Prima pagină » Cristale benefice pentru somn, pentru a combate insomnia sau pentru a preveni cosmarurile

Cristale benefice pentru somn, pentru a combate insomnia sau pentru a preveni cosmarurile

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Cristale benefice pentru somn, pentru a combate insomnia sau pentru a preveni coșmarurile

Cristale benefice pentru somn, pentru a combate insomnia sau pentru a preveni coșmarurile

Foarte multă lume se confruntă cu problema insomniei. În același timp există numeroase persoane care deși reușesc să doarmă pe timpul nopții, simt că somnul nu este odihnitor. Coșmarurile sunt de asemenea prezente în viața multor persoane, acestea nereușind să se odihnească sau să doarmă din pricina coșmarurilor.

Cristalele – o soluție pentru problemele cu somnul
Cauzele care pot duce la insomnie sau la probleme cu somnul includ printre altele stresul zilnic, vârsta, schimbările hormonale, anumite probleme de sănătate, anxietate sau mediul ambiental. O parte dintre acestea pot fi și cauze pentru coșmaruri. Indiferent care este cauza insomniei sau a coșmarurilor, este foarte important să găsești soluții pentru a rezolva aceste probleme și pentru a avea în cele din urmă un somn relaxant și odihnitor. Doar având un somn odihnitor putem să ne bucurăm de mai multă energie, de o formă fizică mai bună și de o concentrare superioară.

Dacă nu ai găsit încă soluția pentru a combate insomnia și coșmarurile, poți să încerci să apelezi la cristale. Există mai multe cristale care pot fi folosite pentru a atrage energia și vibrația care să contribuie la un somn relaxant și odihnitor. Cristalele pot fi folosite pentru diferite ritualuri și în diverse moduri pentru a ajuta să ai parte de un somn așa cum îți dorești.

Prin intermediul acestor cristale sau pietre semiprețioase vei putea să îți calibrezi energia, să aduci liniște la nivel mental astfel încât să devii ancorat pe deplin la momentul prezent. Astfel, odată ce ești relaxat(ă), tiparul orelor de somn se va recalibra și vei ajunge la un ritm optim de somn. În continuare vei descoperi câteva dintre cristalele și pietrele semiprețioase care te pot susține în combaterea insomniei și a coșmarurilor care nu îți permit să te bucuri de un somn odihnitor și relaxant.

Cristale benefice pentru somn, pentru a combate insomnia sau pentru a preveni coșmarurileCristale recomandate pentru un somn profund
În cazul persoanelor care deși reușesc să doarmă suficient de multe ore, dar care simt că nu se odihnesc în acest interval de timp, cristalele recomandate includ printre altele selenitul și celestitul. Selenitul este unul dintre cristalele recomandate pentru insomnie sau pentru somnul care nu este foarte profund. Este un cristal care transmite calm și claritate, tot ceea ce ai nevoie înainte de a merge în dormitor. Conexiunea cu selenitul sau păstrarea acestui cristal în încăperea unde dormi aduce o stare de calm, de claritate și de programare mentală, spirituală și fizică pentru un somn odihnitor pentru întreaga noapte.

Culoarea celestitului este extrem de utilă pentru vibrațiile necesare înaintea somnului. Este suficient să privești cristalul de celestit pentru a experimenta o stare de calm și de liniștire la nivel mental, fizic și spiritual. Poți apela la energia liniștitoare a pietrei de celestit pentru situațiile în care îți dorești să ai parte de un somn mult mai profund. Mai mult, piatra de celestit are proprietăți vindecătoare care poate să aducă o stare de relaxare și de calm la nivel fizic, pentru a te putea odihni mai bine.

Cristale pentru vise liniștite și fericite
Atunci când vorbim despre vise calme, liniștite și fericite, piatra de ametist este printre cristalele preferate. Datorită faptului că avem de-a face cu o piatră foarte strâns conectată cu intuiția și cu mintea subconștientă, ametistul este exact ceea ce ai nevoie dacă simți că foarte des ai parte de vise neplăcute sau de coșmaruri. Visele sunt de fapt pătrunderea într-o lume a minții subconștiente. Prin plasarea pietrei de ametist sub pernă înainte de culcare te poate ajuta să ai parte de vise frumoase, plăcute și chiar fericite.

Dacă îți dorești mai mult decât atât și dorești să ai parte de vise lucide, expansive și pline de semnificație, atunci poți să ai în vedere labradoritul. Acest cristal are proprietăți vindecătoare care sunt legate de chackra coroană, acel centru energetic care guvernează evoluția spirituală și nivelurile superioare la nivel mental și la nivel de spirit. Astfel, atunci când intenționezi să crești la nivel mental și spiritual, cristalul de labdradorit te poate ajuta să te conectezi cu tărâmurile înalte ale conștiinței. Labdradoritul te poate susține în a-ți reaminti constant de faptul că fiecare zi are o magie proprie care așteaptă să fie descoperită și tot ceea ce este nevoie este să privești în direcția respectivă.

Cum putem combate coșmarurile cu ajutorul cristalelor?
În cazul persoanelor care se confruntă frecvent cu coșmaruri, primul pas care trebuie făcut este să analizeze cu atenție cauza care duce la apariția acestor vise neplăcute și chiar terifiante. De multe ori coșmarurile sunt cauzate de spațiul unde dormi și astfel poate fi necesar să rezolvi această problemă prin curățarea spațiului de anumite energii.

Cristale benefice pentru somn, pentru a combate insomnia sau pentru a preveni coșmarurile2Dormitoarele care au oglinzi, computere sau televizoare înseamnă spații cu suprafețe care reflectă energiile. În consecință, energia se reflectă pe timpul nopții și transmite o stare de energie activă precum în timpul zilei, afectând calitatea somnului. Dacă dormitorul este foarte aglomerat, și acest lucru poate conduce la apariția coșmarurilor, existând o energie de aglomerare și de lipsă de deplasare a energiilor. Pentru curățarea și purificarea spațiului unde dormim putem folosi lemn de Palo Santo sau salvie.

Însă dacă vrem să apelăm la energia cristalelor, este important să conștientizăm că acestea sunt amplificatori și tot ceea ce trebuie să facem este să alegem un cristal potrivit. Printre acestea regăsim selenitul sau cuarțul roz. Pentru camerele unde există multe dispozitive electronice shungitul poate fi alegerea potrivită. Dacă în schimb trebuie să combați coșmaruri cauzate de energii negative care s-au adunat din contactul cu alte persoane sau dintr-un anumit spațiu, hematitul și turmalina neagră sunt pietre potrivite pentru acest lucru.

Unde păstrăm cristalele în dormitor?
Odată ce ai luat decizia de a apela la energia cristalelor și a pietrelor semiprețioase, este important să știi unde este indicat să păstrezi cristalele în dormitor. Plasarea lor sub pernă este o variantă foarte eficientă pentru îmbunătățirea viselor.  Plasarea cristalelor sub pernă este foarte simplu de realizat și poate să influențeze semnificativ scenele pe care le vei avea înaintea ochilor în fiecare noapte în care visezi. Există și varianta de a plasa anumite cristale și pietre semiprețioase sub pat. Selenitul este cristalul potrivit pentru acest lucru, mai exact la picioarele patului.

Cristalele pot fi inclusiv plasate pe noptieră, însă în acest caz este important să te asiguri de faptul că energia lor nu te ține treaz(ă). Dacă vrei să plasezi cristale sub pernă, ametistul este alegerea potrivită pentru că ajută la liniștirea mentalului hiperactiv. Vibrațiile puternice de liniște ajută la calmarea la nivel mental. Tot printre cristalele potrivite pentru dormitor regăsim și lepidolitul. Acesta ajută la găsirea unui echilibru optim pentru somn, prevenind vibrațiile foarte active care pot perturba somnul.

Este important să acordăm atenție și cristalelor care nu trebuie să le ținem în dormitor, unele cristale având proprietăți de energizare. Câteva exemple de cristale care trebuie păstrate în afara dormitorului sunt malachitul, pirita, ochi de tigru, carneolul sau piatra soarelui.

Remarci finale
Ține cont de sugestiile de mai sus atunci când vine vorba despre cristale pentru un somn odihnitor, profund și relaxant. În oferta magazinului StoneMania vei putea găsi foarte multe cristale dintre cele anterior enumerate. Alege cristalele care simți că se potrivesc cu ceea ce ai nevoie pentru a putea să dormi liniștit(ă) și pentru a uita de coșmaruri.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult