Prima pagină » Terapia cu boluri cantatoare

Terapia cu boluri cantatoare

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

Terapia cu boluri cantatoare

Terapia bolurilor cantatoare

   Bolurile cântătoare tibetane sunt un tip de clopot care vibrează și produc un ton bogat, profund atunci când sunt lovite. Cunoscute și sub numele de boluri pentru cântat sau boluri din Himalaya, se spune că bolurile cântătoare tibetane promovează relaxarea și oferă proprietăți puternice de vindecare.

Călugării budiști au folosit de mult timp boluri cântătoare tibetane în practica meditației. În plus, unii practicanți în domeniul sănătății (inclusiv muzicoterapeuți, terapeuți de masaj și terapeuți yoga) folosesc boluri cântătoare tibetane în timpul tratamentului.

  Bolurile tibetane sunt forjate cu aliaje care conțin de obicei de la cinci la șapte metale prețioase, care sunt conectate la planetele galaxiei noastre: plumb (Saturn), staniu (Jupiter), fier (Marte), cupru (Venus), mercur (Mercur) , argint (Luna) și aur (Soarele). Mărimea bolului și raportul dintre metale afectează tonul, vibrațiile și calitatea sunetului produs de bol. Bolurile variază în forme și aspect, deoarece sunt utilizate pentru terapia sunetului în diferite moduri și cu diferite accesorii. Accesoriile cele mai frecvent utilizate sunt așa-numitele „greve”, care sunt folosite pentru a lovi boluri sau ciocane de lemn care sunt rotite în jurul marginii bolului. Pe lângă bolurile tibetane, există și boluri nepaleze, japoneze, bengaleze și de cristal – acestea din urmă sunt fabricate din sticlă.

Beneficiile bolului cantator- bol cantat   Există câteva teorii diferite care au fost propuse pentru a explica de ce bolurile cântătoare tibetane ar putea fi benefice. Astfel de teorii sugerează că:

 -Vibrațiile pe care le produc bolurile pot afecta mintea și corpul.

 -Sunetele pe care le creează bolurile pot afecta undele creierului pentru a induce relaxarea.

 -Ele pot induce aceleași efecte psihologice și beneficii ca și ascultarea muzicii.

În ceea ce privește efectele generale ale ascultării sunetelor pe care le fac bolurile, beneficiile pot fi legate de practica antică a terapiei sonore. Adesea folosită de culturile indigene din întreaga lume, terapia sunetului implică sunete pulsatoare, batut din palme, tobe și cântate în scopuri ceremoniale, spirituale și de sănătate.

Foarte puține studii științifice au examinat beneficiile potențiale ale bolurilor cântătoare tibetane, în ciuda istoriei lor îndelungate de utilizare. dar unii oameni raportează că îi ajută să se simtă mai relaxați.

Cum ne afectează sunetul corpul?

Sunetul este, fără îndoială, unul dintre cele mai puternice medii, deoarece poate duce spiritul uman în diferite stări de conștiință.

Pe lângă utilizarea lor tradițională pentru meditație, bolurile cântătoare tibetane sunt folosite pentru relaxare profundă și regenerare musculară, pentru ameliorarea durerii la nivelul articulațiilor, mușchilor și umerilor, pentru a ușura durerea legată de sciatică, sistemul digestiv, durerile de cap și migrenele sau leziunile coloanei vertebrale, pentru a îmbunătăți circulație, eliberează tensiuni sau blocaje, pentru a deschide fluxul de energie, a elimina toxinele din organism. Când ne relaxăm cu sunetele bolurilor tibetane sau ale gongului, concentrarea noastră se îmbunătățește și tensiunile noastre emoționale și blocajele sunt ușurate. Sunetul cu vibrațiile sale poate ușura durerea mentală sau emoțională (stimă de sine scăzută, griji, frică, furie, anxietate, depresie, insomnie). Bolurile cântătoare tibetane și tonurile lor unice sunt folosite pentru a stabiliza tensiunea arterială, pentru a ușura problemele legate de astm, pentru a reînnoi funcționarea glandei suprarenale, pentru a deschide și stabiliza meridianele și pentru a îmbunătăți răspunsurile sinaptice din creierul nostru. De asemenea, ajută copiii cu tulburări hiperactive și stimulează sistemul imunitar.

Efect mental sau emoțional:

Beneficiile bolului cantator- meditatie

 -mintea relaxată, tensiunile mentale / emoționale și blocajele sunt ușurate

 -concentrare mai bună

 -sentimentele interioare sunt activate și eliberate

 -mai multă energie și forță în viața de zi cu zi

 -ameliorat durerea mentală sau emoțională

 -îmbunătățirea încrederii în sine, creșterea potențialului creativ și productiv

                Efect spiritual:

 -un sentiment pozitiv de sine

 -echilibru și armonie mai bune în viața ta

 -experiențe de fericire

 -curățarea chakrelor (centrele energetice și canalele nadi – astrale)

 -o frecvență mai mare atinge esența noastră cea mai interioară, ceea ce ne stimulează energia și nivelul vibrațional

 -calea către o vibrație mai intensă și mai înaltă a iubirii este deschisă

Bolurile cântătoare au multe funcții diferite care pot beneficia de atâtea aspecte diferite ale vieții noastre. Ele pot fi folosite pentru meditație, așezarea și încercarea de a liniști vorbăria este aproape imposibilă. Când vă cantati bolul, vă concentrați asupra unui punct și mintea devine liniștită. Aceste boluri pot fi folosite și pentru curățarea unui spațiu, similar cu salvie arzătoare. Prin rezonanța sa, este capabil să curățe energetic un spațiu de energii stagnate sau nedorite. Poate fi folosit și pentru curățarea pietrelor și a bijuteriilor care se poartă similar cu a le pune în lună plină.

BEneficiile bolului cantator 

  Pentru a crea sunet cu un castron de cântat, apăsați ferm ciocanul însoțitor printr-o mișcare circulară împotriva marginii exterioare sau a jantei bolului. Când auziți un ton luminos și clar, puteți încetini mișcarea. Folosiți brațul complet pentru a face mișcarea, mai degrabă decât rotirea încheieturii mâinii.

  De asemenea, puteți face aceeași mișcare circulară împotriva burții exterioare a bolului. În plus, puteți lovi ușor bolul înainte de a începe mișcarea circulară.

  Bolurile cântătoare tibetane pot avea unele beneficii, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a justifica utilizarea lor. Unele cercetări susțin ideea că aceste boluri cântătoare pot spori meditația și respirația profundă, ceea ce poate contribui la maximizarea beneficiilor acestor practici pentru ameliorarea stresului.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult