Prima pagină » 10 motive pentru care sa utilizezi betisoare parfumate

10 motive pentru care sa utilizezi betisoare parfumate

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

10 motive pentru care sa utilizezi betisoare parfumate

10 motive pentru care sa utilizezi betisoare parfumate

Ne plac bețișoarele parfumate deoarece pot învălui rapid o întreagă încăpere cu mirosurile lor exotice, dar nu doar pentru atât. Acestea îți pot aduce și o întreagă serie de beneficii, atât fizice, cât și psihologice, la care poate că nici nu te-ai gândit până acum. Ești curios să afli care sunt acestea? Haide să le descoperi în cele ce urmează!
 
1.Îmbogățesc casa cu un miros plăcut
Probabil că primul beneficiu care îți vine în minte atunci când vorbim despre bețișoarele parfumate este acela că ajută la obținerea unui parfum extrem de plăcut în locuință. Este nevoie doar să aprinzi la capăt un bețișor parfumat, să îl stingi și să lași fumul aromat să se împrăștie ușor prin încăperi. Mirosurile sunt variate, în funcție de preferințe, de la vanilie sau fructe, până la mirosuri naturale, de pin sau mosc.
 
2.Te ajută să te concentrezi
Se pare că au fost realizate studii asupra studenților care au aprins bețișoare parfumate în preajma lor, care i-au ajutat să se concentreze mai ușor. Totodată, s-a observat o îmbunătățire a rezultatelor la testele de creativitate, în comparație cu alți colegi.
 Bețișoarele parfumate aprinse în timpul muncii sau studiului te pot ajuta să îți limpezești gândurile sau să îți golești mintea, pentru a fi capabil de concentrare deplină asupra activităților pe care trebuie să le desfășori.
 
3.Îți stimulează creativitatea
De cele mai multe ori suntem inspirați de ceea ce vedem sau auzim în jurul nostru. Uneori ne putem găsi inspirația în urma admirării unei flori frumoase sau după ce ascultăm un cântec bun. Aparent și mirosurile plăcute pot stârni aceleași reacții la nivelul creierului nostru și pot stimula energia creatoare. Optează pentru o aromă naturală, precum cea de pădure sau de insulă tropicală, pentru a atinge acea stare de reverie care să te ajute să creezi.
 10 motive pentru care sa utilizezi betisoare parfumate 1
4.Te scapă de energiile negative
Să presupunem că ai de făcut un proiect pentru școală sau ai primit o sarcină nouă și complicată de la locul de muncă. În astfel de situații energiile și gândurile pot pune stăpânire pe tine și te pot influența în mod negativ.
 Acestea sunt momente perfecte pentru a aprinde câteva bețișoare parfumate, care să te ajute să îți limpezești gândurile, să adopți o atitudine pozitivă și să profiți de tot timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a crea după bunul plac.
 
5.Te ajută să meditezi
După cum am menționat și mai sus, aroma bețișoarelor parfumate poate avea un efect magic asupra gândirii tale și abilității de a te concentra. Acest aspect este valabil nu doar atunci când lucrezi, ci și când meditezi. Arome precum lămâia sau menta sunt benefice pentru momentele în care îți dorești să te concentrezi asupra unei stări de meditație.
 
6.Contribuie la obținerea unei stări de relaxare
Au fost realizate studii care au demonstrat faptul că anumite mirosuri te pot ajuta să te relaxezi mai ușor, precum ar fi cel de lavandă. Parfumul florilor de lavandă sau cel al lemnului de santal are un efect calmant asupra sistemului nervos și te ajută să meditezi și să obții pacea interioară.
 
7.Îți ajută somnul

Insomniile pot fi extrem de dăunătoare pentru starea ta fizică și mentală, în special în prezent, când stresul se ocupă deja de afectarea acestora. Mirosurile de lavandă, de vetiver sau mușețel te pot ajuta să obții mai ușor și mai rapid un somn lung și odihnitor. Aprinde un bețișor parfumat înainte să adormi, în camera în care te afli. Ai grijă să nu uiți să îl stingi înainte de a te culca!
 10 motive pentru care sa utilizezi betisoare parfumate 2
8.Purifică aerul
Nu doar că bețișoarele parfumate creează un parfum plăcut în cameră, dar ajută și la purificarea aerului. Unele ingrediente prezente în compoziția acestora au proprietăți antibacteriene. Poți încerca aromele de cedru, citrice sau mir pentru a curăța aerul și a scăpa de mirosurile neplăcute din locuință.
 
9.Introduc elementul focului în ritualurile tale

În multe tradiții, precum ayurveda sau în medicina tradițională chineză, elementele naturale trebuie să se afle în echilibru perfect înainte de a putea fi utilizate pentru un proces de vindecare. Dacă utilizezi bețișoarele parfumate în timpul meditației, poți obține rezultate mai bune, fiind mai focusat și mai prezent.
 
10.Să începi o rutină nouă
Dacă ești genul de persoană pentru care rutinele dau roade, bețișoarele parfumate te pot ajuta să te pregătești mai ușor dimineața, înainte de job sau să îți faci ritualurile înainte de culcare.
 
Bețișoarele parfumate îți pot oferi o serie completă de beneficii. Introdu-le în rutina ta și descoperă-le pe fiecare în parte!

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult