Prima pagină » Cum putem utiliza lavanda in propria casa

Cum putem utiliza lavanda in propria casa

de contact@kristale.ro
12 minutes Citeste

Cum putem utiliza lavanda in propria casa

Cum putem utiliza lavanda in propria casa-banner

  Lavanda este una dintre cele mai iubite ierburi și un simbol antic al purității și curățeniei, cu o multitudine de utilizări în feng shui. A avea buchete de lavandă uscată în jurul casei dvs. poate fi de ajutor și adesea vă conduce la utilizarea lavandei în multe moduri creative.

  Există multe modalități de a introduce energia lavandei în casa ta și de a beneficia de proprietățile sale curative. Dacă nu sunteți încă obisnuiti cu această plantă uimitoare, aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți exact acest lucru.

Cum putem utiliza lavanda in propria casa-buchet  Buchetele de lavanda

  Cel mai simplu mod de a beneficia de prezența lavandei în casa ta este să o afișezi într-un mod care să completeze decorul și stilul casei tale. Este recomandat să vă aranjati buchete de lavandă în diferite vaze de ceramică albă, pentru că puritatea culorii albe poate ajuta in feng shui, dar puteti sa alegeți ceea ce funcționează cel mai bine pentru casa dvs. Vă puteți aranja lavanda oriunde – de la dormitor la baie, nu există restricții.

  Lavanda pentru decor

  Puteți folosi, de asemenea, tulpini de lavandă în diferite articole de decor din jurul casei; decorați cu lavandă zone de relaxare din gradina,puteti lega tulpini de lavandă în jurul lumânărilor sau a sistemelor de iluminat. Nu exista limita atunci când vine vorba de utilizarea lavandei în decorul casei, așa că nu ezitati va jocati cu ea.

Cum putem utiliza lavanda in propria casa-saculet  Saculeti cu lavanda

  Saculetii de lavandă reprezintă o modalitate foarte ușoară de a beneficia de energia lavandei pe tot parcursul anului. Nu aveți nevoie decât de câteva pungi mici, de preferință din țesătură naturală (bumbac sau mătase), umpleți-le cu lavandă și gata! Puneți aceste plicuri de lavandă în dulapurile de lenjerie, sub perne, în sertare, genți de călătorie etc.

  Puteți chiar să „desemnați” unul pentru rufele dvs. și să îl utilizați în uscător; doar asigurați-vă că o legați puternic pentru a nu se deschide. În acest scop, totuși, este de obicei mai bine să folosiți ulei esențial de lavandă decât flori uscate. Puneți câteva picături de ulei esențial de lavandă pe o minge de bumbac, așezați mingea într-o pungă mică, legați-o și folosiți-o în uscător pentru a vă îmbrăca hainele!

 

Cum putem utiliza lavanda in propria casa-lumanare   Lumanari cu aroma de lavanda

  O altă modalitate extrem de ușoară de a beneficia de energia vindecătoare a lavandei din casa ta (în special din dormitor) este să arzi lumânări naturale făcute cu ulei esențial pur de lavandă. Rețineți din ce este făcută lumânarea dvs. De asemenea, doriți ulei esențial de lavandă (substanță pură), nu parfum de lavandă (o substanță artificială).

   Uleiuri esentiale de lavanda

  Împreună cu savurarea lavandei în forma sa uscată, puteti cumpăra și ulei esențial de lavandă. Puteți găsi mulți furnizori buni de uleiuri esențiale, așa că nu vă fie teamă să încercați ulei de lavandă și să experimentați diferența pentru dvs. Inhalarea parfumului de lavandă, precum și utilizarea câtorva picături de ulei de lavandă pentru un masaj ușor al capului vă pot ridica rapid energia.

Cum putem utiliza lavanda in propria casa-parfum   Parfum natural cu ulei de lavanda

  Pulverizarea uleiului esențial de lavandă în aer este un mod foarte rapid, ușor și încântător de a reîmprospăta energia în orice spațiu. Puteți cumpăra parfum de ulei esențial de lavandă sau vă puteți crea cu ușurință. Tot ce aveți nevoie este o sticlă mică, de preferință din sticlă, cu un dop spray și ulei esențial de lavandă. Turnați apă proaspătă în sticlă, adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă, agitați-o și gata!

  Raportul dintre 15 și 20 de picături față de o sticlă de 100ml ar trebui să creeze un parfum minunată de lavandă, dar nu ezitați să experimentați și să găsiți ceea ce funcționează cel mai bine.

 

   Difuzor pentru masina

  Dacă trebuie să petreceți multe ore în mașină, atunci ar trebui să obțineți un difuzor de aromoterapie. Este foarte ușor de utilizat și vă poate schimba considerabil starea de spirit și vă poate crește bunăstarea. S-ar putea să vă aflați blocați în traficul rău, dar cu ulei esențial de lavandă în aer, este suficient să inspirați profund și vă aflați în câmpurile din Provence!

  Lucrul frumos al uleiului de lavandă este că este un adaptogen – ceea ce înseamnă că te relaxează și, în același timp, te face mai alert și mai prezent, deci nu există nicio grijă dacă te simți somnoros sau nefocalizat în timp ce conduci.

 

Cum putem utiliza lavanda in propria casa-difuzor cu lumanare   Difuzor de ulei cu lumanari

  Acasă, puteți utiliza un difuzor de lumânări pentru a beneficia de aroma vindecătoare a uleiului de lavandă. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți bazinul din partea de sus a difuzorului cu apă, să adăugați câteva picături de ulei esențial și să aprindeți lumânarea la baza difuzorului. Căldura de la lumânare va ajuta la eliberarea parfumului de lavandă vindecător în aer.

  Difuzoarele de lumânări pot fi o modalitate minunată de a adăuga parfum, precum și de strălucirea vindecătoare a lumânării în orice cameră, atâta timp cât vă amintiți să o verificați din când în când și să adăugați apă după cum este necesar.

   Difuzor de aromaterapie

  Un difuzor cu aromoterapie cu ultrasunete este o modalitate excelentă de a difuza în aer energia de vindecare a uleiurilor esențiale. Este foarte ușor de utilizat – umpleți bazinul cu apă, adăugați uleiuri esențiale, alegeți timpul sau funcțiile de difuzare (dacă sunt disponibile împreună cu difuzorul dvs.), conectați-l și uitați de el!

  Frumusețea difuzoarelor cu ultrasunete, împreună cu comoditatea lor, este că purifică și aerul. În plus, multe dintre puternicele difuzoare cu aromoterapie cu ultrasunete pot acoperi suprafețe foarte mari – de la 400 de metri pătrați până la 2000-3000 de metri pătrați.

Cum putem utiliza lavanda in propria casa-bai cu lavanda   Bai cu lavanda

  O altă modalitate frumoasă de a beneficia de energia vindecătoare a lavandei este să adăugați câteva picături de ulei esențial pur in baile zilnice. Puține lucruri sunt mai relaxante și mai răsfățate decât să te scufunzi într-o baie fierbinte plină de parfum de lavandă.

  Din nou, asigurați-vă că cumpărați ulei esențial pur, în mod ideal organic sau artizanal. Odată ce începeți să utilizați uleiul esențial de lavandă în baie, s-ar putea să fiți surprins să aflați că majoritatea așa-numitelor produse de baie cu lavandă nu conțin deloc lavandă, ci doar un parfum fabricat artificial. Corpul tău îți va spune diferența.

Cum putem utiliza lavanda in propria casa-purificare    Purificarea spatiilor

  Utilizarea câtorva tulpini uscate de lavandă în timpul sesiunilor rapide de curățare a spațiului poate fi destul de utilă. Procesul este același ca și în cazul salviei (de fapt, multe bețișoare conțin lavandă), iar parfumul este încântător de dulce, curățant și calmant. Aproximativ 2 sau 3 bețișoare de lavandă sunt suficiente pentru cea mai delicioasă, curățătoare și răcoritoare energie din spațiul dvs. La fel ca în cazul arderii salviei, asigurați-vă că aveți grijă la căderea părților care ar putea arde și folosiți un recipient ignifug pentru a fi în siguranță.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult