Prima pagină » Obsidianul – puterea Catharsis-ului

Obsidianul – puterea Catharsis-ului

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Obsidianul – puterea Catharsis-ului

Obsidianul – puterea Catharsis-ului

Piatra de Obsidian este foarte utilă pentru catharsis, acel proces de epurare și de purificare a emoțiilor în special asociate cu teama și cu compătimirea. Acest cristal poate vindeca emoțiile negative care te țin pe loc, chiar și traumele care nu îți permit să trăiești viața pe care o visezi în toate aspectele sale.

Ce este Obsidianul?
Obsidianul este sticlă vulcanică formată în mod natural prin răcirea rapidă a lavei în urma erupției unui vulcan. Practic lava se răcește rapid și astfel nu mai există timp pentru cristalizare. În mod natural Obsidianul este de culoare neagră și are o textură sticloasă. Există mai multe categorii de Obsidian. Vorbim despre o piatră dură și care semnifică siguranță, protecție și ancorare.

Obsidianul în mitologie
Conform legendelor, Obsidianul este un cristal care a fost asociat mult timp cu un portal magic în raport cu timpul și spațiul. Filozoful grec menționează faptul că grecii antici foloseau oglinzi stridente realizate din Obsidian șlefuit,  iar bilele de Obsidian au fost folosite de mii de ani. Din perspectiva șamanilor, Obsidianul era folosit pentru a îndepărta blocajele și rămășițele asociate cu trecutul. Ajută la blocarea atacurilor psihice și a intențiilor dăunătoare prin faptul că oferă un scut la nivel de aură.

Obsidianul – puterea Catharsis-uluiPuterea vindecătoare a Obsidianului
Obsidianul este un cristal care acționează imediat și care poate aduce o vindecare sau poate susține un catharsis emoțional. Ajută de asemenea la relevarea motivelor sau a cauzelor care stau ascunse la baza bolilor și a afecțiunilor medicale. În același timp avem de-a face cu o energie care încurajează vindecarea profundă la nivelul sufletului. Contribuie la curățarea și eliberarea de gânduri învechite sau la moduri de gândire depășite, subliniind cu o claritate absolută ceea ce este necesar a fi schimbat.

Prin plasarea Obsidianului într-o cameră de vindecare, problemele majore pot fi rezolvate sau eliberate mult mai rapid. Mai mult, inclusiv energia negativă care a fost eliberată este absorbită de către acest cristal. La nivel fizic, Obsidianul atrage negativitatea și ajută la detoxifierea structurilor energetice într-un mod blând. De asemenea susține realinierea energetică. Nu în ultimul rând contribuie la vindecarea vieților anterioare, acolo unde întâmplări neplăcute sau traume adânci trebuie să fie scoase la suprafață ori transformate.

În ceea ce privește vindecarea fizică, acest cristal are proprietăți pentru îmbunătățirea circulației sanguine, pentru vindecarea problemelor de natură digestivă și pentru sprijinirea vindecării la nivelul țesuturilor. Datorită puterii sale foarte mari de protecție, acest cristal este foarte util pentru detoxifierea întregului organism.

Energia transformatoare și catharsis-ul
Obsidianul este o piatră șamanică ce poate fi de-a dreptul brutal de directă și care o foarte mare putere pentru catharsis și pentru vindecarea profundă a sufletului. Are abilitatea de a revela care sunt motivele pentru care cineva se simte imperfect, dar și care sunt cauzele afecțiunilor de orice natură. În același timp oferă o imagine clară asupra schimbărilor necesare pentru a ameliora aceste cauze. Este un cristal esențial pentru ancorare și împământare, pentru a conecta baza coloanei vertebrale cu inima pământului. Vorbim despre un cristal foarte protectiv, fiind asemenea unui scut în orice mediu, protejându-te atât de alte persoane, cât și de către propria persoană.

Datorită asocierii cu chackra de bază, definiția acestui cristal vizează atributele vindecătoare care lucrează profund și rapid pentru a elibera energiile negative. Mai mult, Obsidianul ajută la eliberarea, echilibrarea și energizarea chackrei sacrale și a chackrei plexului solar.

Dacă simți că ți-ai pierdut din propria putere, Obsidianul ajută să identifici problema și să te reîncarci cu putere. Îți permite să te privești într-o oglindă a Sinelui interior, mergând profund în subconștient și înfruntând ceea ce trebuie înfruntat pentru a integra aspectele care îți umbresc viața și pentru a schimba negativitatea din timpul vieții tale astfel încât să îți elibereze sufletul. Obsidianul negru are capacitatea de a-ți permite să explorezi și să reîncadrezi linia vieții tale din punct de vedere ancestral. Este o piatră cu o puternică integritate care te poate readuce la calea ta spirituală.

Obsidianul – puterea Catharsis-uluiUtilizarea Obsidianului
Obsidianul poate fi folosit prin purtarea lui pentru protecție sau pentru vindecare directă. În același timp este foarte util pentru ancorare și împământare atunci când este ținut acasă. Indiferent dacă păstrezi acest cristal în geantă sau în rucsac ori dacă îl porți la încheietura mâinii, acest cristal poate să te ajute să vindeci toate aspectele vieții tale. Energia cristalului poate să te protejeze, să îți ofere curajul de a spune DA în afirmarea adevărului personal, dar și să ajute la vindecare.

Cristalul de Obsidian este foarte eficient pentru echilibrarea casei tale și pentru protejarea spațiului. Datorită faptului că acest cristal include toate elementele de pământ, foc, apă și aer, avem în vedere un cristal extrem de puternic și cu vibrații puternice de ancorare. Astfel Obsidianul poate fi amplasat la intrarea în casă pentru ca oricine intră în casă să lase afară energia negativă. Obsidianul poate fi folosit și la birou pentru a te ajuta să rămâi fidel propriei persoane și să te ajute să nu faci toate lucrurile pe care nu dorești, răspunzând afirmativ oricărei solicitări venite din exterior.

Una dintre cele mai eficiente modalități de a aduce Obsidianul în viața ta este prin purtarea unor bijuterii din această piatră semi-prețioasă. Purtarea direct pe piele a acestei pietre ajută la conectarea cu toate vibrațiile emise de acest cristal și la eliberarea acelor blocaje care nu îți permit să avansezi în viață. Purtarea în permanență a cristalului cu tine îți permite să îți valorifici întreg potențialul și puterea.

Produse din Obsidian în magazinul nostru
Având în vedere aceste proprietăți ale Obsidianului și capacității sale de a ajuta la catharsis-ul emoțional menit a ne elibera de numeroase traume și stări emoționale care sunt asemenea unor blocaje, purtarea Obsidianului sau păstrarea lui în spațiile unde locuim și unde ne desfășurăm activitatea poate fi de foarte bun augur.

În oferta magazinului StoneMania vei putea găsi diferite produse din Obsidian, fie că vorbim despre brățări, pandantive, cercei, bile din Obsidian sau alte astfel de cristale pentru diferite practici spirituale și de meditație.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult