Prima pagină » Motive sa folosesti aromaterapia la locul de munca

Motive sa folosesti aromaterapia la locul de munca

de contact@kristale.ro
4 minutes Citeste

Motive să folosești aromaterapia la locul de muncă

Motive să folosești aromaterapia la locul de muncă

Locul de muncă ar trebui să fie o zonă de concentrare și productivitate maximă, însă, de cele mai multe ori reprezintă doar o încăpere asociată cu stresul și lipsa de creativitate. Vrei să afli cum să schimbi aceste sentimente negative și să devii cea mai bună versiune a ta, la job? Aromaterapia s-ar putea să fie răspunsul pe care îl căutai. Haide să vedem de ce este o idee bună să te folosești de această practică la locul de muncă!
 
Cum funcționează aromaterapia?
Conform specialiștilor, mirosul reprezintă cel mai puternic dintre simțuri, având abilitatea de a afecta activitatea cerebrală. Simțul mirosului este conectat direct cu zonele creierului care se ocupă de procesul de învățare sau de gestionarea emoțiilor. Astfel că aromaterapia, utilizată la locul de muncă, te poate ajuta să îți controlezi starea mentală și emoțională.
 
Motive să folosești aromaterapia la locul de muncăCum poți utiliza uleiurile esențiale în birou?
 
Alege un difuzor de aromaterapie
Deoarece focul nu este o idee bună într-un spațiu de tip birou, îți recomandăm să optezi pentru un difuzor de aromaterapie sau bețișoare din bambus, care funcționează pe bază de uleiuri esențiale. Ai grijă totuși ce arome alegi sau cum setezi puterea difuzorului, pentru a nu-ți deranja colegii!
 
Aplică-le pe punctele de presiune
Uleiurile esențiale pot fi amestecate cu uleiuri neutre, precum uleiul de cocos sau de jojoba și aplicate pe punctele de presiune, cum ar fi cele de pe încheietură, pe gât sau tâmple, pentru efecte imediate. Ai grijă să nu utilizezi uleiurile esențiale direct pe piele, fără să le diluezi în prealabil, pentru a nu provoca reacții alergice. Îți recomandăm să optezi pentru o concentrație de 5 la 1, cu apă sau uleiuri neutre!
 
Optează pentru creme de corp
Uleiurile esențiale sunt în prezent conținute în tot felul de produse cosmetice pe care le poți găsi în comerț. Acestea pot fi aplicate și masate pe piele, pentru a te bucura atât de hidratare, cât și de mirosuri extrem de plăcute.
 
Spray-uri cu uleiuri esențiale
Dacă ideea de loțiune nu te tentează, poți opta pentru un spray de cameră cu uleiul tău esențial preferat, pe care îl poți realiza chiar tu. Adaugă într-o sticlă cu pulverizator 10 picături de ulei esențial, apoi completează cu apă și agită bine. Poți pulveriza prin încăpere, pentru un miros plăcut.
 
Ce fel de uleiuri să utilizezi în birou?
Fiecare ulei esențial prezintă nenumărate beneficii, dar haide să vedem câteva dintre cele mai potrivite pentru atmosfera de birou:
·      Uleiul esențial de lemongrass – te ajută să îți reîncarci bateriile și să fii plin de energie pentru întreaga zi;
·      Uleiul esențial de bergamotă – te ajută să te concentrezi asupra sarcinilor zilnice, pe care să le poți duce la bun sfârșit în cel mai scurt timp cu putință;
·      Uleiul esențial de lavandă – acesta te va ajuta să te destresezi și să îți găsești pacea și liniștea interioară, chiar și în cele mai haotice zile;
·      Uleiul esențial de eucalipt – această aromă are un efect benefic asupra durerilor de de cap și asupra stării generale de sănătate
 
Aromaterapia și uleiurile esențiale te pot ajuta să fii mai productiv la locul de muncă, să te concentrezi și să dai tot ceea ce este mai bun din tine!
 
 
 
 

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult