Prima pagină » Hematitul – puterea magnetismului

Hematitul – puterea magnetismului

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Hematitul – puterea magnetismului

Hematitul – puterea magnetismului

Hematitul este o piatră de ancorare, de împământare, fiind folosită cu precădere pentru protecție și stabilitate. Cuvântul „hematit” provine din greacă și înseamnă „sânge”. Din acest motiv este cunoscută ca fiind piatra sângelui. Hematitul este un tip de minereu de fier care este realizat din cristale de oxid de fier. Este un cristal care are un sistem trigonal de cristalizare ce poate fi găsit în roci sau în sol. Vorbim despre un cristal cu luciu metalic și poate fi regăsit în diferite culori, de la negru, la gri și până la argintiu, dar și în nuanțe de roșu-maroniu.

Însemnătatea spirituală a Hematitului este aceea de a aduce echilibru atât la nivelul corpului eteric, cât și la nivelul corpului fizic. Datorită naturii sale magnetice și energiilor noastre Yin și Yang, acest cristal are abilitatea de a ne aduce înapoi în starea de echilibru.

Hematitul – puterea magnetismului 1Hematitul în legende și mitologie
Conform mitologiei grecești, Hematitul a fost creat în momentul în care Saturn și-a ucis propriul tată, zeul tiranic Uranus. Acest ciclu mitologic antic descrie practic modul în care vechiul este distrus pentru a face loc noului. Hematitul este numit deseori ca fiind piatra sângelui, iar acest lucru datorită faptului că are aspectul sângelui atunci când este încălzit sau pulverizat.

În Mesopotamia se considera că Hematitul ajută la vindecarea bolilor de ochi și de ficat. Este un talisman pentru procesele legale și aduce rezultate favorabile. Pliniu menționează faptul că babilonienii făceau pastă din Hematit, ceea ce asigura succesul în războaie atunci când această pastă era aplicată pe corpul războinicilor. Acest lucru nu era surprinzător, dacă ținem cont de faptul că Hematitul este o piatră asociată cu planeta Marte, zeul războiului.

Puterea vindecătoare a Hematitului
Încă din papirusurile egiptene vechi de peste 3500 de ani Hematitul este recomandat ca și terapie pentru controlul sângerărilor și pentru reducerea inflamațiilor. În prezent Hematitul este folosit în terapia cu cristale pentru acele remedii și practici care vizează sângele. Din acest motiv este un cristal folosit în cazul anemiei, al hemoragiei sau al problemelor circulatorii. Hematitul este un cristal foarte util și pentru a elimina căldura de la nivelul organismului, și anume acea „căldură” care generează inflamații sau artrită.

Datorită faptului că vorbim despre o piatră cu o puternică energie de tip yang (masculină), Hematitul ajută la echilibrarea energiei feminine (cea de tip yin) datorită magnetismului acestei pietre. La nivel emotional cristalul de Hematit este util pentru a vindeca adicțiile legate de rănile emoționale sau de dorințele neîmplinite. Hematitul este folosit din acest punct de vedere pentru a ancora din nou sufletul tău în corpul fizic în urma unei practici spirituale.

Puterea transformatoare a Hematitului
Hematitul este o piatră care combate slăbiciunea sau timiditatea și ajută la îmbunătățirea stimei de sine. Purtarea acestui cristal întărește puterea personală sau magnetismul, acea forță de a atrage în viața ta lucrurile care sunt menite pentru a crește și a descoperi puterea interioară, aducând la suprafață charisma personală care este de multe ori latentă.

În același timp Hematitul ajută la eliminarea tuturor formelor și a tipurilor de negativitate, fiind foarte util pentru ancorarea nivelurilor ridicate de vibrații în timpul vindecărilor. Mai mult, avem de-a face cu un cristal care liniștește mintea și aduce o pace interioară foarte profundă.

Hematitul – puterea magnetismului  2Proprietățile Hematitului și folosirea acestui cristal
Atunci când vine vorba despre folosirea cristalului de Hematit pentru diferite practici, există diferite moduri în care poate fi utilizat. Este un cristal care poate fi purtat în geantă sau în rucsac, dar poate fi de asemenea purtat la nivelul corpului ca și brățară, medalion sau cercei. Hematitul poate fi plasat și în spațiul unde locuiești sau unde îți desfășori activitatea.

Purtarea acestei pietre ca și bijuterie este o metodă foarte eficientă de a te conecta cu însemnătatea cristalului în orice moment al zilei. Atunci când te simți copleșit sau inconfortabil, purtarea unei brățări de Hematit poate să îți aducă aminte să respiri profund și să încetinești ritmul. De asemenea te vei putea conecta la energia protectivă a acestui cristal. Prin purtarea cristalului de Hematit la nivelul corpului vei putea să beneficiezi inclusiv de proprietățile de vindecare ale acestei pietre prin îndepărtarea oricărei energii nedorite sau rele care poate să te țină într-o stare rea, permițând astfel păstrarea energiei în siguranță.

În privința folosirii Hematitului acasă sau la locul de muncă, vorbim despre o piatră ideală în multe utilizări prin prisma proprietăților sale incredibile. Plasarea Hematitului în diferite locuri din casă poate spori semnificativ nivelurile de energie ale fiecăruia. Este de asemenea foarte util pentru protecție și pentru sentimentul de siguranță al fiecărei persoane din casă. Sentimentul pe care îl primești atunci când această piatră este acasă este unul cu adevărat benefic. Datorită faptului că are abilitatea de a îndepărta toate energiile negative din spațiul unde este amplasat, va fi foarte util să îl ai acasă pentru a te ajuta să elimini toate energiile negative din jurul corpului tău.

Plasarea Hematitului în spațiul de lucru ajută la protecție, iar atunci când o piatră de Hematit se află în raza ta vizuală, poți avea încredere că vei reuși să duci la îndeplinire toate lucrurile datorită puterii sale foarte mari de ancorare și a abilității de a te conecta foarte bine la nivel mental. Aduce optimism în orice spațiu de lucru datorită faptului că este încărcat de energie pozitivă. Nu în ultimul rând Hematitul poate fi folosit eficient în practicile de meditație.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult