Prima pagină » Ce este sarea de Himalaya si pentru ce o utilizam

Ce este sarea de Himalaya si pentru ce o utilizam

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Ce este sarea de Himalaya si pentru ce o utilizam 

Ce este sarea de Himalaya si pentru ce o utilizam

    Sarea Himalaya (numită și sare tibetană) este o sare de mare fosilizată care s-a format din depozite marine în urmă cu peste 250 de milioane de ani. În forma sa cea mai prețioasă, această sare este extrasă manual și nerafinată și conține încă câteva rămășițe ale vieții marine antice. Această sare roz este vândută în cea mai mare parte pe piețele de bucătărie și produse alimentare sănătoase, apreciate pentru urme de minerale care îi conferă acea culoare roz. Cea mai mare parte a sării roz pe care o vedem provine de la poalele Himalaya din Pakistan. Sarea Himalaya are și o tradiție de utilizare metafizică, deși este foarte generală sau recentă. Toate sărurile sunt folosite în purificare și multor oameni le place să folosească tipul himalayan ca sare de baie sau piatră de masaj.

Ce este sarea de Himalaya si pentru ce o utilizam

   Sărurile sunt și ele de protecție, cu diferite tipuri care variază în „specialitatea” lor. Sarea roz din Himalaya este potrivită în special pentru protejarea casei și a familiei. Dincolo de aceste proprietăți de bază, însă, există puțină tradiție de a folosi această sare în regiunea sa de origine.

Unele saruri tibetane arată roșu închis, dar sunt de origine vulcanică și, prin urmare, au o gamă diferită de urme de minerale decât sarea mai deschisă. Desigur, ne putem bucura folosind sare roz pentru protecție, masaj, în lămpi și suporturi de lumânări și în cantități mici pe alimente.

   De asemenea, utilizate pentru a elibera atașamente, inclusiv atașamente emoționale. Este recomandat ca cei care lucrează în medii de negativitate sau comunicare indirectă, să păstreze o bucată de sare de Himalaya pe birou.

ce este sarea de Himalaya si pentru ce o utilizam

Proprietăți curative comune ale sării din Himalaya:

    Îndepărtează resturile psihice din corpul tău energetic
    Vă ajută să eliberați ceea ce nu vă mai servește
    Promovează curățarea și purificarea generală
    Îmbunătățește sentimentele de pace și calmare
    Crește sentimentele de fericire
    Încurajează odihna și relaxarea

Utilizări metafizice ale sării din Himalaya:

   Utilizați la orice chakră pentru curățare și purificare generală, pace și calmare, îmbătrânire sănătoasă, bunăvoință și sprijin tiroidian. Acest mineral combină energiile soarelui, ale pământului, ale stelelor și ale mării primordiale.

 

Ce este sarea de Himalaya si pentru ce o utilizam

Despre lămpile cu sare din Himalaya:

   Lămpile de sare din Himalaya folosesc o formă veche de sare pentru a proteja împotriva unei probleme foarte moderne: răspândirea ionilor pozitivi în spațiile noastre interioare, datorită proliferării dispozitivelor electronice în casele și birourile noastre. Ionii pozitivi pot proveni de la computere, aparate de aer condiționat, aparate și multe alte surse și au fost asociați cu niveluri scăzute de energie și depresie la oameni.

   Ideea din spatele lămpii de sare este că sarea atrage umezeala, pe care becul cald sau lumânarea din interior o transformă în ioni negativi fericiți care îi neutralizează pe cei răi pozitivi. Ionii negativi sunt o terapie naturală pentru tratarea bolilor și îmbunătățirea sănătății. Cercetările noastre ne-au dus la concluzia că cele mai multe surse credibile sunt de acord că lămpile de sare nu eliberează de fapt un număr suficient de mare de ioni negativi pentru a face această afirmație plauzibilă, dar că culorile calde și strălucirea naturală a lămpilor pot fi un stimulent natural al dispoziției. Sarea Himalaya vine în diferite nuanțe de roz, de la piersic până la somon închis, culori care indică prezența numeroaselor minerale amestecate cu halitul de bază.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult