Prima pagină » Marul rosu- Simbolul pacii

Marul rosu- Simbolul pacii

de contact@kristale.ro
4 minutes Citeste

Marul rosu- Simbolul pacii

  În trecut, înainte de gradul de globalizare pe care îl vedem astăzi, cele mai bune mere veneau din extremul est al Japoniei și Coreei. Cuvântul chinezesc pentru măr este ping guo (苹果), primul cuvânt sunând similar cu ping (平), care se traduce prin pace.

  Astfel, simbolismul merelor din cultura chineză este în general menit să transmită pace, armonie și reconciliere. Cuvântul ping (平) este, de asemenea, folosit pentru cuvântul ping an (平安), ceea ce înseamnă siguranță. Deci, în timp ce simbolismul principal al mărului este să însemne pace, este de asemenea potrivit să dorim siguranța cuiva.

Marul rosu- Simbolul pacii  Merele sunt, prin urmare, cadouri obișnuite pentru persoanele care pleacă într-o călătorie sau în vacanță. Cu toate acestea, merele sunt cadouri obișnuite pentru persoanele bolnave sau care se recuperează din afecțiuni medicale. Uneori persoanele în vârstă pot vedea merele într-o lumină proastă, deoarece ping (平) seamănă mult cu cuvântul bing (病) care înseamnă boală.

  Trebuie spus că, deși fructul mărului are un simbolism puternic în cultura chineză, atunci când merele sunt menționate în feng shui, ele sunt menționate de obicei sub formă de flori de măr, care sunt foarte populare in feng shui. Fructul este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit ca jertfe zeilor și strămoșilor. În ritualurile taoiste, fructul este o componentă importantă pentru anumite vrăji de dragoste. Se spune, de asemenea, că au o cantitate abundentă de apă, alta decât energia naturală a lemnului. Când apar în visele tale, se spune că subconștientul tău îți comunică faptul că ai atins un alt nivel de înțelepciune. Merii sunt considerați a fi mai mult yin decât yang.

  Așezarea mărului Feng Shui în casă este adesea la masă, la măsuța de cafea sau la blatul de bucătărie. Proprietarii care le au expuse din motive de feng shui le aseaza de obicei pentru sporirea păcii și a armoniei dintre membrii gospodăriei. Simbolismul din spatele acestui lucru este că energia negativă care provoacă certuri între locuitori ar fi atenuată de prezența fructului care reprezintă pacea.

Marul rosu-simbolul pacii    De exemplu, steaua conflictului zboară în casă și ocupă poziția în sectorul sudic. Merele pot fi așezate apoi pe o farfurie sau coș pentru a fi afișate în această secțiune a casei. Se folosesc de obicei mere roșii în locul merelor verzi. Deoarece merele promovează armonia, în general sunt bine să fie folosite ca obiecte de decor în casă.

Dacă doriți să faceți o schimbare, merele roșii pot aduce un plus extraordinar.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult