Prima pagină » Selenitul – puterea luminii Divine

Selenitul – puterea luminii Divine

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Selenitul – puterea luminii Divine

Selenitul – puterea luminii Divine

Selenitul este unul dintre cristalele cu cea mai blândă protecție și care are abilitatea de a transforma aura personală într-un scut de protecție cu o energie la frecvență ridicată. Vorbim aici despre un cristal care ne oferă îndrumare spirituală și care ne vindecă în permanență. Din acest motiv se consideră că Selenitul este un cristal care manifestă puterea luminii Divine și care ne conectează cu această putere.

Ce este cristalul de Selenit?
Selenitul este un cristal moale și cu o duritate 2 pe scara durității Mohs. Cristalul are aspectul unei pietre care a reținut strălucirea și lumina Lunii, satelitul natural al Pământului. Piatra de Selenit are un aspect cu incluziuni lungi și drepte, iar dacă este amplasat în apropierea unei surse de lumină, se poate ohserva cum strălucește și cum reflectă lumina.

Numele cristalului provine de la conexiunea cu zeița Lunii, Selena. Este un cristal asociat cu această zeiță și cu puteri similare cu ale acesteia datorită aspectului de alb strălucitor și asemănător cu natura selenară. Aspectul natural translucid al Selenitului reprezintă puritatea spirituală, lumina și conectarea la tărâmurile îngerilor. Este considerat a fi unul dintre cele mai sacre cristale din întreaga istorie.

Selenitul – puterea luminii Divine 1Puterile Selenitului conform legendelor și mitologiei
Selenitul este un cristal care este amplasat ca un prag între spirit și materie. Conform Cabalei (disciplina și școala de gândire ezoterică, care își are originea în iudaism), există un mit care afirmă că înainte ca Universul să existe, Dumnezeu a fost pretutindeni, iar pentru a crea spațiu pentru lumea noastră, El a trebuit să inspire. Realizând că nu era prezent în creație, a modelat diferite vase de lumină pentru popularea Universului, dar acestea s-au spulberat. Prin purtarea acelei lumini Divine, sarcina cristalului de Selenit a fost aceea de a reuni cioburile Divinului cu sursa care le-a creat.

În mitologia greacă, Selenitul este zeița Lunii, fiica titanilor Hyperion și Theia și frate cu zeul Soare, Helios și Eos, zeitatea zorilor. Conform mitologiei, Selena este o femeie extrem de frumoasă cu părul lung și care poartă pe cap o coroană cu semilună. Are de asemenea mici coarne și aripi aurite. În Mesopotamia, Selenitul era folosit pentru a păstra spațiile protejate de spiritele rele.

Puterea vindecătoare a Selenitului
Persoanele care lucrează astăzi folosind cristalele sau care apelează la practicile cu cristale folosesc Selenitul pentru a ameliora printre altele problemele dentare sau pentru rezolvarea problemelor cu radicalii liberi. Vorbim despre un cristal care este foarte eficient pentru purificarea aurei și pentru a fi folosit ca vindecător. De asemenea acționează asemenea unei surse de echilibru emoțional și care poate calma stările datorate schimbărilor generate de fazele lunii.

Puterea transformatoare a Selenitului
Selenitul are abilitatea de a accesa conștiența angelică și de a aduce lumina divină în orice lucru pe care îl atinge. Creează un pod pentru luminarea corpului, facilitând astfel expansiunea conștiinței și a integrării cu divinul. Este un puternic transformator de energie emoțională, care ajută la eliberarea sentimentelor profunde care se ascund în spatele bolilor psihosmatice sau a blocajelor emoționale. În cazul persoanelor de sex feminin vorbim despre facilitarea în perioadele de pubertate sau menopauză, încurajând astfel reconectarea cu înțelepciunea puterii divine.

La nivel fizic, Selenitul ajută la menținerea tinereții și la reîntinerire. Proprietățile acestui cristal sunt conectate cu organele reproductive feminine, cu sistemul nostru limfatic și cu celulele albe din sânge. Din acest motiv vorbim despre un cristal cu proprietăți vindecătoare care vizează pielea, coloana vertebrală, dar și unghiile. Se spune că are abilitatea de a realinia vertebrele noastre și de a păstra pielea sănătoasă și hidratată. Cristalul de Selenit este eficient mai ales atunci când îl purtăm asupra noastră sau atunci când îl avem în apropiere când mergem la culcare. Pentru persoanele care suferă de insomnie sau care au coșmaruri, punerea cristalului de Selenit sub pernă poate îmbunătăți respectivele probleme.

Selenitul – puterea luminii Divine 2Din perspectiva emoțională și mentală, Selenitul este conectat cu chackra inimii și cu chackra coroană. Astfel acționează asupra acestor doi centri energetici și ajută la vindecarea sau reechilibrarea lor. Printre cele mai puternice efecte ale Selenitului se numără și vindecarea emoțiilor, ajutând la eliberarea tuturor stărilor de anxietate și de stres emoțional. Această piatră vindecă încet, mai întâi prin eliberarea de gândurile noastre și ajutându-ne să ajungem să avem o gândire clară precum cristalul în sine.

În același timp vorbim despre un cristal care ne ajută să fim obiectivi și să conștientizăm lumea din jurul nostru. Mai apoi poate fi util pentru a găsi o judecată bună și perspicacitate sănătoasă astfel încât să poți lucra cu sufletul tău pentru a lua deciziile corecte pentru tine. Este un cristal care te invită la deschidere și onestitate în ceea ce te privește. Ne ajută să ne eliberăm prin faptul că aduce iertare pentru situațiile care nu ne mai servesc. Nu în ultimul rând avem în vedere un cristal care ne poate ajuta să ne ridicăm și să îmbrățișăm puterea noastră deplină.

În încheiere
Indiferent de motivul pentru care îți dorești să beneficiezi de puterea luminii Divine emanate de către cristalul de Selenit, acesta te poate sprijini pentru a vindeca atât aspecte emoționale și mentale, cât și anumite aspecte care vizează corpul tău fizic. În măsura în care îți dorești să te bucuri de toate proprietățile și puterile Selenitului, în oferta magazinului StoneMania vei putea găsi atât Selenit brut, cât și bijuterii realizate din Selenit. Permite energiei cu care este înzestrat cristalul de Selenit să își aducă aportul în viața ta și bucură-te de întreaga energie emanată de acest cristal.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult