Prima pagină » Maneki Neko- Pisica norocoasa

Maneki Neko- Pisica norocoasa

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Maneki Neko- Pisica norocoasa

Maneki Neko- Pisica norocoasa

 

   Dacă ați vizitat vreodată un restaurant chinezesc sau japonez, un supermarket asiatic sau orice magazin din Chinatown, probabil că ați observat o figurină de pisică asezata în liniște pe casa de marcat. Această pisică Fortune, sau Maneki Neko, este un simbol de pisică norocosa, foarte popular în culturile japoneze și chineze. Maneki Neko este un talisman despre care se crede că atrage noroc și avere pentru proprietarii săi. Astfel, este foarte obișnuit să găsești un Maneki Neko expus în magazine, restaurante și alte companii.

   Pisica Fortune este cunoscută sub numele de Maneki Neko în japoneză, ceea ce înseamnă „pisică care face semn”. Pisica are laba ridicată, de parcă ar flutura în noroc pentru proprietarii săi. Alte pseudonime obișnuite includ Pisica norocoasă, Pisica cu bani, Pisica ondulantă și Pisica primitoare.

 Maneki Neko- Pisica norocoasa-vesela  Legendele din spatele lui Maneki Neko

   Nimeni nu poate fi de acord cu privire la modul în care a apărut primul Maneki Neko. Cu toate acestea, majoritatea vor fi de acord că Pisicile norocoase au apărut pentru prima dată în perioada Edo în Japonia (secolul al XVII-lea până la mijlocul secolului al XIX-lea).

   Există câteva legende populare despre originile lui Maneki Neko. Primul spune despre un om bogat care s-a adăpostit de o furtună sub un copac lângă un templu. A observat o pisică care părea să-i facă semn, așa că a urmat-o în interiorul templului. La scurt timp după aceea, fulgerul a lovit copacul sub care stătuse. Deoarece pisica i-a salvat viața, omul a fost atât de recunoscător, încât a devenit un binefăcător al templului și i-a adus multă prosperitate. Când a murit, s-a făcut o statuie a pisicii în cinstea sa.

   O altă legendă comună care înconjoară Maneki Neko este una cu adevărat ciudată. O gheișă avea o pisică pe care o adora. Într-o zi, îi trăgea kimono-ul, iar proprietarul bordelului credea că pisica era posedată, așa că i-a tăiat capul cu o sabie. Capul de pisică a aterizat pe un șarpe care era pe cale să lovească, iar colții pisicii au ucis șarpele și au salvat-o pe femeie. Gheișa a fost atât de tulburată de pierderea pisicii sale încât unul dintre clienții ei a făcut o statuie a pisicii pentru a o înveseli.

   Semnificația labei crescute Maneki Neko

   Există de fapt un sens în spatele căruia pisica Maneki Neko se ține. Dacă este laba stângă, aceasta ar trebui să atragă clienți. Dacă se ridică laba dreaptă, aceasta invită noroc și bani.

Amândoua sună destul de bine, motiv pentru care uneori poți găsi o pisică Fortune cu ambele labele în aer. Două labe în sus pot reprezenta, de asemenea, protecție.

    Semnificația culorii pisicii Maneki Neko
   Deși cel mai frecvent veți vedea un Maneki Neko alb cu pete portocalii și negre, există destul de multe variante de culoare ale Maneki Neko și fiecare are o semnificație specială.

    Calico: combinație tradițională de culori, considerată a fi cea mai norocoasă
    Alb: Fericire, puritate și lucruri pozitive care vor veni
    Aur: bogăție și prosperitate
    Negru: Îndepărtează spiritele rele
    Roșu: Succes în dragoste și relații
    Verde: Multă sănătate

Maneki Neko- Pisica norocoasa-alba  Semnificația a ceea ce poartă și ține Maneki Neko

   Maneki Neko este o pisică îmbrăcată fin, de obicei împodobită cu o salopetă, guler și clopot. În perioada Edo, era obișnuit ca oamenii bogați să-și îmbrace pisicile în acest fel; un clopot a fost legat de guler, astfel încât proprietarii să poată urmări locul unde se află pisicile lor.

Figurinele Fortune Cat tin deseori alte lucruri in labute. Acestea includ:

    Un koban în valoare de un ryo: Aceasta este o monedă japoneză din perioada Edo; un ryo era considerat a fi chiar averea de atunci.
    Ciocanul de bani magic: Dacă vedeți un ciocan mic, acesta reprezintă bogăție. Când este zguduit, ciocanul ar trebui să atragă bogăție.
    Un pește, cel mai probabil un crap: Peștele este simbolul abundenței și norocului.
    O marmură sau o bijuterie: Acesta este un alt magnet pentru bani. Unii oameni cred că este o minge de cristal și reprezintă înțelepciunea.

Pisicile norocoase pot fi găsite, de asemenea, ținând tărtăcuțe, tablete de rugăciune, ridichi daikon și lingouri. Aceste articole reprezintă, de asemenea, bogăție și noroc.

Indiferent de nume, legendă, labă ridicată, culoare sau obiect din labă, practic nu vă puteți înșela cu un Maneki Neko cocoțat lângă tine.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult