Prima pagină » Cum folosim un bol tibetan? Care sunt beneficiile bolurilor tibetane?

Cum folosim un bol tibetan? Care sunt beneficiile bolurilor tibetane?

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

Cum folosim un bol tibetan Care sunt beneficiile bolurilor tibetane (1)

Cum folosim un bol tibetan? Care sunt beneficiile bolurilor tibetane?

Un bol tibetan tradițional este găsit sub mai multe denumiri. De-a lungul mileniilor, aceste boluri au fost amintite ca boluluri cântătoare, boluri himalayene, bol pentru vibrație, bol pentru sunet sau clopoțel de meditație. Nu este foarte clară istoria acestor instrumente. Se crede că în urmă cu mai bine de 3000 de ani au fost confecționate pentru întâia dată aceste boluri tibetane și aparțin culturilor de dinaintea budismului. Se consideră că au fost create sub forma unor boluri mundane, pentru servirea zilnică în boluri.

Într-o epocă în care majoritatea lucrurilor sunt de unică folosință și multe lucruri sunt aruncate la gunoi, aceste boluri sunt utile pentru mai multe scopuri atât acasă, cât și în sălile de clasă, în temple sau biserică, dar și la locul de muncă. Bolurile tibetane pot rezista pentru mai multe generații. Atunci când un astfel de bol este folosit, acesta produce un sunet special, un ton care rezonează în mod unic în funcție de istoria bolului, mărimea acestuia, forma și dimensiunea lui. Fiecare astfel de bol este unic, la fel cum este fiecare dintre noi.

Cum folosim un bol tibetan Care sunt beneficiile bolurilor tibetane Motive pentru care sunt folosite bolurile tibetane
Există un concept în neuro-știință numit „plasticitate”, aspect care se referă la abilitatea creierului de a se schimba, chiar și la vârsta adultă. Folosirea periodică a bolurilor cântătoare se pare că este foarte utilă pentru a „antrena creierul” să ajungă la stări de pace mult mai ușor. Tradiția de a folosi bolurile pentru sunetele lor nu are motive specifice, de multe ori fiind destul de vagă ideea pentru care acestea sunt folosite. Un mod cât mai simplu de a înțelege care sunt beneficiile reale ale bolurilor cântătoare sau tibetane este de a înțelege ce implică folosirea acestora.

Se spune că prin intermediul sunetelor absolut fascinante care sunt create cu ajutorul fiecărui bol tibetan cântător, energia și sunetele rezultate au rolul de a purifica și de a curăța toate spațiile unde energia este stagnantă. Armonia din sunetele acestor boluri are capacitatea de a spori și de a purifica Chi-ul, de a reîmprospăta și de a hrăni vechea energie Chi, dar și de a aduce un echilibru deosebit Yin-Yang. În același timp sunetele continue ale acestor boluri au menirea de ajuta la relaxarea corpului fizic, de a aduce un sentiment de liniște profundă, dar și de a susține vindecarea subtilă a corpului fizic.

Electricitatea creierului și a corpului fizic
De multe ori atunci când auzim faptul că aceste instrumente ridică „frecvența” sau „vibrațiile”, putem lua acest lucru exact cum auzim. Însă atunci când privim din perspectiva frecvențelor electrice ale creierului și ale corpului fizic, putem să înțelegem mai bine cum aceste instrumente pot emite sunete speciale care să rezoneze în raport cu electricitatea creierului și a corpului fizic.

Sunt 5 frecvențe principale care pot să relaționeze cu creierul, frecvențe care sunt semnale electrice, și care sunt de fapt elementul cheie din spatele magiei bolurilor tibetane sau a bolurilor cântătoare.

Frecvența Beta (14-40 Hz) este frecvența în care trăim în 95% din orele noastre în care suntem treji. Aici avem în vedere partea logică a creierului, partea care se ocupă de gândire, argumente și logică. În această stare ne putem simți captivi în gândurile noastre, putem deveni anxioși și putem să gândim prea mult la anumite aspecte. Este de asemenea frecvența care a evoluat cu scopul de a ne menține în viață și în alertă. Practic este imposibil să medităm bine dacă suntem sub stresul de a evita prădători și de a găsi mâncare!

Frecvența Alpha (7.5-14 Hz) este acea frecvență în care suntem relaxați și simțim că suntem „curgere”. Este o stare pe care de cele mai multe ori o atingem atunci când suntem într-o meditație silențioasă, cu ochii închiși.

Frecvența Theta (4-7.5 Hz) se referă la valurile Theta pe care le putem experimenta atunci când suntem relaxați, cânt suntem într-o stare de a fi deschiși, îndrumați și creativi. Este foarte interesant faptul că Pământul vibrează la frecvența de 7,83 Hz. În timpul frecvenței Theta practic suntem reconectați cu acea parte din noi care a existat în acest Univers timp de milenii, și anume în deplină armonie și libertate. Vorbim despre frecvența ideală pentru exercițiile de vizualizare și pentru a crea noi rețele neuronale la nivelul creierului. Folosirea regulă a bolurilor tibetane la frecvența potrivită te va putea ajuta să accesezi frecvența Theta în timp ce folosești bolul, iar apoi îți permiți să accesezi această frecvență pe cont propriu. Este important de reținut faptul că poți antrena creierul pentru a atinge această frecvență.

Frecvența Delta (0.5-4 Hz) este frecvența care aduce corpul într-o stare de recuperare, stare care este atinsă de cele mai multe ori în timpul somnului, iar frecvența Gamma (peste 40 Hz) este cea mai rar întâlnită frecvență a creierului, de cele mai multe ori fiind măsurată în timpul practicilor călugărilor sau în timpul meditației.

Cum folosim un bol tibetan Care sunt beneficiile bolurilor tibetane Beneficiile utilizării bolurilor tibetane sau a bolurilor cântătoare
Undele Theta explică o mare parte din „magia” din spatele folosirii regulate a practicii cu bolurile cântătoare, iar acest lucru datorită faptului că acestea pot folosi foarte multe tonuri pentru a produce unde Theta la nivelul creierului tău. În continuare sunt amintite principalele beneficii ale prezenței undelor Theta la nivelul undelor cerebrale și de ce sunt acestea foarte utile.

Relaxare profundă
Folosirea regulată a telefoanelor mobile și a tehnologiei are efectul de a ne prinde într-un ciclu constant de unde Beta la nivelul creierului – activând astfel partea de logică, de gândire și de gândire excesivă. Prin folosirea unui bol tibetan pentru a emite sunete specifice, putem să accesăm undele cerebrale Theta și Alpha și putem să regăsim starea de calm, dincolo de mintea rațională. Un alt beneficiu pentru care merită să experimentăm o baie de sunete sau pentru care să folosim un bol cântător pentru propria practică este datorat faptului că îți permite să lași deoparte pentru un timp scurt tehnologia și să te concentrezi pe momentul prezent.

Vindecarea și îmbunătățirea sistemului imunitar
Prin faptul că experimentăm constant și cronic anumite niveluri de stres, putem afecta abilitatea corpului de a se autovindeca. În momentul în care discutăm despre domeniul epigenetic și descoperim faptul că mediul corpului nostru ne afectează la nivel genetic starea de boală, înțelegem importanța abilității de autovindecare a corpului nostru. Prin folosirea practicilor de meditație regulată precum folosirea unui bol tibetan, putem să ne plasăm corpul fizic într-un „ambient” mult mai receptiv la vindecare.

Rezolvarea problemelor și renașterea creativității
Undele cerebrale Theta sunt regăsite la unii dintre cei mai talentați oameni din lume. Latura creativă se manifestă în cele mai interesante momente, precum în timpul unei plimbări, în timpul unui scurt somn de dupa-amiază sau atunci când somnul este foarte profund. În astfel de situații pot avea loc momente de tip „AHA”, iar acest lucru se datorează faptului că în astfel de perioade creierul poate ajunge în starea Theta sau în acele stări în care creierul este mult mai receptiv la idei mărețe. Iar folosirea bolurilor cântătoare tibetane putem accesa mult mai facil aceste stări atunci când suntem în stare de veghe și nu dormim.

Antrenarea subconștientului
Chiar dacă mulți dintre noi nu ne putem aminti tot ceea ce s-a întâmplat cu noi prin folosirea creierului logic, există o parte din noi care are întotdeauna acces la acest lucru. Prin faptul că acționăm în stări mult mai benefice pentru creierul nostru atunci când folosim bolurile tibetane, avem posibilitatea de a ne deschidem față de inteligența colectivă la care avem acces, o inteligență care este dincolo de creierul nostru rațional.

Ce trebuie să reținem?
Bolurile cântătoare tibetane pot fi folosite într-o mare varietate de lucruri și în diferite situații. Printre acestea amintim inducerea unei stări de pace și de calm, crearea unui mediu în care corpul fizic să fie deschis spre vindecare, sub forma unui obiect de ceremonii, pentru sunetele și muzica pe care le emană, dar și pentru a te readuce în momentul prezent. Acestea sunt principalele scopuri pentru care bolurile tibetane pot fi introduse în viața noastră de zi cu zi.

Dincolo de a fi obiecte foarte interesante de decor, bolurile tibetane au un rol foarte puternic la nivelul frecvențelor și al undelor creierului uman și la nivelul corpului fizic. Din acest motiv tot mai multă lume este interesată de folosirea acestor boluri. Dacă te numeri printre persoanele care doresc să se bucure de beneficiile aduse de bolurile tibetane, poți găsi diferite modele de astfel de boluri în oferta magazinului StoneMania.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult