Prima pagină » Despre arta ritualica de a arde ierburi

Despre arta ritualica de a arde ierburi

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

   Despre arta ritualica de a arde ierburi

Despre arta ritualica de a arde ierburi

 

   Arta ritualică de a arde ierburi, rășini și tămâie pentru curățare, vindecare, crearea spațiului sacru și alte scopuri spirituale, este comună multor culturi ale lumii și de-a lungul vârstelor timpului. Druizii considerau salvia o plantă sacră și o ardeau, împreună cu mușchi de stejar, în scopuri medicinale. Nativii americani ard salvie, cedru, tutun și alte substanțe naturale pentru a potoli spiritele sau a oferi binecuvântări. Babilonienii au folosit pe scară largă tămâia în timpul rugăciunilor sau în timpul divinării oracolelor. Hindușii și budiștii ard tămâie și ierburi în ritualurile și festivalurile lor. Tămâia, sub formă de tămâie și smirnă, a fost prezentată pruncului Iisus. Păgânii moderni folosesc salvie, lemn de Palo Santo, iarbă dulce și alte ierburi pentru a scăpa casele de boală și energie negativă sau spirite.

  Despre arta ritualica de a arde ierburi- arderea salviei albe   În mod tradițional, salvia alba este folosita pentru a alunga spiritele rele sau gândurile și sentimentele negative. Alte substanțe utilizate sunt cedrul pentru purificare; iarba dulce pentru binecuvântare și bunătate; lavanda pentru restabilirea echilibrului; pin pentru conștientizare psihică; copol alb pentru curățare; și tutun pentru conectarea la Spirit. 

  Arderea plantelor este eficientă pentru binecuvântările casei, depresie, furie și resentimente și boli. Spațiul sau persoanele pot fi atinse cu fum, după cum este necesar, precum și obiecte din cristal, altare, texte sacre sau orice alt obiect spiritual. Fumul este reprezentativ pentru elementul aerian, care simbolizează comunicarea, inspirația și conexiunea cu Spiritul. Fumul nu numai că simbolizează sacralitatea persoanei sau a prilejului (o binecuvântare în casă, de exemplu), ci și duce rugăciunile lor până la Duh. Fumul se atașează de energia negativă și ia cu sine energia negativă pe măsură ce crește, eliberându-l într-un alt spațiu pentru a fi regenerat (clasa de știință ne-a învățat că energia nu poate fi nici creată, nici distrusă, deci trebuie să meargă undeva …).

  Despre arta ritualica de a arde ierburi- fumigatie  cu salvie alba   Înainte de a începe, asigurați-vă că zona este bine ventilată. Deschideți ușile și ferestrele, dacă este posibil. Nu numai că energia negativă are nevoie de un loc unde să meargă, dar acest lucru asigură, de asemenea, că toți cei prezenți pot continua să respire liber. Nu lăsați niciodata materialele arse nepăzite, din orice motiv. Îndepărtați orice dezordine inutilă din zonă. Meditează și concentrează-te asupra intenției tale. Atunci când alegeți materiale pentru ardere, este util să fiți conștienți de cine altcineva va fi afectat de fum. Unele persoane sunt sensibile sau alergice la salvie, cedru și alte materiale.   

  Odată ce sunteți gata să începeți, readuceți atenția la intenția dvs., ținând-o ferm în minte. Fiti cât se poate de clar și de specific.  Este mai ușor să vă aprindeți materialele pentru ardere dintr-o flacără de lumânare, deoarece este mai puternic și mai stabil decât utilizarea brichetei. Odată ce există o flacără bună, fluturați flacăra cu o pană sau cu mâna pentru se stinge; fumul este cel importnt.  În timp ce ierburile ard, păstrati intenția concentrată în minte și lasati fumul să se rotească în aer. Concentrați-vă pe colțuri și în spatele ușilor, unde energia negativă tinde să se adune. Imaginați-vă că fumul elimină negativitatea, boala sau durerea psihică. Puteți spune afirmații și binecuvântări după dorință, simple sau complexe, cum ar fi: „Eliberez toată energia negativă din acest spațiu. Fie ca ea să fie acum plină de pace, iubire și lumină ”. Dacă lucrați într-un spațiu cu scări, lucrați la etaj, apoi în jos, direcționând fumul către ușile deschise.

   După ce ați terminat, stingeti materialul ars în nisip sau sol. Asigurați-vă întotdeauna că materialul este stins complet înainte de a părăsi spațiul. Lăsați tot fumul să se disipeze din spațiu și să închidă orice ușă sau fereastră. Dacă vă rămâne un material nears, nu îl aruncați; salvați-l pentru a-l utiliza pentru următoarea ardere cu fum!

   Cu puține provizii necesare, arderea plantelor poate fi efectuată rapid și eficient, în orice moment și fără o pregătire specială sau dogmă. Puteți chiar invita un prieten să vă ajute dacă doriți. Puteți arde ierburile oricând doriți, doar pentru a vă ridica starea de spirit sau pentru ocaziile necesare, cum ar fi o binecuvântare la domiciliu, o boală, luna plină, un nou loc de muncă sau după o despărțire sau o ceartă. Curatarea spațiului vă ajută să aduceți sentimente de pace, bucurie, siguranță, pozitivitate, creativitate, odihnă, lumină și echilibru.

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult