Prima pagină » 5 metode pentru a curata cristalele si pietrele semipretioase

5 metode pentru a curata cristalele si pietrele semipretioase

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

5 metode pentru a curăța cristalele și pietrele semiprețioase

5 metode pentru a curăța cristalele și pietrele semiprețioase

Dacă ești printre persoanele care apelează frecvent la folosirea cristalelor pentru energia acestora, poate te întrebi cum ar trebui să cureți cristalele după folosirea lor. Reîncărcarea și purificarea cristalelor este ușor de făcut și există mai multe metode care pot fi aplicate. În ceea ce urmează vei descoperi 5 dintre metodele care pot fi folosite eficient pentru curățarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase.

Cristalele sunt folosite în ritualuri spirituale și de vindecare încă din vremuri străvechi, timpuri în care proprietățile energetice foarte versatile ale cristalelor erau folosite pentru vindecare, pentru manifestare sau pentru conectarea cu vibrațiile înalte, dar și pentru deschiderea centrilor energetici blocați la nivelul corpului (deschiderea chackrelor). Cristalele reprezintă un complex de matrice geometrică care le transformă în conductoare ideale de energie.

Importanța purificării și a curățării cristalelor
Purificarea și curățarea cristalelor este un pas crucial în orice practică sau ritual care implică folosirea lor. Este foarte important să te asiguri de faptul că atunci când folosești un cristal, folosești un cristal într-o stare pură și de curățire maximă, fiind astfel un cristal receptiv la intențiile tale și având energia necesară pentru vindecare și manifestare. Curățarea cristalelor deblochează potențialul maxim al acestora, oferind astfel șansa de a te bucura de rezultate mai rapide în lucrul cu cristalele și de a beneficia de rezultate mai eficiente.

Prin prisma compoziției mineralogice, cristalele au capacitatea de a absorbi, curăța și de a elibera energie la un nivel accelerat comparativ cu alte elemente de pe Terra. Datorită faptului că sunt foarte permeabile, cristalele atrag foarte puternic energia din jurul lor. Astfel, atunci când începi să lucrezi cu cristalele, este foarte important să te asiguri de faptul că le-ai curățat de orice tip de energie care poate să încetinească procesul de lucru cu cristalele.

5 metode pentru a curăța cristalele și pietrele semiprețioase1Fără curățarea și purificarea cristalelor, vechea energie care la un moment dat a fost stocată în compoziția lor se poate amesteca cu energia nouă, rezultând astfel un mix de energii care nu va permite efectuarea lucrului cu cristale. Energia cristalelor trebuie să fie de fiecare dată una nouă atunci când alegi să lucrezi cu ele.

Metode pentru curățarea eficientă a cristalelor
Dacă ești interesat(ă) de introducerea cristalelor în rutina zilnică pentru a atrage bunăstare în viața ta, pentru protecție sau pentru alte beneficii oferite de energia cristalelor, în continuare vei putea găsi 5 metode eficiente pentru purificarea și curățarea cristalelor.

a.    Lumina Lunii în faza de Lună plină
Luna Plină este o sursă de putere enormă. Poate avea un impact semnificativ asupra stării de spirit, a bunăstării sau a traiectoriei în săptămânile care urmează după faza Lunii. Este vorba despre un punct culminant în ciclul lunar care se finalizează cu un climax, fapt ce aduce o energie brută a Lunii. Din acest motiv este o energie foarte benefică pentru a te elibera de tot ceea ce nu îți mai este folositor, din vreme ce Luna în această fază este încărcată cu puternice energii pentru purificare și curățare.

Pentru curățarea și purificarea cristalelor tot ceea ce trebuie să faci în nopțile cu Lună Plină este să le plasezi în aer liber direct sub lumina Lunii Pline. În acest mod vei avea certitudinea că ai eliberat orice negativitate din cristale. Este important să le poziționezi pe pământ sau pe iarbă dacă este posibil. Astfel te vei asigura de faptul că energia negativă va reveni în pământ pentru a fi reciclată. În același timp este indicat să iei cristalele nu mai târziu de o oră de la răsăritul Soarelui pentru a te asigura de faptul că energia pură nu este atenuată de razele Soarelui.

b.    Îngroparea cristalelor în sol
O a doua metodă pentru purificarea și curățarea cristalelor este prin îngroparea acestora în sol. Conectarea cristalelor la sursa lor primordială, și anume la Pământ, poate avea efecte profunde și benefice asupra cristalelor. Pământul va începe procesul de înnoire a energiei prin extragerea în mod direct a energiei vechi. Este o modalitate foarte eficientă de a curăța cristalele. Pentru ca această metodă să fie folosită, este recomandat să găsești un loc liniștit care să nu fie deranjat în grădină sau în natură.

Cristalele trebuie să fie îngropate doar câțiva centimetri sub stratul de sol. Trebuie să te asiguri de faptul că solul acoperă complet cristalele. Este important să nu uiți unde ai îngropat cristalele. Poți marca locul respectiv și poți reveni pentru a recupera cristalele într-un interval de 1-7 zile. Odată ce ai scos din sol cristalele, trebuie să le cureți cu apă și să le tamponezi pentru a le usca.

c.    Baie cu apă sărată
Cea de-a treia metodă pentru curățarea sau purificarea cristalelor este baia cu apă sărată. Este o altă metodă foarte eficientă pentru a elibera cristalele de orice energie. Sarea este o sursă naturală de respingere a energiei, fiind adesea folosită drept sursă pentru protecție sau în timpul ritualurilor de purificare. Dacă nu ai acces la apa mării sau a oceanelor, poți prepara apa sărată chiar acasă. Trebuie să amplasezi cristalele într-un recipient cu apă ușor călduță și se adaugă aproximativ o linguriță de apă de mare. Ulterior se lasă cristalele în apă pentru cel puțin 8 ore.

5 metode pentru a curăța cristalele și pietrele semiprețioase1După acest timp cristalele sunt scoase din apă și sunt curățate cu apă curată, fiind ulterior șterse pentru a usca cristalele. Apa rămasă trebuie turnată în sol astfel încât pământul să absoarbă resturile energetice. Trebuie subliniat faptul că această metodă de purificare și de curățare nu trebuie să fie folosită pentru toate cristalele, având în vedere faptul că anumite cristale își pot schimba aspectul și proprietățile spirituale. Cristalele cu aspect poros și acelea care au în compoziție metale ar trebui să nu fie curățate sau purificate în acest mod. Astfel, cristale precum pirita, selenitul, opalul, hematitul sau lapis lazuli ar trebui să fie protejate de contactul cu sarea.

d.    Folosirea selenitului
Tot în rândul metodelor care pot contribui la purificarea cristalelor regăsim și folosirea selenitului. Selenitul este considerat cel mai important cristal în domeniul purificării și al curățării cristalelor. Este un cristal unic și extrem de puternic care poate fi folosit pentru a crește semnificativ energia naturală a cristalelor cu care selenitul intră în contact. Curățarea și purificarea cristalelor este foarte eficientă, dar în același timp simplă. Poate fi folosit pentru orice tip de cristal, fiind astfel o opțiune foarte versatilă pentru cristalele cu aspect poros și pentru cele pe bază metalică.

Tot ceea ce trebuie să faci pentru curățarea și purificarea cristalelor cu ajutorul selenitului este să plasezi cristalele care trebuie purificate în apropierea selenitului pentru cel puțin 24 de ore. Astfel selenitul va avea suficient timp pentru a absorbi energia din cristalele respective și să le purifice.

e.    Purificarea prin afumarea cu bețișoare parfumate
Cea de-a cincea metodă pentru purificarea cristalelor este aceea care implică afumarea cu fumul bețișoarelor parfumate. Este o metodă eficientă și care nu este deloc invazivă pentru cristale. Este un ritual cu o vechime foarte mare pentru purificarea obiectelor din jur și a spațiului care te înconjoară. Pentru acest proces poți folosi Palo Santo, salvia sau rozmarinul. Inclusiv bețișoarele parfumate pot fi folosite în anumite situații. Tot ceea ce trebuie să faci este să ții cristalele deasupra fumului degajat. Această metodă poate fi folosită inclusiv pentru acele cristale care nu pot fi purificate prin contactul cu apa sau cu sarea. Mai mult, această metodă ajută inclusiv la purificarea spațiului în timpul în care sunt purificate cristalele.

Remarci finale
Acestea sunt 5 dintre metodele care pot fi folosite pentru a curăța sau pentru a purifica cristalele de energia acumulată de-a lungul timpului sau în timpul diferitelor practici. Alege metodele sau metoda care îți este mai la îndemână și care se potrivește cu acele cristale pe care le folosești frecvent în practicile zilnice. Dacă ai nevoie de selenit pentru purificarea cristalelor, poți găsi diferite produse pe bază de selenit în oferta magazinului StoneMania, dar și alte elemente utile pentru purificarea cristalelor, precum Palo Santo, salvie sau bețișoare parfumate.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult