Prima pagină » Mana Fatimei sau Hamsa – Ce simbolizeaza si care sunt beneficiile?

Mana Fatimei sau Hamsa – Ce simbolizeaza si care sunt beneficiile?

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Mâna Fatimei sau Hamsa – Ce simbolizează și care sunt beneficiile

Mâna Fatimei sau Hamsa – Ce simbolizează și care sunt beneficiile?

În ultimii ani tot mai multă lume este interesată să afle informații despre modalitățile prin care poate alunga energiile negative și prin care se poate proteja de astfel de energii negative. Există mai multe modalități și elemente care pot contribui la acest deziderat al protejării de energiile negative. Printre acestea regăsim inclusiv simbolul Hamsa sau Mâna Fatimei, cum mai este numit acest simbol.

Mâna Fatimei sau simbolul Hamsa este frecvent întâlnit în multe locuri din lume, fiind reprezentat în obiecte de artă, în decorațiuni sau sub formă de bijuterii. Foarte probabil că ai văzut în anumite situații sau la anumite persoane simbolul acesta, dar nu ai știut exact ce semnifică. În continuarea acestui articol vei putea afla mai multe informații despre ce simbolizează Hamsa sau Mâna Fatimei și care sunt beneficiile pentru persoana care poartă acest simbol.

Simbolul Hamsa și originile amuletei Mâna Fatimei
Hamsa reprezintă un simbol sacru care este redat sub forma unei mâini deschise. Această mână deschisă poate fi reprezentată în mod stilizat în diferite moduri, ținând cont de țara unde este confecționată. Indiferent de aspectul simbolului, acesta va avea de fiecare dată cele cinci puncte benefice indicate prin intermediul celor cinci degete ale mâinii. Majoritatea simbolurilor prezintă o formă simetrică pentru Mâna Fatimei, formă în care degetul mare are o dimensiune similară cu dimensiunea degetului mic.

Originile simbolului Hamsa sunt foarte vechi și se regăsesc în bazinul Mării Mediterane. Chiar dacă Mâna Fatimei sau simbolul Hamsa datează încă dinaintea apariției religiilor contemporane, acest simbol a reușit să pătrundă în majoritatea religiilor existente astăzi în lume.

Mâna Fatimei sau Hamsa – Ce simbolizează și care sunt beneficiileDatorită faptului că în limba arabă termenul „khamsa” se referă la cifra cinci, Mâna Fatimei este cel mai des asociată cu lumea arabă și este un simbol de protecție în această zonă arabă. Chiar și denumirea „Mâna Fatimei” este în strânsă legătură cu lumea arabă, Fatima fiind numele fiicei profetului Mohamed. Există inclusiv o legendă care spune că Fatima și-a pus mâna în dreptul ochilor pentru a se proteja de deochi și de aici acest simbol arată astfel.

Există și alte valori sau semnificații date pentru Mâna Fatimei sau pentru amuleta Hamsa în rândul altor popoare și credințe ale lumii. Pentru fiecare dintre acestea simbolul Hamsa reprezintă o anumită valoare spirituală și are anumite semnificații.

Simbolul Hamsa sau Mâna Fatimei în culturiile lumii
În islam și în lumea arabă simbolul Hamsa are atât rol de protecție împotriva deochiului, cât și obligațiile unui musulman prin reprezentarea stâlpilor islamului, aceștia fiind în număr de cinci: credința, rugăciunea, pomana, postul și pelerinajul. Prin simbolizarea celor 5 degete ale mâinii, Mâna Fatimei amintește fiecărui musulman care sunt obligațiile sale din perspective islamului.

Din acest motiv în lumea arabă simbolul Hamsa este foarte des prezent în viața de zi cu zi. Pereții caselor sunt pictați adesea cu acest simbol pentru a proteja casele, ușile de la intrare sau porțile au adesea acest simbol, iar foarte multă lumea poartă sub formă de bijuterie Mâna Fatimei.

Mâna Fatimei este prezentă și în iudaism. Aici termenul de origine ebraică „hamesh” semnifică cifra cinci. În iudaism numărul cinci este asociat cu ideea de divinitate prin faptul că Tora, Biblia evreiască are cinci cărți sfinte. Practic Mâna Fatimei simbolizează prin intermediul degetelor exact cele cinci cărți sfinte ale Torei. Tot în iudaism acest simbol mai semnifică și mâna lui Miriam, sora lui Moise.

Simbolul Hamsa este regăsit și în creștinism. Având în vedere că în general acest simbol este asociat cu ideea de feminitate, în creștinism mâna specifică simbolului Hamsa este atribuită ca simbol pentru Mâna Mariei. Vorbim despre mama lui Isus, despre o femeie simplă care a devenit mama Fiului lui Dumnezeu și din acest motiv Mâna Mariei este considerată a fi un element al divinității.

Care sunt beneficiile amuletei Hamsa pentru cel/cea care o poartă?
Cu toate că Mâna Fatimei are înțelesuri diferite de la o cultură și țară la alta sau de la o religie la alta, se poate spune că vorbim despre un simbol care are semnificație universală. Tocmai din acest motiv este un simbol sau o amuletă regăsit(ă) în foarte multe locuri din lume. Rolul acestei amulete este acela de a proteja persoana care alege să o poarte de deochi și de orice energie negativă din jur. În același timp, printre beneficiile pe care le putem aminti se numără și îndepărtarea negativității altor persoane, dar și alungarea propriei energii negative.

Având în vedere că noțiunea de deochi, numită adesea și „Evil Eye” sau „Ochiul Diavolului” este frecvent întâlnită în foarte multe tradiții și culturi, amuleta Hamsa vine să protejeze împotriva acestei idei. În special în Orientul Mijlociu și în zona Mării Mediterane se crede că purtarea unei amulete Hamsa având un ochi în centrul palmei ajută la captarea și la alungarea energiei negative care este îndreptată înspre cel care poartă amuleta respectivă.

În ciuda faptului că Hamsa este un simbol foarte vechi, acesta este regăsit și în prezent sub formă de amuletă și bijuterii sau chiar decorațiuni. Astfel, simbolul Hamsa este astăzi prezent pe cercei, pandantive, brățări, charm pentru brățări sau decorațiuni pentru diferite spații. Odată ce alegi o astfel de bijuterie, amuletă sau decorațiune cu Mâna Fatimei, vei putea să te protejezi de energia negativă din jur, de deochi sau de gândurile negre transmise de alte persoane la adresa ta, dar în același timp vei putea alunga propria energie negativă, dacă aceasta își face simțită prezența.

Dacă îți dorești să te conectezi la energia și simbolistica oferite de simbolul Hamsa sau Mâna Fatimei, poți găsi în magazinul StoneMania diferite produse care includ acest simbol. Poți alege de la brelocuri și pandantive, până la brățări sau magneți care includ simbolul Hamsa. Astfel vei putea aduce în diferite moduri în viața ta beneficiile pe care simbolul Hamsa le are pentru toți aceia care le poartă.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult