Prima pagină » Puterea vindecatoare a cristalelor: ce pot si ce nu pot face cristalele

Puterea vindecatoare a cristalelor: ce pot si ce nu pot face cristalele

de contact@kristale.ro
12 minutes Citeste

Puterea vindecătoare a cristalelor ce pot și ce nu pot face cristalele

Puterea vindecătoare a cristalelor: ce pot și ce nu pot face cristalele?

Cristalele sunt elemente considerate a fi drăguțe, pline de mister și capabile să ne sporească imaginația. Din acest motiv se numără printre elementele cele mai populare și apreciate în medicina alternativă. Există credința conform căreia folosirea anumitor cristale prin plasarea acestora pe anumite părți ale corpului poate oferi beneficii fizice sau mentale. Acest lucru în contextul în care cristalele pot interacționa cu câmpul energetic al corpului fizic, ducând astfel la crearea unui echilibru și a unei alinieri din punct de vedere energetic.

Foarte multă lume folosește cristalele pentru eliberarea de stres sau pentru concentrare, în vreme ce alte persoane sunt de părere că folosirea cristalelor poate fi foarte utilă pentru vindecarea afecțiunilor sau a problemelor de natură fizică. În ceea ce urmează vei putea descoperi mai multe informații referitoare la istoria utilizării cristalelor, la cunoștințele referitoare la cristale și la aspecte cu privire la răspunsul la întrebarea „ce pot și ce nu pot face cristalele în ceea ce înseamnă vindecarea”.

Cristalele în istorie
Atunci când vorbim despre cristale avem în vedere un grup de minerale. Grupurile de minerale sunt foarte frumoase și uneori sunt destul de rare sub forma anumitor culori, unele fiind transparente, iar altele având culori vii. Cristalele sunt folosite de mii de ani pentru bunăstare. Descoperirile arheologice ne arată faptul că ambra sau chihlimbarul a fost folosit(ă) pentru protecție și pentru bunăstare încă din urmă cu peste 10000 de ani în regiunea unde se află astăzi Marea Britanie. În același timp, înregistrările arheologice vorbesc despre Sumerienii din Antichitate care foloseau cristalele pentru prosperitate și sănătate.

În Egiptul Antic numeroase cristale și pietre semiprețioase aveau utilizare pentru scopuri medicinale și pentru scopuri de ritualuri. Printre aceste pietre semiprețioase putem aminti Lapis Lazuli, turcoazul, carneolul, smaraldul sau cuarțul. Până și Leonardo da Vinci se pare că păstra pe biroul său o piatră semiprețioasă. Conform scrierilor, Leonardo da Vinci spunea că „ametistul risipește gândurile diavolului și îmbunătățește gândirea”.

Iată deci cum cristalele sunt folosite de mii de ani în diferite scopuri în foarte multe părți ale globului. Prin urmare nu este nimic surprinzător în folosirea cristalelor în zilele noastre în diferite moduri și pentru diferite scopuri.

Puterea vindecătoare a cristalelor ce pot și ce nu pot face cristalele1Cunoștințe și învățături despre cristale
În rândul comunităților care apelează la medicina alternativă, cristalele sunt considerate a fi adevărate instrumente pentru proprietățile vindecătoare pe care le au. Se crede că fiecare sau o mare parte dintre cristale poate să interacționeze la nivelul câmpurilor energetice ale corpului, adică să interacționeze cu ceea ce se numește energia vibrațională a corpului. Ideea de la care pornesc aceste abordări este aceea conform căreia cristalele pot redirecționa sau canaliza fluxul de energie cu vibrațiile energetice unice, ajutând în acest mod la deblocarea acelor zone ale corpului sau ale câmpurilor energetice care sunt „blocate” și care nu permit astfel să susțină curgerea energiei.

Conform tradițiilor străvechi și conform unor persoane care sunt considerate a fi terapeuți spirituali, cristalele au puterea de a vindeca atunci când acestea sunt atinse. Prin prisma vibrațiilor cristalelor care interacționează cu frecvența energetică naturală a corpului, cristalele pot susține la obținerea unui sentiment de concentrare, relaxare și de claritate.

Datorită faptului că se consideră că aceste cristale au capacitatea de a absorbi energia rezultată în urma mișcării și a presiunii, această energie poate fi transformată în frecvență de natură electrică. Practic pe această frecvență electrică, frecvență care este unică la nivelul fiecărui cristal, se bazează toți aceia care apelează la lucrul cu cristale. Se crede că această frecvență poate elibera sau diminua durerea, frica și poate elibera tensiunea.

Există mai multe metode care apelează la frecvența electrică, metode folosite pentru tratarea durerilor și a altor afecțiuni medicale. Printre acestea putem aminti radiofrecvența, stimularea musculară electrică, stimularea nervoasă electrică transcutanată și stimularea magnetică transcraniană. Totuși, este important de subliniat faptul că spre deosebire de aceste terapii care folosesc frecvența electrică, orice frecvență de natură electrică emisă de un cristal poate fi infimă.

Cu toate acestea, încă din vremuri străvechi șamanii, vindecătorii spirituali, magicienii, anumiți preoți și diferiți conducători de state apelau la cristale pentru proprietățile pe care le atribuiau acestor pietre semiprețioase.

Cristalele din perspectiva științei
În momentul în care discutăm despre știință, practic nu există nici o dovadă care să sprijine vindecarea fizică sau mentală prin intermediul cristalelor. Totuși au existat diferite studii pe baza cristalelor. Printre aceste studii regăsim și acela în care cristalele au fost supuse la temperaturi ridicate sau la presiune foarte mare. Urmarea a constat în crearea de electricitate de către cristalele supuse la respectiva presiune sau la temperaturile respective.

Cunoscut ca efect piezoelectric, această tehnologie este folosită în cazul microfoanelor, a ceasurilor cu cuarț, a imprimantelor cu cerneală, a sonarului sau pentru implanturile medicale. Această cercetare sugerează faptul că există un efect minor pe care cristalele îl pot avea la nivelul energiei corpului atunci când acestea sunt în contact direct cu corpul uman. Însă nu există o dovadă științifică prin care să se afirme faptul că respectivul efect poate avea o putere de vindecare.

Există și alte studii științifice, studii care nu au fost publicate în reviste sub verificarea unor recenzori. În cadrul acestor studii un anumit număr de voluntari au primit cristale reale sau cristale false. Unii dintre participanții la studiu au menționat că nu au simțit nimic, în vreme ce restul au menționat faptul că au simțit o schimbare de energie. Altfel spus, efectul cristalelor este similar cu efectul placebo și practic cristalele au fost eficiente ca urmare a acestui efect. În urma acestui studiu au apărut păreri care afirmă că mai degrabă puterea cristalelor funcționează la nivelul minții decât să existe în fiecare cristal în parte.

În același timp specialiștii în cristalografie și în terapiile alternative care apelează la cristale consideră că într-adevăr efectul placebo funcționează în cazul cristalelor, dar există în același timp o frecvență de natură energetică menită a produce schimbări în frecvența organismului și a aduce beneficii asupra corpului fizic.

Ce funcționează și ce nu funcționează în lucrul cu cristalele?
În momentul în care te gândești serios să folosești cristalele pentru rutina zilnică pentru bunăstare sau pentru alte proprietăție, este important să conștientizezi în mod real care sunt lucrurile care pot funcționa în cazul cristalelor și care sunt acelea care nu funcționează.

Probleme de sănătate mentală
În anumite situații cristalele sunt folosite pentru a oferi sprijin în cazul problemelor de sănătate mentală precum anxietate sau depresie. Cristalele pot fi folosite pentru a regăsi sentimentul de ancorare și de recentrare, în timp ce urmezi sfaturile unui medic specialist sau ale unui psiholog. Dacă simți că folosirea cristalelor te poate ajuta să treci prin diferite dezechilibre mentale, atunci poți să le folosești cu maximă încredere, chiar și în condițiile în care de multe ori vorbim doar despre efectul placebo.

Cu toate acestea, lipsa unor dovezi științifice referitoare la beneficiile cristalelor în cazul sănătății mentale nu recomandă înlocuirea tratamentelor medicale pentru depresie sau anxietate prescrise de un medic specialist. Este important de punctat faptul că folosirea cristalelor oferă suport în vindecarea sau tratarea diferitelor afecțiuni, fără a reprezenta neapărat un tratament medical.

Puterea vindecătoare a cristalelor ce pot și ce nu pot face cristalele2Îmbunătățirea stării de spirit sau a perspectivei de viață
Un alt mod prin care cristalele pot să fie un sprijin este acela în care ai nevoie de un suport când te simți fără energie, când simți că ești la pământ sau când ești foarte stresat(ă). Cristalele pot fi folosite eficient pentru a îmbunătăți semnificativ starea de spirit sau perspectiva din care privești viața. Practic acestea pot fi folosite pentru a invoca sentimente precum cele de conexiune, însemnătate spirituală, ancorare, menire sau legătură cu o forță superioară. Din acest punct de vedere se poate spune că folosirea cristalelor funcționează mai ales din modul în care relația cu cristalele este privită și nu neapărat prin prisma cristalelor în sine.

Atenuarea durerii și ameliorarea bolii
Chiar dacă de multe ori persoanele specializate în terapia alternativă prin folosirea cristalelor recomandă folosirea acestora în orice situație, trebuie spus că atunci când vine vorba despre bolile fizice nu există dovezi care să confirme faptul că utilizarea cristalelor poate ajuta la atenuarea durerii fizice sau la vindecarea bolii. Mai ales în cazul accidentelor sau al rănilor folosirea cristalelor nu trebuie să înlocuiască recomandările sau tratamentele medicale. În aceeași măsură, în cazul bolilor fizice cristalele pot fi folosite drept sprijin și suport, însă nu trebuie să înlocuiască în niciun caz recomandările medicale. Orice sprijin este binevenit pentru a depăși un moment în care ai de înfruntat o boală sau o afecțiune la nivel fizic, iar în acest sens poți să te folosești de cristale și de proprietățile acestora.

Cristalele folosite pentru meditație
Prin combinarea efectului placebo a cristalelor atunci când vorbim despre dovezile științifice din spatele meditației, trebuie spus că acestea două pot reprezenta o colaborare foarte eficientă. Există dovezi științifice despre îmbunătățirea rezultatelor în diminuarea stresului post-traumatic prin folosirea meditației. Tot în acest sens există chiar și dovezi cu privire la studii despre folosirea meditației pentru diminuarea anxietății sau pentru a diminua simptomele în cazurile de psihoză.

Cristalele sunt folosite în multe culturi și de multe veacuri în practicile de meditație. Prin urmare, dacă ești de părere că folosirea cristalelor poate face diferența, le poți folosi frecvent în practicile de meditație. Însă dacă ai până și cea mai mică urmă de îndoială sau de teamă cu privire la folosirea și la proprietățile cristalelor, este indicat să renunți la folosirea acestora și să apelezi la tehnica meditației fără a utiliza cristalele.

Dacă ar fi să tragem linie, putem spune că dacă vei acorda câteva momente pentru a ține un cristal în mână sau la nivelul corpului, acesta are mari șanse de a influența energia ta într-un mod foarte subtil, poate greu sau imposibil de cuantificat, însă în așa mod încât vei simți acel lucru. Poate cel mai important este faptul că folosirea unui cristal te va invita să încetinești ritmul, respirația și să te concentrezi pe un singur lucru.

În loc de concluzii
Abordarea cu privire la ce funcționează și la ce nu funcționează atunci când discutăm despre proprietățile cristalelor și a pietrelor semiprețioase nu poate avea neapărat concluzii clar definite, mai ales dacă privim din prisma faptului că există foarte multe tehnici care folosesc cristalele, dar și o istorie îndelungată cu privire la folosirea acestora.

În locul unor concluzii putem sublinia faptul că există anumite studii care indică puterea cristalelor de a genera schimbare la nivel electric. Însă nu există studii clare care să dovedească intensitatea cu care aceste cristale pot influența câmpul energetic. De cealaltă parte, numărul mare de oameni care cred și astăzi și care au crezut de-a lungul veacurilor în cristale este unul foarte important și semnificativ.

Tocmai din acest punct de vedere putem spune că în final cristalele sunt efectul sau efectele pe care le pot avea asupra persoanei care alege să le folosească și care acordă încredere proprietăților avute de fiecare cristal în parte. Poate că la un moment dat vom avea și dovezi care să indice faptul că folosirea cristalelor ne ajută prin intermediul energiei emanate și nu doar prin efectul placebo. Însă chiar și până în acel punct, cristalele și pietrele semiprețioase pot să aibă un aport important în practicile menite a atrage bunăstare, relaxare și protecție, fără a omite tratamentele sau recomandările medicale atunci când vine vorba despre grija privind sănătatea noastră.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult