseasca de o conexiune intre ei si planeta pamant prin asezarea in apa cu adancime foarte mica a unui lac sau a unui rau dar care nu are curenti foarte puternici insa trebuie sa fie o apa curata si limpede.

Pentru persoanele care nu au timp acum sa plece intr-o aventura sau carora stilul de viata foarte aglomerat si agitat nu le permite sa stea foarte mult in natura exista modalitati de descarcare adresate interiorului. Exista posibilitatea de utilizare a unor saltele, a unor saculeti sau plasturi care sunt realizate in special pentru astfel de utilizari dar puteti sa aveti si paturi si sosete a caror fibre naturale si a caror compozitie va aduce energia pamantului si naturii in camera voastra.

Pentru activitatile in aer liber insa trebuie sa mai fiti atenti la un aspect, si anume la faptul ca natura poate sa vina cu unele provocari iar plimbarea in talpile goale, intinsul la bustul gol pe iarba sau asezarea cu palmile pe pamant va poate duce in contact si cu anumite insecte sau plante neprietenoase. Urticariile si reactiile alergice pot fi dupa cum spuneam un efect advers nepotrivit si de acceea ar fi bine sa cunoasteti inainte situatia voastra medicala si starea de sanatate si nu trebuie sa eliminati din ecuatie alte tratamente cum ar fi cele recomandate de un medic specialist.
Putem sa concluzionam foarte usor ceea ce reprezinta descarcare energetica in natura sau ”grounding-ul” prin conectarea corpului cu solul, cu iarba, cu apa sau cu nisipul pentru un flux energetic benefic si pentru o descarcare si reincarcare cu energie. La fel de usor putem concluziona si beneficiile aduse de aceasta tehnica prin reducerea starilor de epuizare energetica, reducerea si eliminarea durerilor fie ca sunt cele musculare sau durerile de cap dar si reducerea afectiunilor cardiovasculare. In egala masura se poate observa o imbunatatire a calitatii somnului si a lungimii acestuia dar si o reducere a anxietatii si depresiei prin cresterea gandirii pozitive.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult