Prima pagină » Cum se foloseste Mala in meditatie

Cum se foloseste Mala in meditatie

de contact@kristale.ro
11 minutes Citeste

Cum se foloseste Mala in meditatie

Cum se foloseste mala in meditatie

 

  Mala este un șir de mărgele utilizate pentru a număra mantrele (rugăciuni sanscrită) în seturi de 108 repetări ca formă de meditație. Deși acesta este principalul mod de a utiliza mala, există alte câteva modalități de a vă vindeca mintea, corpul și inima. Majoritatea acestor patru tehnici principale pot fi combinate pentru a amplifica efectele mentale, spirituale și vindecătoare ale utilizării mallei. Sperăm că veți găsi cel puțin o practică meditativă de care să vă îndrăgostiți!

Cum-sa-folosim-Mala-pozitia lotus   Patru moduri de a folosi Mala

  Următoarele tehnici vă vor oferi cele mai eficiente rezultate pentru utilizarea margelelor japamala. Experimentați și găsiți practica potrivită pentru utilizarea malei care funcționează cel mai bine pentru personalitatea, intențiile și obiectivele vieții.

  1. Meditație cu mărgele Japa (meditație Mantra)

  În timp ce numararea și utilizarea unui șir de mărgele sunt folosite ca instrument spiritual în orice practică culturală și religioasă, există o tehnică foarte specifică cu privire la modul de utilizare a yoga malas sau a mărgelelor de rugăciune budiste pentru meditație și activare spirituală. Următoarele tehnici tradiționale vă vor oferi cele mai eficiente rezultate pentru a vă folosi mala pentru meditație. Va trebui să alegeți o mantră pentru această practică.

  Practica de a cânta o mantra în timp ce utilizați mărgele de rugăciune se numește meditație japa. Acest stil de a medita cu margele este folosit frecvent în yoga și budism. Meditația Japa se practică, în general, așezată, dar poate fi făcută și în picioare și în timp ce mergeți. Cântarea se repetă în tăcere sau cu voce tare și poate fi repetată cât de încet sau cât de repede este necesar pentru a menține atenția concentrată. Se recomandă să meditați cel puțin o dată pe zi. Meditarea timp de cel puțin 10 minute va avea cele mai multe beneficii.

Cum se foloseste Mala in meditatie-japa   Șase pași simpli pentru meditația cu mărgele mantra:

1. Găsiți o poziție confortabilă, dar bine aliniată pentru meditație. În mod tradițional, meditația se practică așezată pe podea. Perne sau pături pliate pot fi folosite pentru a menține spatele confortabil. Dacă sunteți așezat pe un scaun, aveți picioarele plate pe podea și mențineți coloana vertebrală dreaptă – nu vă sprijiniți în spatele scaunului, dacă este posibil. Păstrați umerii relaxați și inima deschisă și ridicată. Cele mai frecvente ipostaze așezate pentru meditație sunt Poziția ușoară, Poza realizată, Poza eroului și Poza jumătății lotusului.

2. În timpul meditației japa, ochii pot fi deschiși cu o privire moale sau ochii pot fi ușor închisi. Acest lucru vă ajută să vă atrageți atenția și conștientizarea. Încercați să reduceți la minimum toate distracțiile externe. O cameră liniștită, slab luminată, va fi cel mai bine să meditați.

3. Respirația trebuie să fie lentă, profundă și relaxată. Respirați încet. Utilizați respirația diafragmatică în timpul meditației – simțiți-vă burta extinzându-se spre exterior cu fiecare inhalare și contractându-se cu expirația.

4. Ține-ți mala în mâna dreaptă (în India mâna stângă este considerată impură) și folosește degetul mare și degetul mijlociu pentru a „număra” fiecare mantra atingând piatra prețioasă sau sămânța în timpul recitării cântării. La fiecare recitație, trageți ușor mărgeaua spre dvs. cu degetele, în timp ce finalizați mantra pentru a trece la următoarea mărgea. Degetul arătător este întins departe de mână și nu trebuie să atingă mărgelele de rugăciune sau să fie folosit pentru numărare. Margeaua mare meru (munte) sau guru (profesor) nu trebuie numărat sau atins de degetul mare. Guru este folosit ca marker pentru punctul de început și sfârșit al recitării.

5. Continuați trăgând mărgelele cu degete pentru fiecare mantra până când ajungeți la meru sau guru și ați finalizat 108 repetări. (Dacă aveți o brățară de 27 de mărgele, va trebui să repetați acest lucru de încă 3 ori.) Puteți continua cu practica cântând repetări de 108 mantre.

6. Păstrați-vă mintea concentrată pe mantra și centrată pe senzația degetului mare care atinge margelele de mala. Când apar gânduri, vă îndreptați atenția spre cântare și mala. Experimentați cu tempo-ul recitării mantrei pentru a găsi ritmul cel mai capabil să vă concentreze atenția. Unele tradiții yoghine și budiste sincronizează respirația cu recitarea pentru a concentra în continuare mintea.

Cum se foloseste Mala in meditatie-numarare  Alegerea unei Mantre

  O mantra este un cuvânt sau o serie de cuvinte scandate cu voce tare sau în tăcere pentru a invoca calități spirituale. În practica yoghină, o mantră este un cuvânt sanscrit care are puteri speciale pentru a transforma conștiința, a promova vindecarea sau a îndeplini dorințele. O mantra budistă sau sanscrită îți este dată fie de un profesor, fie aleasă de tine. Când selectați o mantră, fiți clar cu privire la intenția dvs. și folosiți-vă intuiția asupra intelectului. Poate doriți să încercați fiecare cântare pentru câteva repetări, să vedeți ce simtiti și să alegeți mantra care se simte cel mai potrivit pentru dvs.

 

Cum-sa-folosim-Mala-doua degete   2. Practica meditației respirației

  Puteți folosi mala împreună cu o meditație clasică de respirație yoga. Această metodă vă va ajuta să vă încetiniți ritmul de respirație și să vă concentrați și să vă liniștiți mintea. Pentru această meditație de respirație, veți ține și utiliza margelele de rugăciune budiste în același mod ca și pentru tehnica de meditație japa.
Pentru această meditație respiratorie, repetați acești patru pași distincti:
• Respirați lent și adânc prin nas, direcționând respirația în pântecul scăzut.
• Pauză timp de 1-2 secunde.
• Expirați încet respirația prin nas.
• Pauză timp de 1-2 secunde.

  Pentru fiecare rundă, fie numărați fiecare respirație cu fiecare mărgea pe mala, fie folosiți o mărgea pentru a număra fiecare dintre cei patru pași ai respirației. Concentrați-vă mintea pe senzația fiecăruia dintre acești patru pași ai respirației în timp ce atingeți fiecare margea cu degetele. Ori de câte ori apar gânduri sau distrageri în mintea ta, întoarce-ți concentrarea înapoi către sentimentele respirației și atingerea fiecărei pietre prețioase sau semințe.

Cum-sa-folosim-Mala-rugaciune   3. Practica de contemplare a recunoștinței

  Practica simplă a recunoștinței a fost demonstrată științific pentru a cultiva empatia și rezistența mentală și pentru a îmbunătăți somnul, stima de sine și sănătatea mentală și fizică. Pentru a practica această contemplare a recunoștinței, veți ține și folosi mala în același mod ca și pentru tehnica de meditație japa. Începeți cu câteva respirații adânci lente pentru a vă curăța mintea și apoi continuați să gândiți sau să simțiți ceva pentru care sunteți recunoscători. De fiecare dată când atingi o nouă margelă de mala, gândește-te la ceva pentru care ești recunoscător. Nu vă limitați gândindu-vă că ceva este prea mic sau nesemnificativ pentru a fi recunoscător. Este în regulă să repetați aceleași gânduri de recunoștință, dar încercați și provocați-vă să vă gândiți la cât mai multe lucruri noi posibil. Știți că cu cât practicați mai mult acest lucru, cu atât mai ușor va deveni acest proces. Ori de câte ori apar gânduri sau distrageri în mintea ta, întoarce-ți focul înapoi către sentimentele de recunoștință, centrul inimii și mâna ta, deoarece este atingerea mărgelei de rugăciune.

Cum-sa-folosim-Mala-mala albastra   4. Vindecarea minții-corpului

  Folosirea, purtarea, atingerea sau plasarea unei mărgele de piatră prețioasă pe corpul tău îți vor transmite puterile de vindecare specifice în beneficiul corpului, minții și inimii tale. Se crede că mărgeaua guru a malei stochează puterea japamalei. Această tehnică este excelentă, deoarece nu trebuie să vă gândiți să o utilizați în acest mod, așa cum se întâmplă automat. Evident, atunci când sunt utilizate cu intenție și scop, efectele vindecătoare vor deveni mai puternice.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult